Az elmúlt hetekben tapasztalható katasztrofális teljesítményével az MTK alighanem búcsúzni kényszerül az élvonaltól. A fővárosi klubnál a szezon során sokadjára komoly változtatások történtek a stábban. Nagy kérdés, hogy a több sebből vérző gárda mentálisan össze tudta-e szedni magát a ZTE elleni bajnokira, avagy ismételten kiütéses vereségbe szaladnak bele?

Itt már csak a csoda segíthet

Márton Gábor héten történő menesztését követően Horváth Dávid személyében negyedik trénerét kezdi el fogyasztani az MTK a szezon során! A fővárosi klub háza táján óriási a probléma, s példájukon keresztül láthatjuk, hogy két év alatt hogyan lehet egy dobogó közeli alakulatból szinte csontutolsó gárdát faragni! A mostani pontvadászatban tetten érhető mélyrepülés ugyanis elsősorban a szakmai dilettantizmus mintapéldája. Nem meglepő, ha a sorozatos rossz döntések a pályán mutatott produktumban is jól meglátszanak. Mostanra odáig süllyedt a csapat, hogy az is meglepő, ha Miovskiék egyáltalán beveszik az ellenfél kapuját.

 Illusztráció egy korábbi MTK bajnoki mérkőzésről. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Az MTK ugyanis az elmúlt öt bajnokin mindössze egyetlen alkalommal tudott gólt szerezni, miközben a korábban valamivel masszívabbnak mondható védelem az utóbbi két játéknapon nyolc alkalommal kapitulált! Törvényszerű volt, hogy két 4:0-lás zakót követően Márton Gábor ennél a csapatnál is megbukik. Jelen pillanatban pedig szinte biztosra mondható, hogy a patinás kék-fehér alakulat két, NB1-ben eltöltött szezont követően ismételten a másodosztály mezőnyében kezdi meg a következő pontvadászatot.

Meglesz a negyedik hely?

Míg a fővárosi csapatnál a totális letargia az úr, addig Zalában abszolút optimista lehet a hangulat, még Waltner pár héttel ezelőtti váratlan távozását követően is! Molnár Balázs megbízott edző csapata ugyan jelenleg csupán a 7. pozícióban tanyázik, ám a mezőny tömörülése révén akár még az előkelő 4. helyet is megcsípheti az együttes! A ZTE a mi várakozásainkat is felülmúlta idei szereplésével, különösen hazai környezetben. A kék-fehérek többnyire izgalmas, jó meccseket produkálnak. Bár nem paksi szinten, de ők is hajlamosak belemenni adok-kapok párharcokba, ha az ellenfél nem bunkerfocit tol ellenük! 

Ennek ékes példája a múlt heti Paks elleni hazai derbijük, ahol ugyan a tolnaiak elvitték a ZTE Arénából a három pontot (2:3), viszont a meccs képe alapján az egerszegiek megérdemeltek volna legalább egy döntetlent! Egyébiránt Tajtiék jelenleg két meccses vereségszériában vannak, hiszen a Paks előtt Újpesten is egy nagyobb blamába futottak bele (4:0). Mindazonáltal ezt a csapatot talán nem kell annyira félteni a hullámvölgytől, különösen hazai közönség előtt!

Otthon ritkán ég meg ZTE

Az elmúlt két fordulóban elszenvedett zakókat minden bizonnyal igyekszik majd kijavítani a zalai csapat, főként úgy, hogy mostanság hazai pályán nem kaptak ki a legutóbbi paksi fiaskót leszámítva! A ZTE különösen hazai pályán szereti felvállalni a támadófocit, s mi más lehetne a mostani taktika, amikoris a sereghajtó, ezer sebből vérző MTK érkezik hozzájuk vendégségbe? A közelmúltbeli mérleg is mellettük szól, hiszen a szezonban két alkalommal egyaránt 2:0-lás győzelmet arattak a fővárosi klub felett, illetve alapjáraton is az utóbbi években meggyőző az zalaegerszegi fölény a közös múltat illetően! 

Úgy véljük, hogy ez a csapat lehet annyira ambiciózus, hogy megpróbálja megkaparintani a 4. helyezést a hátralévő négy fordulóban! Amennyiben ez összejönne számukra, akkor véleményünk szerint várakozásokon felüli idényt futna a csapat, amire lehet alapozni a jövőt tekintve! Ennek a célnak az eléréséhez pedig papíron az egyik leginkább behúzható meccset, nevezetesen a mostani MTK elleni hazai csörtét kötelező behúzni két 0 pontos kört követően! Alapból is fogadási értéket érzünk a ZTE bőven 2.00-lás kimeneteles oddsát illetően, hát még ha ezt DNB piacon biztosítjuk, kivédve egy esetleges, nem várt döntetlent.

  • Zalaegerszegi TE - MTK Budapest Tipp

    Zalaegerszeg +0.5 (AH)
    1.65 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org