A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek slágermeccse egyértelműen a Ferencváros-Fehérvár találkozó lesz, melyet szerda délután rendeznek a Groupama Arénában! A bajnokságban már lefutott a rivalizálás a két klub között, ám a Kupában komoly küzdelmet hozhat az egy meccsen eldőlő továbbjutás kérdése! A tét nem pici, hiszen aki itt továbbjut, a végső győzelem kapcsán az egyik legnagyobb potenciális favorittá nőheti ki magát!

Döcög a szekér az Üllői úton

Akárhogy nézzük amondó vagyok, hogy Rebrov fiai elengedték ezt a szezont! 2021-ben érződik a Fradi játékán, hogy a zöld-fehér klub játékosai - ha nem is tudatosan - pontosan tudják, hogy nincs igazi riválisuk idén a pontvadászatban. Ám matematikailag még nem lehet kijelenteni az újabb bajnoki elsőséget, mindenesetre csodaszámba menne, ha Sigérék nem utcahossznyi előnnyel fejeznék be a szezont!

Sigér Dávidot Kovács István üldözi a labdáért folyó harcban. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Ennek következtében a bajnoki meccseik sem mondhatók kifejezetten élvezetesnek, hozzák a minimum elvártakat, mint például legutóbb a Honvéd elleni nyögvenyelős 1:0, ám a sikerek nem mindig jönnek össze. Lásd a Mezőkövesd elleni 2:0-ról történő ikszet (2:2), ami ékes példája volt az idei dekoncentráltságnak. Azonban a kupa más tészta lehet a Ferencváros, na és persze Rebrov szempontjából. A zöld-fehérek utoljára 2017-ben emelhették a magasba a második számú trófeát, tehát a jelenlegi keret jó része, illetve maga az ukrán tréner sem tudhatja a vitrinjében a serleget. Ebből kifolyólag úgy vélem, hogy a már lefutott bajnokság mellett tavasszal a Kupa-siker kivívása lehet a legfőbb prioritás az Üllői úton!

Szakadékba zuhanó Fehérvár

Ráadásul most Uzuniéknak megadathat az az érzés, hogy az előzetesen legnagyobb riválisnak tartott Fehérvár szezonját abszolút tönkretegyék a szerdai meccs során! Ugyebár köztudott, hogy óriási bajok vannak a Videoton háza táján, aminek eredményeképpen Márton Gábortól megvált a klub, s kérdés, hogy vajon Kovács Zoltán klubigazgató menesztése mikor következik be? A fehérvári szempontból eddig gyalázatosnak mondható 2021-es év azt eredményezte, hogy a csapatot már a legfanatikusabb szurkolói is szidják. Vereséget, vereségre halmoznak, s egyes túlzó elmondások szerint Fiola Attilát leszámítva a szimpatizánsok senkin sem érzik igazán, hogy zavarná ez az évek óta nem tapasztalt hullámvölgy.

Fiola Attila (piros-kékben) nyújt egyedül értékelhető teljesítményt mostanában. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Nem csoda tehát, ha mindenki, még saját tábora is temeti a Videoton kupaszereplését a Fradi otthonában. Márpedig ez a sorozat lehetne az utolsó mentsvára a jelenleg edző nélküli csapatnak, hogy a szezon végén valami pozitívumot tudjanak felmutatni. Ha itt kiesnek - márpedig erre jó esély van -, akkor annál nagyobb tragédia már csak az lehetne, ha a bajnokságban még a dobogó sem lenne meg májusban, márpedig ez egyre inkább benne van a pakliban!

Élő fogadásban látom a lehetőséget

Sajnos az online fogadóirodák a meccs kapcsán kissé sokáig kivártak a szorzókkal. Míg a magyar piacon már hétfőn megjelent a kínálat, addig a bet365 és az Unibet máig kivárt, ezáltal igencsak nyomott oddsot találunk a favorit Ferencváros győzelmére (1.57). Az alapból is kissé szűk kínálatban a bukik overes csörtét várnak (1.67), ami benne lehet a pakliban, hiszen a Fehérvárnak minden mindegy alapon muszáj lesz mennie előre, hiszen a mostanság igencsak gyengén muzsikáló védelem aligha ússza meg a 90 percet kapott dugó nélkül!

Véleményem szerint érdemesebb lehet a meccs kapcsán kivárni a kezdősípszót, s a játék képéből következtetve már magasabb szorzókon elcsíphető lesz egy-két opció. Pláne abban az esetben lehet fogadási szempontból kiváltképpen érdekes a mérkőzés, amennyiben esetleg vezetést szerez a Fehérvár! Mindenesetre a pár héttel ezelőtti 2:0-lás könnyed Fradi-siker után felőlem elvárás a Videoton felé, hogy ezúttal több ellenállást fejtsenek ki a favorit hazaiak ellen! Ha másért nem is, legalább a tisztes helytállás miatt! S mint tudjuk, az egy meccses kupacsatákon bármi megtörténhet!

Borítókép: Sportfogadas.org

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Válogatott ligáknál és bajnokságoknál érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org