Ismétlődik az elmúlt évek döntője, most már kezd unalmas lenni az Olimpia Milano - Virtus Bologna párharc? Melyiküknek lehet idén esélye az olasz elsőségre?

Olimpia Milano: Semmit sem értek a változások?

Kissé érthetetlen döntést hozott az Olimpia Milano, amikor leigazolta tavaly nyáron Nikola Miroticot. A Barcelonától érkező magasember kiváló játékos, egymaga képes meccseket eldönteni, de nem lehet rá egy Euroliga végső győztes csapatot felépíteni. Mirotic bár kiemelkedő, de olyan érzése volt az embernek, hogy levezetni jött már Milánóba, komolyabb célok nélkül. Ha azzal a Barcelonával, ahol kis túlzással végtelen tőke állt lehetőségére, nem tudott Euroligát nyerni, akkor egy ilyen több sebből vérző csapattal semmi esélye. 

Ez végül az Euroliga alapszakasz során bebizonyosodott, nem volt tényező az Olimpia Milano, a szezon végét el is engedték, már csak az olasz bajnokságra koncentráltak, ahol a hajrának köszönhetően befutottak a második helyre. A csapatnak voltak szerkezeti problémái, gyenge lepattanózók voltak, hiába Messina zsenialitása, ha modern játékot akarnak játszani sok triplával, de nem szedik az offenzív lepattanókat, akkor esélyük sincsen komolyabb eredményekre. 

Virtus Bologna: Banchi megoldás lehet

Milos Teodosic, Kyle Weems és Mouhammadou Jaiteh távozott nyáron a csapattól, illetve elküldték a legendás edzőt. Miután Sergio Scariolo is elhagyta őket, sokkal inkább szkeptikusak voltunk az olasz szabadkártyás gárdával szemben, hiszen az Euroliga nyitánya előtt elküldeni egy szakvezetőt nem biztos, hogy bölcs döntés. Azonban a Bologna elnökségének a kapcsolata Scariolóval már jó ideje megromlott. Massimo Zanetti elnöknek nem ez volt az első furcsa döntése az elmúlt években, de egy határozott vezetőről beszélünk, aki nem tétovázik.

A Virtus Bologna anyagi helyzete nem volt ideális, így Zanetti elnök csökkentette a költségvetést, amivel néhány kulcsjátékos elküldése járt együtt, emiatt Scariolo nem volt boldog, kritizálni kezdte az elnökséget, mire ők leigazolták a helyére Luca Banchit. A Strasbourg edzője volt Banchi, akinek korábban is a tűzoltás volt a dolga, olyan csapatokhoz hívták, akik nem teljesítettek jól, gyengébb keretük volt, de az elnökség csodát várt. Banchi egy alulértékelt szakvezető (annak ellenére, hogy a 2023-as vb-n a legjobb szakvezetőnek választották), aki képes a semmiből várat építeni. 

Ez maximálisan érződött a szezon során, de Banchi majdnem sikerrel járt, hiszen hiába volt szerény a keret, nagyon jól kezdték az Euroligát, de a szezon végére elfogytak, egyszerűen túl sok volt számukra a kettős terhelés. Hasonló kosárlabdát játszottak, mint az Olimpia Milano, csak egy kicsivel hatékonyabbat. Az Euroliga play-in meglett, de onnan végül a rájátszás nem. A legnagyobb gondot az okozta, hogy bár a Belinelli - Hackett - Dunston trió jól hangzik papíron, de 37-38 éves játékosokról beszélünk. Az egész szezonban ők játszottak a legtöbbet a csapaton belül Shengelia mellett, pedig ők a legidősebb játékosok, és ez visszaütött. 

Olimpia Milano - Virtus Bologna mérkőzés tipp

A harmadik egymás elleni döntőjük és harmadik mérkőzésére kerül sor, minden tekintetben 1-1-re állnak. Az alapszakaszt a Virtus Bologna nyerte, a pályaelőny az övék volt, de mivel az első meccset a hosszabbítás után elveszítették, ezért nehéz helyzetbe sodorták magukat. Belinelli a döntőben eddig teljes betli, de Hacket és Dunston is egyre kevesebb lehetőséget kap, Shengelia cipeli hátán a csapatot. Az Olimpia Milano periméteren jól védekezik, ráadásul Shields és Hall révén élesebbnek tűnik a gárda, erre lehet építeni (Olimpia Milano nyer: 1.52).

Olimpia Milano - Virtus Bologna élő közvetítés

Hol nézhető az Olimpia Milano - Virtus Bologna mérkőzés? Az Unibet oldalán kedden 20:30-tól.

100%-os befizetési bónusz akár 45.000 Ft-ig

Fizess be minimum 400 Ft értékben a 22Bet fogadóirodához és egy 100%-os első befizetési bónusz lesz a jutalmad.

22Bet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés