Duplafordulóval folytatódik az Euroliga, ahol két legendás csapat, az Olympiakos és a Real Madrid méri össze erejét. A görögök formája még mindig ingadozó, ezt használna ki a címvédő.

2023 dec 5. 20:15 Közvetítés: Unibet

Olympiakos: Hiába Bartzokas kreativitása, hiányoznak a sztárok

A Monaco elleni 85-77-re elveszített mérkőzés kapcsán kiemeltük, hogy Bartzokas rendre megpróbál új játékelemeket csempészni a játékukban - mint fentebb a videón -, viszont nincs olyan játékosállománya, mint tavaly. Amit tehet, hogy támadnak, pontokban gazdag mérkőzéseket játszanak, mert ekkor van esélyük a sikerre. Az a védekezés, ami tavaly volt, már nincs meg, támadóoldalon pedig hiányoznak a Sloukas-féle megoldások, illetve egy olyan dobógép, mint Vezenkov, aki a nehéz helyzetekben is higgadt volt. 

Vezenkov azóta a Sacramento Kings csapatát segíti, míg az Olympiakosnál hiába vannak olyan játékosok, mint  Isaiah Canaan és Nigel Williams-Goss, akik hozzák is a pontokat, illetve a csapat sem teljesít rosszul összességében, mert 38% környékén tripláznak, ezzel még az NBA-ben is bőven megállnák a helyüket (konkrétan top5 környékén lennének), de nincsen clutch játékosuk, aki lezárja a meccseket, illetve defenzív oldalon rendre jönnek a gondok. Bartzokas pedig ennyi hiányosságot nem tud elfedni. 

Real Madrid: Vannak kisebb megingások, de rutinból megoldják

Teljesen felesleges volt nyáron erősítenie a címvédőnek, távozott ugyan Hanga Ádám, de összességében a tavalyi csapattal menetel idén is a spanyol gigász. Egy 10-0-val kezdték a sorozatot, de a legutóbbi fordulóban a Fenerbahce otthonában végül hosszabbításban kikaptak. Azt kell, hogy mondjuk, ez ilyen szinten belefér. A törökök a hazai pályának köszönhették a sikert, illetve mert a végén kicsit bealudtak a spanyolok, pedig 2,5 perccel a vége lőtt még 5 ponttal vezettek. Aztán jöttek a hero kosarak a Marko Guduric - Scottie Wilbekin duótól, ez az, amikor van két klasszisod, akik képesek meccset nyernek. 

Ez az, ami viszont nincs meg a pireuszi csapatnál, nincs olyan játékosuk, mint Wilbekin, aki 10 másodperccel a meccs vége előtt két emberrel a nyakán, méterekre a triplavonaltól is beleáll egy dobásba, amivel megmenti a mérkőzést. Az Olympiakos megint akkor nyerhet, ha a mérkőzés elején elhúznak, dobálják a triplákat és kialakítanak egy 10 pont körüli előnyt, de ehhez lesz egy-két szava a vendégeknek is. A dobott pontok piacán emiatt a határt már viszonylag magasra lőtték be (164-165 pont környéke), így viszont a Real Madrid győzelme felé fordulunk, még akkor is, ha Görögországban sosem egyszerű nyerni. 

  • Olympiakos Pireus - Real Madrid tipp

    Real Madrid győzelem
    Unibet
    1.70

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés