Greta Thunberg nem az átlagos tinik életét választotta, hiszen aktivistaként tüntet, és világkongresszusokon szólal fel 16 évesen. Ez annyira figyelemre méltó hozzáállás, hogy az Unibetnél a legnagyobb esélyes a Nobel-békedíjra!

A globális felmelegedés és az éghajlatváltozás veszélyei annyira zavarták Greta Thunberget, hogy egy szép napon csinált egy transzparenst, és a svéd parlament elé vonult. Azt követelte, hogy csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátás Svédországban, a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény alapján. Én azt sem tudtam, hogy van ilyen egyezmény, eközben Greta arra buzdítja kortársait, álljanak ki az éghajlat védelme mellett, és vonuljanak ki a hozzájuk legközelebb eső hivatal, kormányépület, vagy épp parlament elé. Ha új iPhone-t árulna, könnyebb dolga lenne, ez az éghajlatos téma nem annyira populirás. Ha már népszerűség, lehet, hogy Greta egy környezetvédő lobbi terméke?

Greta Thunberg. Fotó: Liv Oeian / Shutterstock.com

Tűélesen megválasztott három szavas üzenet, iskolatáska, és egy kislány. Ennél tökéletesebben nem lehet egy témát virálissá tenni. Greta állítólag hetekre megnémült, annyira zavarja a klímaváltozás. Konkrétan még enni sem tudott, akkora felelősségérzete volt 11 évesen. Mindössze néhány évig bírta a depressziót és az önmarcangolást, aztán úgy döntött, megváltoztatja a világot. Tüntetésének első napján már profi fotós volt a helyszínen, és percek alatt bekerült a közösségi oldalakra a figyelemfelkeltő akciója.

Svéd újságírók nyomozásából kiderül, hogy Ingmar Rentzhog áll a történet mögött, aki elkötelezetten küzd a klímaváltozás ellen, és Greta népszerűségét is erre használja fel. Meg persze némi haszon is leesett a befektetők révén az alapítványának, aminek vezetőségébe már a lányt is felvette. Greta családja tagad, szerintük a lány önmagától találta ki az akciót, és nem ismerték korábban Rentzhogot. Mindenesetre az anya biztosra ment, és néhány nappal lánya első tüntetése után kiadta önéletrajzi könyvét, a borítóra természetesen Greta is felkerült.

Fogadj a Nobel-békedíjra az Unibetnél!

A PR-os mellékzöngétől függetlenül Greta Thunberg nagyon okos és valóban céltudatos lány, ez minden beszédből, interjúból kiderül. Valóban sokat tesz az éghajlatért, olyan mozgalmat indított el, amire kevesen lennének képesek. Lehet, hogy néhányan megpróbálnak hasznot húzni belőle, meg kapot némi támogatást az elinduláshoz, de rajta múlt és múlik minden. A Nobel-békedíj kínálatában Greta a favorit, 2.25-ért fogadhatunk rá, miközben a második legesélyesebb Jacinda Arden 6.00-os oddsért.

Borítókép: Greta Thunberg. Fotó: Liv Oeian / Shutterstock.com

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org