Jön az első, nemcsak hároméveseknek kiírt Group1 az idei brit versenyszezonban, a nagy hagyománnyal bíró Lockinge Stakes, a Dubai Turf harmadik helyezettjével, Ribchesterrel.

Newbury 14:50 Al Rayyan Stakes – Group3

Az arab szponzorok már mindenhol jelen vannak, lassan át lesznek nevezve a futamok is. Eredeti neve The Aston Park Stakes, egy másfél mérföldes verseny, kereken százezer fontos garantált nyereményalappal, négyéves vagy öregebb lovak számára.

Indulók

Hatfős a mezőny, de rendesen ki van egyenlítve. Egyetlen lóra adnak magasabb szorzót, a többiekre kivétel nélkül 4-6 környékén van. Accross The Stars egy éve Ascotban nyert Group2-t, a tavalyi Derby tizedik helyezettje volt. Chemical Chargenak nincs még Class1 trófeája, de egy hónapja centikkel maradt le a Gr3 sikerről. Hawkbill az Eclipset (Gr1) húzta be egy éve és van Németországból is egy Gr1 helyezése. Midterm Gr3 nyerő, míg My Dream Boatnak is van két győzelme ebből a futamtípusból, a tavalyi Gr1 elsősége mellett.

Elemzés és tippek

Az öt esélyes közül akármelyik nyerhet, mindnek van már olyan eredménye, amit ha megismétel, elsőként érhet célba. Talán Hawkbill (5.00) az, akiben a legtöbb potenciált érzem, Gr1-en három hosszal volt lemaradva három hete, egyetlen futásán ezen a távon pedig szintén egy Gr1-en két hosszon belüli harmadik lett. A tippem rámegy, de élesben kimarad.

Newbury-Racecourse-001

Newbury Racecourse. Fotó: Lesley Rigg/Shutterstock.com

Newbury 15:20 Shalaa Carnarvon Stakes – Listed

Hetvenezer fontos futam, kizárólag a hároméves korosztálynak, hat furlongos távval.

Indulók

Itt sincs nagy favorit, öt-hat ló is simán megnyerheti az oddsok alapján. Perfect Angel eddig csak maident nyert, de komolyabb futamokon tavaly összehozott két jobb helyezést is. Ezek közül a Gr2 második helye volt az érdekesebb, pont ezen a pályán. Visionaryt AW borításon futtatták, idén ez lesz az ötödik versenye, de csak az első füvön. Legutóbb Lingfieldben az AW Championshipen szerzett egy második helyet. Private Matter Listed nyerő, a franciáknál zárta ezzel a sikerrel a tavalyi évét. Futott már idén, Newmarketban egy hendikepen lett negyedik.

Elemzés és tippek

Olyan futam, ahol érdemesebb inkább a magasabb oddsok között keresgélni. Perfect Angel és Koropick sem voltak kétévesen azok a nyerő típusok, őket ezúttal hanyagolnám. Visionary (6.50) nem tűnik rossznak, de a fene tudja, mit fog füvön produkálni. Simmie (8.50) érdekesen, Listed győzelemmel zárta az évet, ráadásul heavy talajon, de a gond az, hogy ezért három fontra meg is büntették. Aztán ott van még Barrington (9.00) is, aki eddig minden egyes futásával jobb lett. Jó hosszú kihagyás után jön vissza, de Dettorival a nyergével ezen az oddson őt érzem a legjobb vételnek.

Newbury-Racecourse-002

Newbury Racecourse. Fotó: Lesley Rigg/Shutterstock.com

Newbury 16:30 Al Shaqab Lockinge Stakes – Group1

Nézzük a hétvége fő eseményét, ahol 350.000 fontot fognak majd szétosztani az első hat helyezett között. Távja kereken egy mérföld, és a nevezés négyéves vagy öregebb lovaknak volt nyitott.

Indulók

Az Al Shaqab Racing a futam szponzora, és ők adják az egyik esélyest is. A tavalyi év egyik legjobb fogása volt számomra Galileo Gold győzelme a 2000 Guineason. Korábban nyert már Gr2-t és azért utána is bizonyította, hogy ez az eredmény nem volt véletlen, mert az Irish 2000 Guineason második lett, a St James Palace Stakesen (Gr1) pedig első. A favoritot egy másik arab istálló, méghozzá a Godolphin adja. Ribchester háromszor nyert eddig, Gr3, Gr2 és Gr1 futamokon, de ezek mellett a 10 futásából további 6-szor volt még helyezett, köztük olyan versenyeken, mint a 2000 Guineas, a Dubai Turf vagy a Queen Elizabeth Stakes II. Az esélyesebbek között van még a friss Gr2 nyerő O Brien ló Somehow és a szintén Gr2 győztes Lightning Spear is.

Elemzés és tippek

Nagyon jók az ellenfelei, de ez Ribchester futama lehet. Galileo Gold utolsó futásain a tavalyi évben már nem remekelt annyira, kérdéses hogyan fog visszatérni. Lightning Spear élete legjobb formájában zárta a 2016-os szezont, de idén már hatéves és szintén hosszabb kihagyás után jön vissza. Somehowot érzem a legkomolyabb veszélynek, két hete tippeltem rá, nagyon könnyedén győzött Newmarketban, de ezúttal kissé más kaliberű ellenfelei lesznek, meglátjuk mire képes Gr1-en. Egy kisebb tétet talán megér, viszont a favoritba nem igazán tudtam belekötni. Nem lesz neki újdonság a pálya, nyert már itt, és pont soft talajon, ami most is vár az indulókra. Háromévesen tavaly már megverte a riválisait, Lightningnak egy, Galileonak több, mint hat hosszt adott, és Mindingtól is csak fél hosszal maradt le. Tippem: Ribchester – EW (2.50 Bet365 3 1/4).

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org