Palmeiras játékosa 007 Palmeiras játékosa (Fotó: Delmiro Junior / Shutterstock.com)

Olyan formában vannak, hogy mindent besöpörnének

SPF Team 2 tipp 2022 júl 29. 15:11 Szólj hozzá!

Foci tippek brazília Palmeiras Coritiba

A Palmeiras kockáztatott ebben a szezonban, de megérte? Meglepheti őket a Ceará? Mindeközben a Goias és a Coritiba az első osztályban maradásért küzd, legalábbis félig, ugyanis a dél-amerikai ligák sajátosságai, hogy a klubok fele indulhat valamilyen kupasorozatban, így akár jövőre még a Copa Sudamericanában is találhatják magukat egy 12. helyezéssel. Elemzésünkben két bajnokit boncolgatunk a hétvégi brazil meccsek közül. 

2022 júl 30. 21:30 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Goias - Coritiba: döntetlen
Bet365
3.10
Tipp: Ceara - Palmeiras: döntetlen
Bet365
3.30

Feltettek mindent egy lapra

Valószínűleg kevesen gondolták, hogy az egykori portugál jobbhátvédből a dél-amerikai kontinens egyik meghatározó edzője lesz. Abel Ferreira még mindig csak 43 éves, Európában ugyan keveset hallottunk róla, de Dél-Amerikában zsinórban nyert két Libertadores-kupát a Palmeirasszal, jelenleg pedig vezetik a brazil bajnokságot és a negyeddöntőre készülnek az idei Libertadores-kupa kiírásban. 

Ferreira korábban Európában próbálkozott, de az igazi sikerek Dél-Amerikában érték utol. Minden szezonban voltak fontosabb távozók, de a portugál szakvezető megoldotta a pótlásukat. A jelenlegi Palmeiras kiváló ötvözete a tehetséges fiataloknak, illetve a rutinosabb játékosoknak, de azokról sem mondtak le, akik ugyan nagy tehetségként voltak beharangozva, de valahol megtört a karrierjük. 

Gustavo Scarpa, Dudu és Rony sokat köszönhet az edzőnek, ugyanis "visszahelyezte őket a térképre", mindezt még 31 éves koruk előtt, így, ha szerencséjük van, akkor a téli átigazolási időszakban még Európa szerződhetnek, de addig még vár rájuk egy feszített nyár végi, illetve őszi időszak. A Palmeiras négy pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, míg a Libertadores-kupa negyeddöntőjében az Atlético Mineiro vár rájuk következő héten. 

Nem árt megemlíteni, hogy a duplázás még nem sikerült a Palmeirasnak, idén is erősen kérdéses, hogy összejöhet-e? Megszerezni egy brazil bajnoki címet és mondjuk elbukni a történelmi triplázás kapujában? A Libertadores-kupában ugyanis 50 éve nem volt triplázás, első brazil csapat lehetnének, akiknek ez sikerül. Ezért is gondoltunk arra, hogy a hétvégi Ceará elleni bajnokin nem feltétlenül ők az esélyesek. 

Erőre kaptak?

A Cearánál edzőváltás történt, mivel a csapat teljesítménye folyamatosan romlott. Marquinhos Santos kellő rutinnal rendelkezik, ami meglátszik az eredményeken, hiszen elkezdtek nyerni és pontokat szerezni, ami nagyon kellett a klubnak. Egy jóval defenzívebb felállásra váltottak, aminek köszönhetően kevesebb gólt kapnak (nélküle 11 meccsen 15 bekapott gól, vele 8 meccsen 6 bekapott gól). 

Az is belefért, hogy a Palmeirashoz hasonlóan, nekik is kettős terheléssel kell megbírkózni, mert érdekeltek a Copa Sudamericana sorozatban, ahol a következő héten a negyeddöntők következnek (a Sao Paulo ellen). Mindkét klub fejben már a kupasorozatokra koncentrál, Ceará védekezése sokat javult, míg a Palmeirasé alapjáraton is jó. Az sem mellékes, hogy az említett Rony sérüléssel bajlódik (7 gólt vállalt eddig, csapata legjobbja), így a Palmeiras veszített kissé az erejéből. 

Mi azt gondoljuk, hogy mindkét klubnak belefér jelen helyzetben egy döntetlen. Mire alapozzuk ezt? A Palmeiras idegenben inkább a vereség elkerülésére játszik, így becsúszott 4 döntetlen idén a bajnokságban, míg a Cearát még Santos érkezésével is az jellemezte, hogy ne kapjunk ki. Igen, sokszor küzdöttek a győzelemért, de nem fejetlenül (9 hazai bajnokin 5 döntetlen összességében). 

Klasszikus döntetlen

Az előbb egy olyan párharcot vizsgáltunk, ahol nagy az esélye a döntetlennek, még akkor is, ha Brazília toronymagasan legjobb klubja játszik. A másik találkozó Goias - Coritiba, ami elsőre ránézésre is döntetlenre hajaz. A Coritiba idegenben pocsék, hiába dolgoznak ki 4-5 helyzetet, amik el is találják a kaput, hiába szereznek egy (olykor két gólt), rendre kapnak minimum egyet, de inkább kettőt vagy hármat. 

A védekezésük borzalmas, ezt ellensúlyozzák a hazai teljesítményükkel, de most szerencséjük lehet. A Goias hazai pályán nem acélos, inkább a biztos pontszerzésre törekednek, mintsem a győzelemre. Tipikusan az a klub, aki rúg egy gól, majd kap is egyet. Ebből a szempontból ez a találkozó ideális lenne egy pontos végeredményre (1:1-re kínált szorzó: 6.00), de mi megelégednénk egy szimpla döntetlennel is. 

 • Ceará-CE - Palmeiras-SP tippek

  Goias - Coritiba: döntetlen
  Bet365
  3.10
 • Ceara - Palmeiras: döntetlen
  Bet365
  3.30

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Palmeiras játékosa (Fotó: Delmiro Junior / Shutterstock.com)Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

 • Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano útmutató
Betano regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Egyéb Foci Fogadások 2024

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 19:52
Poli Iasi - Dinamo Bukarest tipp: Összecsapás a tabella végén

Egyik csapat idénye sem alakul túl fényesen, hiszen a román bajnokság utolsó harmadában teljesítenek. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2024 febr 28. 10:19
FC Voluntari - FCSB tipp: Könnyű három pont előtt a listavezető?

Akkor sem történne tragédia, ha most kikapnának, de az ilyen ellenfelektől szerzett pontok a legkönnyebbek. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2024 febr 27. 17:20
Chelsea - Leeds tipp: Elbukott ligakupa finálé után pályán a londoniak

Elbukták az angol ligakupa döntőjét a londoni kékek, itt az újabb kihívás, továbbjutni az FA-kupában.  Olvasd tovább

Még több Foci