Hosszú története van a manchesteri alakulatnak, hosszú sikertelen időszakkal, majd megjött az arab tulajdonos. Egyből az élen találtak magukat, mindenhol favoritok lettek, bajnoki címeket nyertek, de a hőn áhított Bajnokok Ligája trófea nem jött össze. Ez változhat meg nemsokára, és révbe érhet az olajpénzes projekt. A bajnoki cím megvan már, de összejön a triplázás? Szavazz a cikk végén!

Városi rivális nyomdokain haladva

Sir Alex Ferguson irányításával, olyan nevekkel a pályán, mint David Beckham, Ryan Giggs vagy épp Peter Schmeichel, sok más siker mellett, 1999-ben összehozta a Manchester United a triplázást. Ez nagyjából a tökéletes szezont jelenti, amikor a hazai bajnokság és a jelentősebb hazai kupa mellett, a legrangosabb európai sorozatot is megnyeri egy focicsapat.

Azért kell a jelentősebb hazai kupát mellétenni, mert a ligakupák is futnak, sokkal kisebb presztízzsel. Manchester városának másik felén régóta álmodnak a triplázásról, de talán leginkább a BL-trófeáról. A bajnoki cím már zsebben van Guardiolának és csapatának, de a sors ügyes rendező, hiszen a City triplázásához először a Manchester United elleni FA-kupadöntőt kell megnyerni.

Az írás pillanatában ennek kimenetelét nem tudjuk, de az Unibet szorzói alapján favoritnak számítanak, hiszen 1.28-ért kínálják az angol kupa elhódítását nekik. Ezen túl pedig a BL-ben is őket hozták ki esélyesebbnek, 1.22-es oddson fogadhatunk rá, hogy Guardiola és csapata emeli magasba a trófeát. Kétszer 90 perc választja el őket a történelmi sikertől, ahol mindkét esetben favoritok.

Guardiola már átélt triplázást a Barcelonával

A bajnoki cím kis túlzással már nem okoz gondot a Manchester City számára, hiszen idén is behúzták, csak úgy mint az elmúlt 5 évben egyetlen kivétellel. FA-kupát már jóval kevesebbet nyertek, de az biztos, hogy a túlgondolásra erősen hajlamos Pep Guardiola tud mesélni játékosainak, milyen érzés a triplázás. Nem az előző munkahelyén történt, mert bár többé-kevésbé sikeresnek mondható a Bayern Münchennél töltött időszaka, ott nem ért révbe minden sorozatban.

Ellenben a Barcelona élén igen, méghozzá az edzővé válásának kezdeti éveiben. 2009-ben olyan nevek voltak a katalán csapatban, mint Sameul Eto'o, Lionel Messi vagy épp Thierry Henry. Nagyon egyben volt az a csapat, nyomták a tiki-takát, a sok passzost. Annak a taktikának a továbbfejlesztésével, egy angol klub élén is triplázhat a katalán mester.

És hogy mi a célja, ha sikerül az FA-kupa és Bajnokok Ligája? Guardiola azt válaszolta, hogy idegenben szeretnének végre gólt rúgni a Tottenhamnek, mert hogy a Spurs új stadionjában még csak gólt sem tudtak rúgni eddig. Szavazzunk, szerinted megcsinálja a City?

Szavazás

Összejön a triplázás a Manchester City-nek?


Igen7 (63%)

Nem4 (36%)


Összes szavazó: 11

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 2. 9:10 UTC.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Josep Guardiola (Fotó: MDI / Shutterstock.com)