Az elmúlt hetekben tapasztalható katasztrofális teljesítményével az MTK alighanem búcsúzni kényszerül az élvonaltól. A fővárosi klubnál a szezon során sokadjára komoly változtatások történtek a stábban. Nagy kérdés, hogy a több sebből vérző gárda mentálisan össze tudta-e szedni magát a ZTE elleni bajnokira, avagy ismételten kiütéses vereségbe szaladnak bele?

2022 máj 1. 14:30

Itt már csak a csoda segíthet

Márton Gábor héten történő menesztését követően Horváth Dávid személyében negyedik trénerét kezdi el fogyasztani az MTK a szezon során! A fővárosi klub háza táján óriási a probléma, s példájukon keresztül láthatjuk, hogy két év alatt hogyan lehet egy dobogó közeli alakulatból szinte csontutolsó gárdát faragni! A mostani pontvadászatban tetten érhető mélyrepülés ugyanis elsősorban a szakmai dilettantizmus mintapéldája. Nem meglepő, ha a sorozatos rossz döntések a pályán mutatott produktumban is jól meglátszanak. Mostanra odáig süllyedt a csapat, hogy az is meglepő, ha Miovskiék egyáltalán beveszik az ellenfél kapuját.

 Illusztráció egy korábbi MTK bajnoki mérkőzésről. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Az MTK ugyanis az elmúlt öt bajnokin mindössze egyetlen alkalommal tudott gólt szerezni, miközben a korábban valamivel masszívabbnak mondható védelem az utóbbi két játéknapon nyolc alkalommal kapitulált! Törvényszerű volt, hogy két 4:0-lás zakót követően Márton Gábor ennél a csapatnál is megbukik. Jelen pillanatban pedig szinte biztosra mondható, hogy a patinás kék-fehér alakulat két, NB1-ben eltöltött szezont követően ismételten a másodosztály mezőnyében kezdi meg a következő pontvadászatot.

Meglesz a negyedik hely?

Míg a fővárosi csapatnál a totális letargia az úr, addig Zalában abszolút optimista lehet a hangulat, még Waltner pár héttel ezelőtti váratlan távozását követően is! Molnár Balázs megbízott edző csapata ugyan jelenleg csupán a 7. pozícióban tanyázik, ám a mezőny tömörülése révén akár még az előkelő 4. helyet is megcsípheti az együttes! A ZTE a mi várakozásainkat is felülmúlta idei szereplésével, különösen hazai környezetben. A kék-fehérek többnyire izgalmas, jó meccseket produkálnak. Bár nem paksi szinten, de ők is hajlamosak belemenni adok-kapok párharcokba, ha az ellenfél nem bunkerfocit tol ellenük! 

Ennek ékes példája a múlt heti Paks elleni hazai derbijük, ahol ugyan a tolnaiak elvitték a ZTE Arénából a három pontot (2:3), viszont a meccs képe alapján az egerszegiek megérdemeltek volna legalább egy döntetlent! Egyébiránt Tajtiék jelenleg két meccses vereségszériában vannak, hiszen a Paks előtt Újpesten is egy nagyobb blamába futottak bele (4:0). Mindazonáltal ezt a csapatot talán nem kell annyira félteni a hullámvölgytől, különösen hazai közönség előtt!

Otthon ritkán ég meg ZTE

Az elmúlt két fordulóban elszenvedett zakókat minden bizonnyal igyekszik majd kijavítani a zalai csapat, főként úgy, hogy mostanság hazai pályán nem kaptak ki a legutóbbi paksi fiaskót leszámítva! A ZTE különösen hazai pályán szereti felvállalni a támadófocit, s mi más lehetne a mostani taktika, amikoris a sereghajtó, ezer sebből vérző MTK érkezik hozzájuk vendégségbe? A közelmúltbeli mérleg is mellettük szól, hiszen a szezonban két alkalommal egyaránt 2:0-lás győzelmet arattak a fővárosi klub felett, illetve alapjáraton is az utóbbi években meggyőző az zalaegerszegi fölény a közös múltat illetően! 

Úgy véljük, hogy ez a csapat lehet annyira ambiciózus, hogy megpróbálja megkaparintani a 4. helyezést a hátralévő négy fordulóban! Amennyiben ez összejönne számukra, akkor véleményünk szerint várakozásokon felüli idényt futna a csapat, amire lehet alapozni a jövőt tekintve! Ennek a célnak az eléréséhez pedig papíron az egyik leginkább behúzható meccset, nevezetesen a mostani MTK elleni hazai csörtét kötelező behúzni két 0 pontos kört követően! Alapból is fogadási értéket érzünk a ZTE bőven 2.00-lás kimeneteles oddsát illetően, hát még ha ezt DNB piacon biztosítjuk, kivédve egy esetleges, nem várt döntetlent.

  • Zalaegerszegi TE - MTK Budapest tipp

    Zalaegerszeg +0.5 (AH)
    Bet365
    1.65

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés