NFL 2010/11 Week 8. - forduló előzetes 1. rész

NFL

 

Következik a 8. játékhét és megannyi fantasztikus mérkőzés. Nagyok csatája, kiscsapatok küzdelmei és persze a londoni ütközet. Minden, ami amerikai foci. Az esélylatolgatások első része elkészült.

 

Denver Broncos – San Fransisco 49-ers

Egy meccses turnéra indulnak a csapatok. Londonba látogat az NFL, a Wembley stadionban lesz megrendezve a találkozó. Mondhatnánk, hogy két olyan csapat csatája lesz ez, akik többre voltak hivatottak a szezon előtt, de nem alakultak úgy a dolgok, hogy most akár egyikükről is elmondhassuk, hogy nagy harcban vannak a csoportjukban. A Denver még küzd és még nekik lehet esélyük beleszólni a többiek dolgába az AFC nyugati csoportjában, mert a Chargers kezdi kijátszani magát a playoffból. Ehhez viszont formajavulás kell. Sokszor elmondtam már, hogy kedvelem a Denver játékát, de az a plusz hiányzik a csapatból. A San Fransisco ellen lehet bizonyítani, mert higgyétek el ezekkel a denveri legényekkel mindig számolni kell. A másik oldalon Mike Singletary vezetőedző pozitívan áll a dolgokhoz, hiszen innentől kezdve sok minden nem marad benne a Frisco idei szezonjában. Becsülettel harcolni kell és próbálni mindig a legjobbat nyújtani, valami hasonló mondatok hangzottak el a héten a szamuráj szájából. Ami fontosabb, hogy irányító-gondokkal küzd a 49-ers, Alex Smith vállsérülést szenvedett a Carolina elleni meccsen, és a helyére beállt David Carrnak elég volt az a kis idő, hogy elvegye a győzelmet csapatától. 1 perc volt hátra mikor INT-t dobott és ezzel a Panthers később behúzta a meccset. Most kérdezhetnénk, hogy Carrék miért nem futottak, ezt én se vágom. A lényeg, hogy ez a mozzanat elég is volt ahhoz, hogy kijátssza magát a csapatból a QB. Troy Smith várható kezdő irányítónak. Nos Troy jó 3 éve nem volt pályán, mindenképpen érdekes lesz az ő szereplése. Frank Gore-tól várhatunk szerintem rengeteg futást ezzel is könnyítve a beugró QB dolgát. Mindenki bizakodó és magabiztos. Kérdés, hogy a végén, melyik csapat fogja győztesen elhagyni a Wembley gyepét.

 

Jacksonville Jaguars – Dallas Cowboys

Egy újabb álom kezd szertefoszlani, 1-5-tel álló Dallas számára vezet-e innen kiút? Nincs rá sok esély, sőt aligha lesz innen már Playoff. Tony Romo kulcscsont-törést szenvedett a Giants elleni mérkőzésen, ami 6-7 hetébe fog kerülni. Az öreg Jon Kitna vette át Romo helyét és szerintem egész jól teljesített, bár ez nem volt elég a győzelemhez. Remekül kezdett a Dallas, de aztán a lendület valahogyan megakadt és kezdtek előjönni a hibák és a büntetések. Ezen a meccsen már nem volt annyi „önverés” a dallasiak részéről, de erre sokra nem mentek, mert a védelem igencsak gyengén teljesített. Azt azért említsük meg, hogy Eli Manning nagyszerű irányító, aki ellen minden védelemnek nehéz dolga van, de ettől még kevesebbel is meg lehetett volna úszni a Cowboyoknak. Nagy probléma volt még, hogy a futójáték sem tudta segíteni a Dallas dolgát, Felix Jones és Marion Barber nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz. Ismét egy hazai vereség, kiesett Romo, gyenge a defense és a futójáték. Lassan kezdődik a temetés hasonló gondolatokkal. Playoffra igen csak kicsi az esély, de ez nem azt jelenti, hogy a Cowboyokat most már mindenki szarrá verheti. Nem. Lehet őrültség, de én nem írnám le ezt a csapatot. Nincs sok esély, de attól még nem fogja őket mindenki kedvére verni. Romo hiányozhat majd a nagyobb rangadókon, de hiszem azt, hogy ez a csapat helyt tud majd állni akár már ezen a meccsen. Az offensefal összeszedi magát és sikerül sikeresebben védeni Kitnat, akkor mehetnek az assistok Bryantéknek. Elkapásokhoz van bőven ember. Amit még várok az Barberék teljesítményének a feljavulása. Gondolhatni, hogy több szerep fog rájuk hárulni és a jacksonville-i védelem ellen minden adott egy jó szerepléshez a futók részéről is. A védelem összekapja magát akkor az egyébként a Jacksonvillebe visszatérő Garrard dolgát is megnehezíti majd. Azt is megkockáztatom, hogy Romo kiesése esetleg még nagyobb motivációt is nyújthat a Cowboyoknak. Ha ügyel a labdára a Dallas és a fentebb írtakból akár a fele valóra válik, akkor nálam ez a meccs hazai, de anélkül is a dallasiakra tennék.

 

Miami Dolphins – Cincinatti Bengals

Kiutat keresi a Cincinatti a negatív sorozatból, a Miami pedig igyekszik javítani. Ez a Bengals elég jó lenne, ha nem szórná meg őket mindenki. Kezd klappolni a támadósor. Carson Palmer bácsi kezd igazán formába lendülni és pár biztató futójáték is befigyel már az offense ténykedésébe. Ez sokat viszont láthatjuk, hogy nem ér, ha ilyen lyukas a védelem. Ha szinte senkit sem képtelenek megállítani. A gödörből szerintem csakis a defense húzhatja ki a tigriseket, mert az offense megteszi amit meg kell. Kiegyensúlyozottabb csapat benyomását kelti a Miami. Végig meccsben voltak múlt héten a Steelers ellen és ha nincs az a bírói tévedés, akkor akár meg is nyerhették volna a találkozót. Jó a defense és tetszetős. Képesnek tartom ezt a defenset arra, hogy nem egyszer megállítsák a Bengals drive-jait. Ha Chad Henne, Brandon Marshall és még Bess is aránylag jól muzsikál, akkor nem kéne hogy gondja legyen a dolphinsi offensenek a gyengus Cincinatti védelemmel. Esély nyílik a futójátékokra is, Ronnie Brown és Williams számára, mert azokon a lyukakon még egy BigBen is kétszer átfér, amiket néha a Bengals produkál a védekezésben. Azért ennyire nincs lefutva ez a meccs, mert van egy nagyon jó Bengals offensünk egy kevésbé jó védelemmel, ami minden héten fogadkozik, hogy most odatesszük magunkat, ki tudja egyszer tényleg sikerül. A Miami defense pedig könnyen gondot okozhat TO-éknak. Érdekes meccs, elöljáróba 1-es, de mérget nem vennék rá.

 

Buffalo Bills – Kansas City Chiefs

Lassan, ha így folytatja a Chiefs azt kell mondanunk, hogy kötelező győzelem ez a Bills elleni találkozó. De! Ez a Bills annyira nem rossz, hogy 0-6-os stattal szerénykedjen a liga utolsó helyén, legalább 2 győzelmet érdemeltek volna ebből a 6 találkozóból. Nem kaptak és egyre csak tolódik az első győzelem, amit úgy gondolom megérdemelne már a csapat. Az hogy könnyen kitömik a Billst elég nagy baj, de viszont töm azért a Buffalo is. Tud valamit azért valamit a billsi offense is, ha 34 pontot hintett a Ravensnek múlt héten és azt nem a mókusok hordták össze. Szerintem van fantázia Fitzpatrickék játékában, és ha elkapják a fonalat akkor meccsben maradnak amíg a defense engedi, bár van hogy a defense borzasztó ténykedése se okoz gondot abban, hogy pontközelben maradjanak. Gyenge a defense nagyon, a liga egyik leggyengébb defense. És mikor arról beszélünk, hogy csak pontközelben tud maradni egy csapat, de mást nem az nem igazán jó. És akkor itt van ez a remek Kansas, akinek ez egy fontos győzelem lenne, ha komolyan gondolják és hozható is a meccs, mert nagyon jól futnak a chiefsi RB-ek, ami már szinte sikerrel érhet fel a Bills ellen, de erre még rá tud tenni Matt Cassel is egy jó teljesítménnyel. Kansas City győzelem a várható, de vigyázzatok a nyeretlen csapatokkal veszélyes minden meccsük.

 

Washington Redskins – Detroit Lions

Mathew Stafford visszatérhet a Redskins ellen. Shaun Hill nagyszerű munkát végezett Stafford távollétében és, ha nincs ennyi eladott labda talán még meg is ragadhatott volna a csapatban. Elég jó kis offenset varázsolt elő az idei szezonra eddig a Detroit, nem egy ligaverő offense, de azért a kicsik között szerintem igen erős. Hasonló a véleményem a Lionsról is 1-2 győzelem kijárt volna még nekik, de a nyeretlenségi széria után minden kijött a csapatból a Rams elleni 44-6-os győzelemnél. Mennyire nem egyértelmű ez a meccs azt talán nem csak az oddsok mutatják, hanem a védelmek is. Mindkét védelem kegyetlen gyenge, de talán még a Redskinsé gyengébb. Szép dolog, amit eddig véghez vitt a Washington, de azért hé, nem fognak ők még playoffot játszani, annyira nem értek még meg a feladatra. Össze kell még szokni ennek az újjáépülő csapatnak és támadásban is többet mutatni. McNabb játéka viszont kezd most már egyre fokozatosan beépülni a csapatban. Ezt arra értem, hogy egyre jobb teljesítményt nyújt és a kapcsolatok is alakulnak Mossal és Cooleyval már elég jó kapcsolatot ápol McNabb a pályán. Van pár ajándék pont a Redskins statjában, de sokat nem fog segíteni, mert le fognak szakadni. Egy jó, izgalmas, akár változatos meccsre is számíthatunk ezen a meccsen, ahol számomra nem olyan egyértelmű a Redskins sikere, egy nagyszerű meccsben partner lehet a Lions. Valahogy én ezen a meccsen még Shaunt játszatnám ki tudja, hogy fog visszatérni Matthew.

 

Carolina Panthers – St. Luis Rams

Végre nyert egy mérkőzést a Panthers. Bradford otthon eddig mindig jó volt. Lesz-e esélye a Panthersnek az Edward Jones dome-ban? Tudja-e tartani remek hazai formáját a Rams? Kihagyja a mérkőzést a Carolina legjobban foglalkoztatott futója DeAngelo Williams. Visszatér kisebb sérülése után a Ramsbe Steven Jackson RB. Matt Moore nagyon szépen játszott a múlt héten és győzelemre vezette a csapatát igazi vezérként. A rookie Sam Bradford gyengén játszott, de dobott 2 TD-t. A Carolina védelme kevés yardot engedélyez meccsenként, de ez a kapott pontokra mégsem igaz. A ramsi védelem a középmezőnybe tartozik, de még sem kap annyi pontot, mint a jobb defense-zel rendelkező csapatok. A Carolina szépítene a statján. A St. Luis zárkózna a csoport riválisokhoz. A Carolina nem muzsikál jól eddig idegenben. A Rams otthon érzi igazán jól magát a pályán. Lehetne sorolni még tovább, de nem tenném. Sok minden szól a St. Luis győzelme mellett, de ha hasonlóképp játszik a Panthers, mint a múlt héten, akkor nem olyan egyértelmű, hogy ki lesz ennek a mérkőzésnek a győztese.

Megtekintve 927 alkalommal

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások, legyél te az első!

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!