NFL 2010/11 Week 12. - forduló előzetes 2. rész

NFL

Miami Dolphins – Oakland Raiders

Tyler Thigpen nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a múlt heti Bears elleni vereség alkalmával. Tyler tényleg csak egy vész megoldás, és nem látok rá sok esélyt, hogy megragadjon a csapatban, mert a Chiefsben sem volt sikeres, ahonnan ugye 3. számú irányító lett Miamiban. Chad Henne szereplése még kétséges, ha Thigpennek kell ismét játszania, akkor az esély lehet a Raiders számára. Annak az Oakland Raidersnek a számára, amelynek még ránézésre sansza van a továbbjutásra. Megmondom, hogy én a Chargersben hiszek abban a csoportban, de azért a Raiders idei szereplése is üdítő látvány. A Steelers ellen kijött a különbség, és láthattuk, hogy még miben kell fejlődnie a csapatnak, hol vannak a hiányosságok. Ha halott a futójáték, akkor nagyon nehezen halad előre a csapat, mert ha Campbell rá van kényszerítve a passzokra, az nem mindig sül el jól. Na most azért mindkét oldalon nem olyan rossz védelmek sorakoznak fel. Úgy gondolom, hogy inkább a defenseknek lesz nagy szerepe a győzelem kivívásában, és még azt is megkockáztatnám, hogy a kickereknek. Nem számítok sok pontra, szerintem a védelmek fognak dominálni és egy erősen underes találkozót látunk.

 

Kansas City Chiefs – Seattle Seahawks

A Seattle tudja, hogy övék lehet ez a csoport mégha nem túl acélos a csapat. Csupán ha hoznak pár otthoni meccset, már akkor meg lehet az első hely az ilyen gyengének régen nem látott NFC nyugatban. Akár a Kansas City Chiefs lehet az a csapat, aminek a legyőzése eggyel közelebb juttathatná a Seahawksot a rájátszáshoz. A Chiefs vezeti csoportját és ugyan olyan esélyesen várhatja a találkozót, mint a Seattle. Nálam még a Chiefs talán kicsivel esélyesebb. Matt Cassel szerintem megbízhatóbb teljesítményt nyújt, mint Hasselbeck. Kiegyensúlyozottabb a játéka és, ami nagyon tetszik, hogy inkább nem megy bele kétes szituációkba, nagyon jól vigyáz a labdára. Nem is biztos, hogy bele kell mennie ilyen szituációkba, hogy ha két ilyen futója van a csapatnak, mint Jamaal Charles és Thomas Jones. Azonban ezen a találkozón a futásokon kívül, egy jól működő passzjátékot is várok a Kansastől, mert ez ellen a Seahawks védelem ellen van esély.

 

Tampa Bay Buccaneers – Baltimore Ravens

A lehetetlen küldetés? Megveri-e idegenben a Buccaneers a hollókat? Nem hiszem. Szerintem ez lesz az az időszak a csapat számára, amikor le kell mondaniuk az álmaikról, mert a Falcons elleni vereség már jelezte nekik, hogy ebben az évben nem lesz rájátszás. Most jön a Ravens, az a csapat, aki széttörheti ezt a csapatot. Minden fordulóban leírom a Baltimore erősségeit és, hogy miért tartom ilyen sokra ezt a csapatot, most legyen annyi elég, hogy az offense tavaly óta sokat változott és mégjobb, a defense pedig még mindig a liga legjobbjaihoz tartozik. Nehéz dolga lesz Josh Freemenéknek azért is, mert a Ravens nagy küzdelmet folytat a Steelerssel is a csporton belül és az ilyen győzelmeket be kell húzniuk, ha komolyan gondolják ezt az idényt, és miért ne gondolnák komolyan. Nem tudom, hol foghatná meg a vendég csapat a hazaiakat. Tény, hogy nagy küzdő a Tampa és képes nagyobb hátrányból is felkapszkodni, de most otthon a hollók nem kegyelmezhetnek ennek a fiatal, de tehetséges csapatnak, túl nagy falat a Baltimore a Tampa Baynek.

 

Philadelphia Eagles – Chicago Bears

El kell jönnie az igazság pillanatának. A Chicago nem képességei szerint teljesít ebben az idényben, szerintem jóval fölötte állnak annak. Nem rossz a Bears, de nem is ennyire jó. A Phili nagy menetelése nem törhet meg ezen az estén. Michael Vick mondhatni biztosítás a jó focira, de többről van itt szó, mint Vick remek szerepléséről. Az Eagles nagyon egyben van, és hiába súlytják sérülések a csapatot, esélyessé lépett elő a Philadelphia csoportja megnyerésére. A védelem meglepően hasznosan játszik és sok labdát szerez. Viszont, mint említettem az apróbb sérülések keresztbe is tehetnek a csapatnak. Asante Samuel, aki eddig 7 labdát szerzett a szezonban, Antonia Dixon Juqua Parker, Brodrick Bunkley defensive end és tackle sor is sérüléssel küszködik. Kérdés ugye, hogy kik tudják majd vállalni a játékot és milyen teljesítményt tudnak majd nyújtani. Az offense csapat szerencsére egészségesebb. Két guard mellett csak LeSean McCoy küszködik sérüléssel, de az ő játékára számítani lehet. A Bears az utóbbi időben egyre többet fut. Jay Cutler sikeres megvédése még mindig bajt okoz a támadófalnak, siettetni most is fogják Cutlert. Hiába jó a bears védelme, nem hiszem azt, hogy fel tudja venni majd a támadósor a versenyt. Nagy formában van az Eagles és mostmár látják is maguk előtt a célt, csak rajtuk múlik, hogy meglesz-e. Nálam ez vendég győzelem, az lenne az igazságos, a Chicago behúzott eddig jó pár meccset, amit nem kellett volna, most itt nem nyerhetnek.

 

St. Luis Rams – Denver Broncos

Jó meccsnek ígérkezik a Rams-Broncos párosítás is. Az év rookieja nagyon úgy néz ki hogy Sam Bradford lesz. Szerintem megérdemli, mert mostanában rég nem volt ilyen jó QB-ja a Ramsnek, mint Bradie. Az viszont, hogy ki lehet esélyese ennek a találkozónak nehéz kérdés. A Broncos nem tudta felvenni a versenyt múlthéten a MNF-on a Chargerssel, de annál inkább esélye lehet a Rams ellen. Nagy erőssége a hazaiaknak a passzjáték, főleg a hosszabb passzok megjátszása, amivel meggyűlhet a Ramsnek a baja. A St. Luis mellett szól, hogy a Denver defense nem túl acélos és futással valamint passzokkal egyaránt lehet operálni ellenük. Inkább úgy tenném fel most a kérdést, hogy melyik csapat offense tud majd magabiztosabb teljesítményt nyújtani, mert szerintem a Denver többször is a Rams védelme mögé fog kerülni, és fordítva is így lesz. Nem számítok nagy ellenállásokra egyik oldalon sem. Denver szeret adok-kapokot játszani, a Rams nem igazán szokott belemenni ilyesmibe, mert a védelem azért hozza a holdokat, most azért úgy érzem, hogy Kyle Ortonék ellen kevés lesz ez a defense. Ez majd vasárnap este kiderül.

 

San Diego Chargers – Indianapolis Colts

És akkor a végére ismét egy jó kis rangadó. Itt is meg kell említenünk, hogy mint két csapat számára létkérdés lehet a győzelem. Egy esetleges vereség nem jelentené a búcsúzást a playofftól, de hátrányba sodorhatná várományosát. Akinek fontosabb lenne a győzelem az a Chargers csapata, ugyanis van rá esély, hogy van a Chiefs vagy a Raiders nyeri a meccsét, netán mindkettő, akkor megint csak távolodnának a villámoktól. A Coltsnak sem esne jól egy vereség, bár jobb helyzetben van, mert a Jacksonville ugye a Giantssal játszik, a Tenessee meg a Houstonnal. Viszont arra nem alapozhatunk, hogy nekik ez még beleférhet, mert nem biztos. Mindkét csapat nagyon akar nyerni, ami ugye természetes, de döntetlen aligha lesz a vége. És akkor ismét a kérdés? Hogy tud majd futni a Chargers a Colts ellen. Mike Tolbert FB mostanság a futások terén igencsak jeleskedik. Vele és Ryan Matthewsal számolnia kell a hazaiaknak, mert kulcsszerep hárulhat erre a két fiatalemberre. Visszatér Antonia Gates klasszis TE is, ami ismét csak nem jó jel a hazaiaknak. Ha a Patriotshoz kéne hasonlítanom a Chargerst, akkor szerintem támadásban ugyanúgy mindkét egység használva lesz, és védelemben szerintem jobban fogják bírni Manning passzait. A Colts passz elleni védelmében bízhat, valamit irányítójában. Peyton olyan faktor, aki bármely meccset képes befolyásolni. Nehéz megjósolni a győztest, de nagyon nagy mérkőzésre lehet számítani. Szezon előtt talán egy erőfitoktató meccsre gondolhattunk ebben a párosításban, most viszont a playoffért küzd a két csapat, és egyikük sem vezeti csoportját.

Megtekintve 1033 alkalommal

Hozzászólások

  1. oakland23 szerint
    vasárnap, 2010 november 28. 11:41:25

    Ha a Raidersnél Campbell kezd, nincs az az Isten, hogy nyerjen a Raiders. Az a srác nem NFL szintű irányító, hanem egy tejbetök. Russelltől megszabadultak, erre hoznak még egy pöcst. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!