Hosszú története van a manchesteri alakulatnak, hosszú sikertelen időszakkal, majd megjött az arab tulajdonos. Egyből az élen találtak magukat, mindenhol favoritok lettek, bajnoki címeket nyertek, de a hőn áhított Bajnokok Ligája trófea nem jött össze. Ez változhat meg nemsokára, és révbe érhet az olajpénzes projekt. A bajnoki cím megvan már, de összejön a triplázás? Szavazz a cikk végén!

Városi rivális nyomdokain haladva

Sir Alex Ferguson irányításával, olyan nevekkel a pályán, mint David Beckham, Ryan Giggs vagy épp Peter Schmeichel, sok más siker mellett, 1999-ben összehozta a Manchester United a triplázást. Ez nagyjából a tökéletes szezont jelenti, amikor a hazai bajnokság és a jelentősebb hazai kupa mellett, a legrangosabb európai sorozatot is megnyeri egy focicsapat.

Azért kell a jelentősebb hazai kupát mellétenni, mert a ligakupák is futnak, sokkal kisebb presztízzsel. Manchester városának másik felén régóta álmodnak a triplázásról, de talán leginkább a BL-trófeáról. A bajnoki cím már zsebben van Guardiolának és csapatának, de a sors ügyes rendező, hiszen a City triplázásához először a Manchester United elleni FA-kupadöntőt kell megnyerni.

Az írás pillanatában ennek kimenetelét nem tudjuk, de az Unibet szorzói alapján favoritnak számítanak, hiszen 1.28-ért kínálják az angol kupa elhódítását nekik. Ezen túl pedig a BL-ben is őket hozták ki esélyesebbnek, 1.22-es oddson fogadhatunk rá, hogy Guardiola és csapata emeli magasba a trófeát. Kétszer 90 perc választja el őket a történelmi sikertől, ahol mindkét esetben favoritok.

Guardiola már átélt triplázást a Barcelonával

A bajnoki cím kis túlzással már nem okoz gondot a Manchester City számára, hiszen idén is behúzták, csak úgy mint az elmúlt 5 évben egyetlen kivétellel. FA-kupát már jóval kevesebbet nyertek, de az biztos, hogy a túlgondolásra erősen hajlamos Pep Guardiola tud mesélni játékosainak, milyen érzés a triplázás. Nem az előző munkahelyén történt, mert bár többé-kevésbé sikeresnek mondható a Bayern Münchennél töltött időszaka, ott nem ért révbe minden sorozatban.

Ellenben a Barcelona élén igen, méghozzá az edzővé válásának kezdeti éveiben. 2009-ben olyan nevek voltak a katalán csapatban, mint Sameul Eto'o, Lionel Messi vagy épp Thierry Henry. Nagyon egyben volt az a csapat, nyomták a tiki-takát, a sok passzost. Annak a taktikának a továbbfejlesztésével, egy angol klub élén is triplázhat a katalán mester.

És hogy mi a célja, ha sikerül az FA-kupa és Bajnokok Ligája? Guardiola azt válaszolta, hogy idegenben szeretnének végre gólt rúgni a Tottenhamnek, mert hogy a Spurs új stadionjában még csak gólt sem tudtak rúgni eddig. Szavazzunk, szerinted megcsinálja a City?

Szavazás

Összejön a triplázás a Manchester City-nek?


Igen7 (63%)

Nem4 (36%)


Összes szavazó: 11

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 2. 9:10 UTC.

100%-os befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

Regisztrálj még ma és igényelj egy 100%-os első befizetési bónuszt, akár 35.000 Ft-ig a Frumzi fogadóirodánál.

Frumzi regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Josep Guardiola (Fotó: MDI / Shutterstock.com)