Lazovics ismét eltévesztette a házszámot, s a holland Polman után a svéd Torstensont is letarolta. Eltiltották ugyan egy mérkőzésre, ám ez lényegtelen dolognak számít, hiszen már elődöntős Montenegró. El lehet könyvelni, hogy a mór megtette a kötelességét. Van némi esély arra, hogy a spanyolok megállítják az ámokfutást, ám valószínűleg arra is ugyanannyi esély van, hogy Pena vagy Martin kórházba kerül, közben pedig az európai kéziszövetség illetékesei elindulnak kezet mosni. Olyan elődöntő is lesz, amelyik a kézilabdáról fog szólni, ugyanis ezt akár látatlanban is el lehet mondani a skandinávok párharcáról.

handball-ESP-107

Spanyol öröm. Fotó: Uros Hocevar/EHF

Montenegró - Spanyolország 1.93 8.14 2.27

Látva a spanyolok hullámzó teljesítményét, nagyon könnyedén tippelhetnék montenegrói győzelmet (1.94). Ám természetesen nem fogom ezt tenni. Már egy korábbi bejegyzésben is megemlékeztem Lazovicsról, a montenegróiakról és a brutalitásról. Nos, jelentem, újabb áldozattal bővült a montenegrói Lazovics áldozatainak listája, s az ilyen esetekben járó büntetésen kívül továbbra sem hajlandó tudomást venni az ámokfutásról az európai szövetség (EHF). A holland gólkirálynő-jelölt Polman kiiktatása után Linnea Torstenson volt a korábban cselgáncsozóként is sikeres balkáni játékos újabb áldozata. Az történt a svédek elleni középdöntős meccsen, hogy Lazovics piros lapot a 9. percben elkövetett durva szabálytalanságáért és eltiltották egy mérkőzéstől. Ez azt jelenti, hogy nem játszhat a Spanyolország elleni elődöntőben, azaz egyik kulcsjátékosa nélkül lesz kénytelen pályára lépni Montenegró válogatottja. Tény, hogy Lazovics nélkül is jelentős erőt képvisel a címvédő, s a Katarina Bulatovics, valamint Majda Mehmedovics, Jovanka Radicsevics, Milena Knezsevics, Sonja Barjaktarovics és társaik által fémjelzett válogatott képes elviselni az egyik jó játékosa hiányzását.

Szerintem az sem zárható ki, hogy zavarba hozható a magabiztos montenegrói gárda. Erre a svédek is felhívták a figyelmet az előző mérkőzésen, ám azt sem szabad elfelejteni, hogy a Lazovics nélküli Montenegró 5 gólos hátrányból nyerte a Svédország elleni összecsapást. Vallom, hogy megfelelő koncentrálás esetén a spanyolok képesek megállítani a „henteseket”: Carmen Martin tovább száguldhat a gólkirálynői cím felé vezető úton, Marta Mangue jó formában van, Pena is képes bravúrteljesítményre, Silvia Navarro úgyszintén. Hangsúlyozom: ahhoz, hogy megállítsák a címvédőt, bravúrteljesítmény szükségeltetik a spanyoloktól. Képesek erre. Tipp: Spanyolország +2,5 gól (1.34).

Norvégia - Svédország 1.50 8.95 3.28

Loke-Heidi-NOR-007

Heidi Löke (labdával). Fotó: Uros Hocevar/EHF

Onnantól kezdve, hogy 5 gólos előnyt pazaroltak el a montenegróiak ellen a svédek, elképzelhetőnek tartom, hogy a norvégok elleni meccsen is összehozhatják a vereséget jelentő rövidzárlatot. Sokáig szépen meneteltek ezen az EB-n a svédek, ám van egy olyan érzésem, hogy a legjobb 4 közé jutással számukra befejezettnek tekintik az Európa-bajnokságot. Olyasmi ez számomra, mintha a győzelmi sorozat után hirtelenjében behúzták a kéziféket, de mivel még jelenésük van néhány mérkőzésen, nyeglén nyomatják tovább az őket jellemző örömkézilabdát, s majd lesz, ami lesz: ha nyernek érmet, akkor minden jó, de ha nem nyernek érmet, akkor is minden jó. Ezzel szemben végig nagyon céltudatosan játszott a norvég válogatott: győzött, ha kellett, s amikor már nem volt fontos számára a siker, akkor nem volt rest vereséget szenvedni azért, hogy magával vihesse tovább a társházigazda ország válogatottját. Szerintem az sem véletlen, hogy Heidi Löke volt az, aki beismerte, hogy a norvégok nem tettek meg mindent a győzelem érdekében a magyarok elleni meccsen.

Hogyan fogadj kézilabdára online? Útmutató!

Norvég győzelem lehetne a tippem (1.53), s valószínűleg nyerni is fognak Nora Mörkék, méghozzá simán, ám az a tény, hogy több norvég játékos volt beteg az utóbbi napokban és egyelőre semmilyen megbízható hírem sincs az egészségi állapotukról, a gólokra való tippelés felé visz el. Valószínű, hogy amint lesznek friss híreim a beteg norvégokról, lesz új tippem is, de egyelőre maradok a góloknál. A svédek képesek belehajszolni a gólpárbajba az erre amúgy is vevő norvégokat: 52,5 gól felett (1.60). Van egy másik tippem is: Camilla Herrem 1,5 gól felett 1.50.

Borítókép: Nora Mörk. Fotó: Uros Hocevar/EHF

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Montenegró - Spanyolország (Spanyolország +2,5 gól)
  1.34 Unibet
 • Montenegró - Spanyolország (Maria Jovanovics 2,5 gól felett)
  1.90 Unibet
 • Norvégia - Svédország (52,5 gól felett)
  1.60 Unibet
 • Norvégia - Svédország (Camilla Herrem 1,5 gól felett)
  1.50 Unibet