Nincs megállás, péntek hajnalban megkezdődik az NFL alapszakaszának ötödik fordulója. A nyitányon a meglepetésre már két vereséáget számláló New England Patriots a 2-1-gyel álló Tampa Bay Buccaneers vendége lesz. Két passzokkal szemben impotens védelem lép majd pályára, így örült légiparádéra számíthatunk. Nem csoda, hogy a fogadóirodák 55 pontnál húzták meg a határt. Ilyen magas line-ra az első három játékhéten csak egyszer volt példa, akkor is a bajnok főszereplésével. 

Úton egy újabb Tom Brady-varázslat

A Pats ugyan kikapott hazai környezetben a Kanas City-től és a Caroline-tól is, a vereségek pedig egyértelműen a védelem nyakába varrhatóak, hiszen átlagban nem kevesebb, mint 32 pontot engedtek. Ezt még Tom Brady-nek sem sikerült kompenzálnia, pedig mindent megtesz az ötszörös Super Bowl-győztes irányító. A vezérletével a Hazafik támadóegysége 32.2 pontot átlagolt az első négy héten, Brady 1399 passzolt yarddal, 10 TD-vel és 0 INT-vel áll.

Tom Brady New England Patriots 006

Tom Brady (Fotó: Wikipédia)

Gyorsan választ kaptunk arra a kérdésre, hogy hiányozni fog-e Julian Edelman...Nem, Tom "bácsi" talált magának más játszótársakat. Többek között Rob Gronkowskival az élen a Pats passzjátéka ismét szárnyalhat, hiszen a Tampa Bay védelme átlagban 315,7 yardot engedett az első három meccsén, amivel éppen a rangsor 31. helyét foglalják el. Különösen siralmas ez a statisztika, ha még azt is hozzávesszük, hogy olyanok ellen nem tudtak ellenállást tanúsítani, mint Mike Glennon, Case Keenum, vagy éppen a szenvedő Eli Manning. Az egyik legnagyobb problémájuk, hogy az, mint pass rush, nem létezik Tampa Bay-ben. Egy sackket sikerült eddig összehozniuk, ami siralmas teljesítmény a front 7-től. Egy igazán nyugodt estéje lesz tehát Brady-nek, ha pedig neki sok ideje van, akkor végképp megállíthatatlan. Így tehát különösebben ezen a meccsen nem lesz gond, hogy a Pats futójátéka nem tündököl úgy, mint a tavalyi szezonban, bár a red zone közelében jól használható Mike Gillislee. Ilyen előjelek mellett nagy meglepetés lenne, ha a vendégek 30 pont alatt maradnának. 

Kulcs: tartani a lépést!

A teljesen hatástalan védelem miatt a Buccaneers egyetlen esélye, ha az offense képes tartani a lépést Brady-ékkel. Erre éppen megvan a sansz, hiszen a TB-nél egyetlen defense, a Pats-é enged több yardot levegőben, egészen pontosan átlagban 324-et, amivel a legrosszabbak a ligában. Ezt Jameis Winstonnal a hazaiak is keményen megbüntethetik. Remek formában játszik a fiatal irányító - három meccsen 864 yardot és 6 TD-t ért el -, illetve Mike Evansszel az élen az elkapók is remekelnek. Ebben nagy szerepe van a jól teljesítő támadófalnak, amely csupán öt sackket engedett eddig. Kelleni fog most is az O-Line erős játéka, ugyanis a Pats nyomás generálásban messze nem olyan gyenge, mint a Tampa. A nagyobb gondok egyértelműen a Hazafik második vonalában akadnak, ahol ráadásul többen sérüléssel bajlódnak. 

Akár a 60 pont sem elképzelhetetlen

Az 55-ös line jó magas, mint a bevezetőben említettem, ritka, hogy ilyen értéknél húzzák meg. De lássuk be, abszolút indokolt, hiszen a liga két szuperül működő támadógépezete éppen a liga két passz ellen legrosszabbul teljesítő védelmével találkozik. Persze láttunk már ilyen előjelekkel underes meccset, de szerintem erre most nem kerül sor. Vendég részről szinte garantált a pontparádé, egyszerűen ez a Tampa Bay defense tudásban, minőségben és mélységben is kevés ahhoz, hogy Brady-éket megállítsa. Náluk jobb védelmeknek sem sikerült ez idén. A nagyobb kérdés, hogy Winstonnal a hazai offense, hogyan tud válaszolni a vendég pontokra, mert a Pats védelmében valamivel több a potenciál. Én ezen a meccsen fogadásilag nem is mennék el más irányba, mint az over. Sok játékosnak lehet nagyon jó meccse, így nehéz a player special piacról választani. A Pats over tetszik leginkább, hiába magas a 30.5, Brady-ék ennél többet átlagoltak eddig jobb védelmek ellen, szóval papíron ennek simán ülnie kellene. 

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • New England pontjai 30.5 felett
    1.80 Bet365