Már rögtön, az oroszok elleni dögrovásos döntetlen után akartam írni, hogy még nem késő szólni a Dárdai Palinak, hogy ugyan, erre a két hétre segítsen a lányoknak. Egyrészt egy viszonylag jóképű srác, másrészt tud bánni a szavakkal. Labda-labda, és a kézit is gólra játsszák. Lányaink szerdán Norvégia ellen javíthatnak, de lesz ennél sokkal fontosabb, valódi tétre menő találkozó is, ahol Dánia Spanyolországgal találkozik. Lengyelország és Románia pedig presztízsmeccset játszik, legutóbb a VB-n ugyanis Kudlaczék tették parkolópályára Romániát.

handball-NOR-szurkolo-097

Fotó: Uros Hocevar/EHF

Lengyelország - Románia

Elviekben ezen a meccsen motivációja csak a román csapatnak van. Ha nyernek, Spanyolország és Magyarország pedig kikap, akkor Románia harmadik helyen zár ebben a középdöntős szakaszban, és játszhat az 5. helyért. Biztosan óriási motivációt jelent.. Lengyelország viszont aligha fogja tálcán kínálni a győzelmet Neaguéknak. A lengyel csajok úgy voltak végig pariban Norvégiával, hogy Kudlacz bokája az 5. percben megelégelte a játékot, és a lengyel playmaker vissza sem térhetett. Végül 26-24-re nyert Norvégia Mörk remeklésének köszönhetően, de kegyetlenül megizzadtak a norvégok. Byzdra is játékra jelentkezett a lengyeleknél, és szinte végig is játszotta a meccset. Jó lenne tudni, hogy Kudlacz bokájával mi a helyzet, mert ha játszhatna, Wojtassal, Byzdrával, Grzybbel ez a csapat tudna újat mutatni Romániának. Annak a Romániának, amely a félidőben öttel égett Spanyolország ellen, aztán végül kettővel nyert. Ungureanu lehúzta a rolót, 51%-os hatékonysággal védett, a 2. játékrészben hat gólt engedélyezett Penáéknak. Egyszeri és megismételhetetlen teljesítmény. Volt iroda, mely 3.80-as oddsal nyitott a lengyel győzelmet illetően. Abban az oddsban rejlett némi érték, így nem csoda, hogy jelenleg már 3.00 alá esett a lengyel győzelem szorzója. Az Unibeten lehet fogadni Neagu góljaira, méghozzá 7.5-ös határ mellett. MVP-címre és gólkirályi címre is jó esélye van: azt hiszem, ma is kijön belőle a jó értelemben vett állat.

Spanyolország - Dánia

handball-ESP-102

Fotó: Uros Hocevar/EHF

Kész, vége. Spanyolország megfőtt, Penáéknak nem volt elég az öt gólos félidei előny Románia ellen. A legeslegrosszabb pillanatban mondott csődöt a spanyolok támadó játéka. Nincs vissza út, mert amíg a hispán hölgyek már lejtőn vannak, addig a dánok épp most támadják a csúcsot. Teljesen ellentétes az út, amin járnak. Spanyolország három meccsből hármat megnyert az első csoportkörben. Aztán a középdöntőben a torna legmagasabb színvonalú találkozóján Norvégiát nem tudták megverni. Hiába játszottak remekül, a végén 3 góllal kikaptak. Aztán jött a hétfői Románia elleni zakó, ami nagyon nem fért bele. Persze az is tény, hogy ha Romániát verik, és kikapnak a dánoktól, ugyanúgy nem jutnak elődöntőbe Martinék. Ettől függetlenül az a 2. félidei összezuhanás nem sok jót jelent, ráadásul Norvégia ellen is összeestek a spanyol csajok a meccs végére. A Martin-varázs is elfogyóban van.

Hogyan fogadj kézilabdára online? Útmutató!

Dánia viszont kezd felpörögni, Pytlick mester is tudta, hogy nem feltétlenül kell a lányoknak már a torna első meccsén csúcsformában játszani. Pytlick nagy mágus, elővette a hét a hat elleni játékot ellenünk. Amikor a dán együttes támadott, lehozta a kapust és így volt egy extra embere a dán együttesnek, jobbára beállás poszton. Kristiansen viselte a megkülönböztető mezt, volt rá példa, hogy egy szélről jövő lövést védenie kellett. (Na jó, elfordult, mert féltette a pofikáját, a magyar szélső meg pont beleverte.) Ha a magyar válogatott kapusa, Kiss Éva nem véd ihletett formában közte 10 is lehetett volna. Németh András szakmai analfabétizmusát még tetézte is időkéréseknél. Láthatólag totális pánikban volt, sínre volt kötözve és jött a vonat. A dán csajok tényleg szórakoztak ellenünk, élvezték, hogy részesei lehetnek ennek a történelmi pillanatnak. Az egyetlen aggasztó dolog, amiért nem teszek nagy pénzt a dán győzelemre, az a pontatlanság. Nem az első meccse a dán csapatnak, ahol a lövők nincsenek a helyzet magaslatán. Képesek a legnagyobb ziccert is elrontani, ez pedig ellenünk bőven bele fért, nem biztos, hogy belefér mondjuk a spanyolok ellen. Ráadásul az is kérdés, hogy Pytlick előveszi-e a 7 a 6 elleni játékot, vagy a spanyolokat jobban tiszteli, és jobban tart tőlük. Egy próbát biztos tesznek vele, bár az is tény, hogy Duenas mestert már nem fogja váratlanul érni az, ha a dánok lehozzák a kapust. Noorgardék győzelme 1.96-os oddsal fizet, masszívan emelkedett a dán győzelemre kínált szorzó. Már a Dánia +1.5 gól opció is 1.45-ös oddsal bír, simán mehet egy nagyobb tétes kombiba. A 46.5 gól fölött opciót is bátran ajánlom 1.50-es oddsal, de én kicsit bátrabb leszek, és megkockáztatok egy 49.5 gól fölött tippet 2.30-as oddsért.

Norvégia - Magyarország

handball-NOR-098

Fotó: Uros Hocevar/EHF

Sok közünk nem volt a dánok elleni találkozóhoz. Mint macska a döglött egérrel, úgy játszadoztak velünk Kristiansenék. Szegény Németh András tehetetlen volt, de az is tény, hogy a játékos-matéria sem olyan, amilyennek lennie kéne. Elvileg a legerősebb bajnokságunk van, ám ez nem jelenti azt, hogy a válogatott is erős. Kicsit olyan érzésem van, mint focinál az angol válogatott terén. Erős, nívós bajnokság, de a válogatott semmit sem nyer, egyik tornán sem faktor. Ilyenek vagyunk mi a női kézilabda terén, teljesen súlytalanok. Jelzem, senki ne jöjjön a múlttal, én a jelenről beszélek. A jövőt sem igazán látom, ebben a Tóthban még van is fantázia, de csak azért ekkora a kontraszt ő, és a többiek között, mert a többiek igencsak gyengék. Fáj nézni a tehetetlenségünket, fáj nézni azt a tempót, ahogy játszunk. Egyszerűen fejben ezek a lányok nincsenek olyan szinten, mint az északiak. Félünk, félnek, hogy hibáznak. Pedig az is a játék része, mindenki hibázik.

A magyar csapat olyan volt, mint lassított felvételen a lajhár. Pytlick valószínűleg maga sem gondolta, hogy a hét a hat elleni játék így ülni fog. Komoly csapatot így nem lehet megalázni. Komoly edzőt így nem lehet megalázni. Focis példával élve mintha Lesotho játszott volna Brazíliával. De ha már a focinál tartunk. Ugye van a tök gyökér NBI-ünk, melyet nemzetközi szinten nem is jegyeznek. Na jó, jegyeznek, méghozzá a 85. helyen. A válogatottunk jelenleg az 50. Ha az nézzük, hogy a női kézi terén kb. a legerősebb bajnokság a mienk, a válogatott hanyadik jelenleg a világ kézilabdáját tekintve. Van egy Brazília, van egy Dél-Korea, melyek tuti jobbak nálunk, meg itt Európában vagy 8-an. Nagyjából 10 ország válogatottja biztos jobb nálunk. Nagyságrendileg fociban még mindig jobban állunk, és azt se feledjük, hogy focit mindenhol játszanak, kézit nem biztos. Amikor egy ázsiai női tornán Japán 71-0-ra veri ellenfelét.. Dzsudzsiékat lehet kritizálni, Tomoriékat nem? Ha egyszer gyengék vagyunk, akkor gyengék vagyunk. Nem azt mondom, hogy mindig gyengék is leszünk, de most azok vagyunk. Nagyon bízom benne, hogy Norvégia nem adja le nekünk a meccset, mert higgyétek el, lenne, aki úgy kommunikálná a dolgot, ahogy azt nem lenne szabad. Sokan fogadnak a magyar sikerre, még mindig van ember, aki mer pénzt tenni a magyar női kézilabda-válogatott győzelmére Norvégia ellen. Abba senki sem gondol bele, hogy ez a norvégoknak is tét nélküli meccs? Abba senki sem gondol bele, hogy amíg mi imitáljuk a kézit, ők valóban játsszák? Vagy abba, hogy arrafelé északon nem szokás leadni meccset kis közép-európai országnak. Rendezők vagyunk, na és akkor mi van. Rendezők vagyunk, és gyengék. Aki pedig ezzel nem ért egyet, az vagy nem nézte a meccseinket, vagy elfogult.

Tippelj ITT a magyar-norvégra és nyerj 3.000 Ft-ot!

Temes váltotta Erdősit, így már jobb szélen is játszhat irányító

Eddig nem kaptunk ordas nagy zakót ezen a tornán, ám pont tegnap olvastam az egyik magyar női kézivel foglalkozó portálon, hogy a magyar csapat Norvégia ellen utolsó hat tétmeccsét elveszítette, a norvégok pedig átlagban 12.5 góllal voltak jobbak. Olyan szinten kéne Norvégiának a saját játékát lebutítani, amire képtelenek. Képtelenek olyan rosszul játszani, mint mi. Egyébként a stáb cserélt, Temes jött, Erdősi ment. Így van, ez is nagy húzás! Wow, csak gratulálni tudok ehhez az újabb baromsághoz. Bár az is igaz, hogy ebbe a csapatba felesleges szélső. Irányító játszik szélsőt, beállóst, átlövőt, tán csak kapust nem. Van sok jó játékosunk, de klasszisunk egy van, ő pont babát vár. Sajnos rossz hírem van, Norvégia félgőzzel is ver minket vagy 6-8 góllal, és akkor majd örülhetünk, hogy tényleg nem volt tétje a meccsnek. Senkit sem szerettem volna megbántani, csak van egy véleményem, és azt vállalom is. Persze a legnagyobb igazság még mindig az, hogy a sportfogadásban nincs helye érzelmeknek. Ez egy tét nélküli találkozó, ahol azért történhetnek csodák. Aki erre a meccsre nagy pénzzel mer fogadni, az vagy megteheti, vagy tudja a tutit. Én 1.78-as szorzón nem tudom otthagyni Norvégiát, viszont azt is őszintén megmondom, rendkívül fájó, hogy nincs tétje a meccsnek. Inkább tennék 100 ezret 1.20-as oddson Norvégiára tétmeccsen, mint így akár 3-4 ezer forintot is a norvég sikerre.

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Lengyelország - Románia (Neagu góljai 7.5 felett)
  1.90 Unibet
 • Spanyolország - Dánia (Dánia +1.5)
  1.45 Unibet
 • Spanyolország - Dánia (46.5 gól felett)
  1.50 Unibet
 • Magyarország - Norvégia (Norvégia 26.5 gól felett)
  1.88 Unibet