Nincs megállás, péntek hajnalban megkezdődik az NFL alapszakaszának ötödik fordulója. A nyitányon a meglepetésre már két vereséáget számláló New England Patriots a 2-1-gyel álló Tampa Bay Buccaneers vendége lesz. Két passzokkal szemben impotens védelem lép majd pályára, így örült légiparádéra számíthatunk. Nem csoda, hogy a fogadóirodák 55 pontnál húzták meg a határt. Ilyen magas line-ra az első három játékhéten csak egyszer volt példa, akkor is a bajnok főszereplésével. 

Úton egy újabb Tom Brady-varázslat

A Pats ugyan kikapott hazai környezetben a Kanas City-től és a Caroline-tól is, a vereségek pedig egyértelműen a védelem nyakába varrhatóak, hiszen átlagban nem kevesebb, mint 32 pontot engedtek. Ezt még Tom Brady-nek sem sikerült kompenzálnia, pedig mindent megtesz az ötszörös Super Bowl-győztes irányító. A vezérletével a Hazafik támadóegysége 32.2 pontot átlagolt az első négy héten, Brady 1399 passzolt yarddal, 10 TD-vel és 0 INT-vel áll.

Tom Brady New England Patriots 006

Tom Brady (Fotó: Wikipédia)

Gyorsan választ kaptunk arra a kérdésre, hogy hiányozni fog-e Julian Edelman...Nem, Tom "bácsi" talált magának más játszótársakat. Többek között Rob Gronkowskival az élen a Pats passzjátéka ismét szárnyalhat, hiszen a Tampa Bay védelme átlagban 315,7 yardot engedett az első három meccsén, amivel éppen a rangsor 31. helyét foglalják el. Különösen siralmas ez a statisztika, ha még azt is hozzávesszük, hogy olyanok ellen nem tudtak ellenállást tanúsítani, mint Mike Glennon, Case Keenum, vagy éppen a szenvedő Eli Manning. Az egyik legnagyobb problémájuk, hogy az, mint pass rush, nem létezik Tampa Bay-ben. Egy sackket sikerült eddig összehozniuk, ami siralmas teljesítmény a front 7-től. Egy igazán nyugodt estéje lesz tehát Brady-nek, ha pedig neki sok ideje van, akkor végképp megállíthatatlan. Így tehát különösebben ezen a meccsen nem lesz gond, hogy a Pats futójátéka nem tündököl úgy, mint a tavalyi szezonban, bár a red zone közelében jól használható Mike Gillislee. Ilyen előjelek mellett nagy meglepetés lenne, ha a vendégek 30 pont alatt maradnának. 

Kulcs: tartani a lépést!

A teljesen hatástalan védelem miatt a Buccaneers egyetlen esélye, ha az offense képes tartani a lépést Brady-ékkel. Erre éppen megvan a sansz, hiszen a TB-nél egyetlen defense, a Pats-é enged több yardot levegőben, egészen pontosan átlagban 324-et, amivel a legrosszabbak a ligában. Ezt Jameis Winstonnal a hazaiak is keményen megbüntethetik. Remek formában játszik a fiatal irányító - három meccsen 864 yardot és 6 TD-t ért el -, illetve Mike Evansszel az élen az elkapók is remekelnek. Ebben nagy szerepe van a jól teljesítő támadófalnak, amely csupán öt sackket engedett eddig. Kelleni fog most is az O-Line erős játéka, ugyanis a Pats nyomás generálásban messze nem olyan gyenge, mint a Tampa. A nagyobb gondok egyértelműen a Hazafik második vonalában akadnak, ahol ráadásul többen sérüléssel bajlódnak. 

Akár a 60 pont sem elképzelhetetlen

Az 55-ös line jó magas, mint a bevezetőben említettem, ritka, hogy ilyen értéknél húzzák meg. De lássuk be, abszolút indokolt, hiszen a liga két szuperül működő támadógépezete éppen a liga két passz ellen legrosszabbul teljesítő védelmével találkozik. Persze láttunk már ilyen előjelekkel underes meccset, de szerintem erre most nem kerül sor. Vendég részről szinte garantált a pontparádé, egyszerűen ez a Tampa Bay defense tudásban, minőségben és mélységben is kevés ahhoz, hogy Brady-éket megállítsa. Náluk jobb védelmeknek sem sikerült ez idén. A nagyobb kérdés, hogy Winstonnal a hazai offense, hogyan tud válaszolni a vendég pontokra, mert a Pats védelmében valamivel több a potenciál. Én ezen a meccsen fogadásilag nem is mennék el más irányba, mint az over. Sok játékosnak lehet nagyon jó meccse, így nehéz a player special piacról választani. A Pats over tetszik leginkább, hiába magas a 30.5, Brady-ék ennél többet átlagoltak eddig jobb védelmek ellen, szóval papíron ennek simán ülnie kellene. 

Élő közvetítés

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • New England pontjai 30.5 felett
    1.80 Bet365