Spanyolország, Belgium, Franciaország és Törökország ellenfélre vár. Ezek a válogatottak megnyerték csoportjukat, így a legjobb nyolc közé jutottak. Kedden már kialakul a negyeddöntő mezőnye, pörög az Eb, nem szórakoznak a csajok.

Szerbia - Lettország

A szerb csajok Görögország és Franciaország ellen is kikaptak, viszont a továbbjutásról döntő Szlovénia elleni találkozót 88-69 arányban sikerült megnyerni. A szlovén csajok mondjuk bekezdtek egy 30 pontos első negyeddel, de a szerbek összekapták magukat, elkezdtek védekezni, és szépen lassan maguk javára fordították a meccset. Lettország Montenegrót verte meg, Oroszországtól és Belgiumtól kikapott. Babkináék egy meccsen képesek meglepetést okozni, ezért fura ez a lett győzelemre kínált 4.20-as odds. Szerbia erősebb csapat, del akadnak fontos hiányzók, nem esélytelen Lettország ezen a találkozón.

Kosárlabda Alap

(Fotó: Bonita R. Cheshier/Shutterstock)

Ukrajna - Szlovákia

Nézve a tegnapi magyar-ukránt, végig az járt a fejemben, hogy milyen odds lesz majd az ukránok sikerére Szlovákia ellen. (Várható volt, hogy a szlovákok nem verik el este az olaszokat). Az ukrán-győzelem végül 1.31-el fizet a bet365-ön, ami lehetne magasabb, de ez így is ajándék. Persze női kosárlabdáról beszélünk, viszont ez az ukrán együttes most igencsak egyben van. Ugye a bukik a torna elején a belgákat is lenézték, aztán a belgák nem is voltak annyira balgák. Ukrajna is sokkal erősebb, mint azt várták/vártuk. Tény, hogy a spanyolok ellen elvéreztek Iagupováék, de a nyitómeccsükön a cseheket megsemmisítették. Aztán jött az említett zakó a spanyolok ellen, ahol egy félidőig állták a sarat, de a spanyolok kerete több minőségi spílert tartalmaz csúnyán fogalmazva. Az ukránok ellenünk is aszályos időszakukat élték, amikor Udodenko és Iagupova ült, más kérdés, hogy mire leültek pihenni, 20-22 pontos előnyt építettek fel. Nekünk 29-27-ig volt reális esélyünk a győzelemre, aztán keleti szomszédunk 'állva hagyott'. Ez a Iagupova kb. annyira nőies, mint Caster Semanya. A fénykorát élő Maltsin sem volt ennyi izom, de Iagupovának nemcsak a kinézete nem nőies, de a játéka sem. Tényleg az évekkel ez előtti Maltsira hasonlít, és akkoriban Maltsi Európa legjobbja volt. Egy-egyben nem lehet tartani őt, és még nem is annyira önző, mint volt a korábbiakban, ellenünk pl. 7 gólpasszt osztott ki. Moss szintén egy igencsak fizikális játékos, szóval sűrű csapat ez az ukrán. A fakezű szlovákok néznek majd, mint hal a szatyorban, pláne, ha az ukránok megint ihletett formában dobnak majd kintről is. Az első két meccsükön is sűrűn próbálkoztak triplákkal, ami ellenünk sem változott, csak ellenünk jó százalékkal be is hullottak a kinti dobások. A véleményem, hogy Ukrajna már akkor nyer, ha pl. bentről megy, de kintről nem, vagy fordítva. Ha sülnek majd a kinti dobások is, Szlovákia komoly zakóba néz bele. Sikerült megnézni Szlovákiának két meccsét, és a Zirkova utáni évek bizony elég feketék lesznek, ez már most látszik. Ki kell mondani, Szlovákia teljességgel esélytelen Ukrajna ellen.

Olaszország - Magyarország

Tijana-Krivacevic-kosarlabda-001

Tijana Krivacevic (balra). Fotó: Jaripk/Wikipédia

Az olaszok 80 dobott ponttal verték a fehéroroszokat, ami meglepő volt még akkor. Később derült ki, hogy a fehérorosz csapat most nudli. Aztán a törökök ellen 54-53-as vereség, igazi papírforma meccs. Előre kalibrálható volt a pontaszály, le sem kellett volna játszani az első 39 percet, úgyis mindenki tudta, hogy az utolsó 2-3 támadás dönt. A törökök mákolták be a sikert, így az olaszoknak kedden pályára kell lépni. Azért hétfő este még Szlovákiát el kellett kalapálni, így kaptak meg minket. (Az ukránok ellen nem szívesen játszottak volna a talján csajok.)

Az olasz és a magyar válogatott a felkészülési fázisban találkozott, akkor az olaszok (otthon) 71-62 arányban győztek. Határ viszont nem játszott akkor, most azért vele mindenképp erősebbek leszünk. Pláne úgy, hogy az olaszoknál pedig nem lesz Macchi, akinek az álkapcsa tört el egy korábbi meccsen.

Hogy az olasz csapat az esélyes, az egy dolog. Az is egy dolog, hogy kellemetlen kosárlabdát játszik. Az meg tény, hogy a magyar csapatnak azért össze szokott jönni olyan 6-8 perces időszak, amikor elvétve sikerül kosarat dobni. Volt az ukránok ellen is, és volt az említett olaszok ellen is, amikor egy 13-0-ás futást produkáltak az olaszok. Viszont a magyar csajok is bizonyítottak a spanyolok ellen, ha összepattintják a védekezést, akkor legalább saját palánk alatt kinéz valahogy a csapat. A bet365-nél 130.5 a határ az összpontszámra, én amonó vagyok, ez nem lesz meg. Nagy a tét, nem várok sok-pontos találkozót. Félő, hogy nekünk megint lesz pontszegény időszakunk, amikor percekig nem találunk be. Az olaszok a három csoport-meccsen 60, 54 és 61 pontot engedtek az ellenfeleknek, ami azért elismerésre méltó, és előre is vetít ezt-azt.

Oroszország - Görögország

Az orosz siker 1.28-al fizet, míg a görögök győzelme 3.65-el. Stílusos odds a bet365-től, de nem biztos, hogy jönni fog. Én a magam részéről semmit sem tudok kezdeni ezzel a találkozóval. Ha tippelni kéne, az orosz győzelemre tippelnék, de 1.28-ért azért ott lehet hagyni. Pontok számát tekintve ez a 130-as határ pont olyasmi, amivel szintén nehéz bármit is kezdeni. Hogy 5 ponttal alulról nyalogatják a 130-at, vagy beesik egy-két extra tripla, és karcolják a 140-et is, az igazából lutri.

Ha az alábbi két tippet behúzzuk a bet365-nél, majdnem tétünk dupláját kapjuk vissza, az meg sosem hangzik rosszul.

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Ukrajna-Szlovákia (Ukrajna nyer)
    1.31 Bet365
  • Olaszország-Magyarország (136 pont alatt)
    1.45 Bet365