A szeptemberi Eb-selejtezők utolsó napján összecsap Grúzia és Norvégia, ami Spanyolország szempontjából lehet majd fontos, akik még küzdenek a Skócia mögött kijutást érő második helyért. Haaland vagy Kvaratskhelia hagyja ki a következő nagy nemzetközi válogatott tornát, esetleg mindkét fiatal tehetség?

szept 12. 20:45

Haaland és Kvaratskhelia: Kellemetlen helyzet

Korunk két kiemelkedő tehetsége, akik klubjaik és a topligák meghatározó játékosai, Erling Haaland idén még az aranylabdáért is bejelentkezett, míg Khvicha Kvaratskhelia a tavalyi Bajnokok Ligája szezon legjobb fiatal játékosa lett, nem mellesleg pedig a Serie A év legjobbja is egyben. Azonban hiába játszanak parádésan, ha a válogatottban nem tudnak sikereket elérni, így megeshet az is, hogy még hosszú ideig nem látjuk őket nagyobb nemzetközi tornán. 

Grúzia esetében ez abszolút reális, hiszen az ország nem tartozik a futball nagyhatalmai közé. Akadnak feltörekvő tehetségek, akik már topligákban játszanak, de összességében épp a spanyolok 7-1-es veresége mutatta meg, mennyire súlytalan a válogatott a nemzetközi porondon. Többet vártunk Grúziától, főleg Tbilisziben, de talán épp a spanyolok és a skótok elleni találkozók világítottak rá, hol a helyük valójában. Skóciában nem volt kaput eltaláló lövésük, egyedül Haalandék ellen tudtak pontot szerezni!

Skócia beleköpött a levesbe

Norvégia minden bizonnyal úgy kalkulált, hogy majd az egymás elleni meccseken legyűrik a skótokat, ezzel kijutnak a 2024-es Eb-re. Skócia azonban bekezdett, nem kicsit, nagyon, veretlen a csoportban, legyőzték Spanyolországot is, innentől csak az a kérdés, hogy ki lesz a második, aki még kijut? Egyelőre úgy tűnik, hogy ez a hely a spanyoloké lehet, nyertek Norvégia és Grúzia ellen (10-1-es gólkülönbséggel), mindössze a norvégok elleni idegenbeli, illetve a skótokkal szembeni hazai mérkőzésüktől kell tartani. 

Ki-ki meccs Grúzia és Norvégia között

A spanyolok tehát helyzeti előnyben, egyetlen eredmény nem jó a Norvégia - Grúzia meccsen a felek számára: a döntetlen. Azzal valószínűleg mindkét ország elvágná magát, hiszen 5 fordulót követően 5-5 ponttal állnának, míg a skótoknak 15 pontjuk van (matematikailag is kijutnának), a spanyolok pedig 9 ponttal rendelkeznének 4 fordulót követően, nekik sem lenne nehéz dolguk megtartani az előnyt. Ebből kiindulva, itt nem fognak spórolni a csapatok, menni kell előre, támadni, főleg ilyen támadósorokkal, hiszen védekezése egyik gárdának sem acélos. Ennek kapcsán pedig adja magát egy sok találatot hozó mérkőzés. 

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 11. 8:58 UTC.

  • Norvégia - Grúzia tipp

    2,5 gól felett
    Bet365
    1.88

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Erling Haaland és Martin Odegaard (Fotó: froarn/Shutterstock.com)