Igencsak pikáns párosítással ér véget vasárnap este az OTP Bank Liga 16. fordulója. Abszolút rangadóként vezethető fel a Paks-Ferencváros találkozó, hiszen az aktuális listavezető Tolna megyeiek a jelenlegi második helyezett Fradit látják vendégül. FTC győzelem esetén pedig helycsere is megtörténhet.

2023 dec 10. 18:00
Tipp: szögletek száma 10.5 felett
Unibet
1.73

Idén veretlen hazai pályán a Paks csapata

Hazai pályán felmutatott eredményeket tekintve a magyar élvonal legsikeresebbnek mondható csapata a Paksi FC gárdája. Bognár György legénysége az NB1 2023-24-es szezonjában eddig hét alkalommal lépett hazai környezetben pályára, s ezen alkalmakon hatszor nyerni tudtak, s mindössze az MTK együttese örülhetett itt pontosztozkodásnak (0:0). Mindemellett gólmutatóik terén is impozáns az alakulat mérlege, hiszen 16 alkalommal mattolták az ellenfelek kapuját, ám az előző évektől eltérően igen kevés, mindösszesen 3 dugót nyelt be a Szappanos vezette védelem.

Labdarúgó NB I - Paksi FC-Ferencvárosi TC 001
Idén nagyon erős mérleggel rendelkezik hazai pályán a Paks együttese. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

További jó előjel a Ferencváros elleni rangadó előtt, hogy a novemberi válogatott szünetet követő két bajnokiját is egyaránt megnyerték Könyves Norberték. Előbb a Diósgyőrt dózerolták le (4:1), majd legutóbb múlt vasárnap az Újpest otthonát vették be sikeresen (1:2). A Fradi elleni kulcsfontosságú párharc előtt tehát jó formában, önbizalommal eltelve várhatja az együttes a vasárnap kora esti összecsapást.

Megtört a Ferencváros nyeretlenségi szériája a bajnokságban

Fontos gátat sikerült áttörnie szerda este a Ferencváros együttesének. A Dejan Stankovic vezette zöld-fehérek a Mezőkövesd otthonában tudták a 4. fordulóból elhalasztott pótmeccsüket tető alá hozni (0:2). Ezzel a sikerrel pedig október 29-e óta első ízben tudott három pontot szerezni az OTP Bank Ligában a Fradi. A lehető legjobbkor időzítettek a formajavulással az Üllői útiak, hiszen az otthon igen acélos Pakssal szemben maximális fordulatszámon kell pörögnie a csapatnak ahhoz, hogy kivívhassák a győzelmet.

Márpedig a siker alapelvárás Dibuszéknál, ugyanis a hosszú nyeretlenségi szériának köszönhetően jelen pillanatban egy pontos lemaradással állnak az aktuális rivális mögött. Rég volt példa olyan helyzetre, amikor az év ezen szakaszában az FTC nem vezeti meggyőző fölénnyel az NB1 tabelláját. Ebből fakadóan bizonyosak lehetünk benne, hogy Abu Faniék mindent megtesznek vasárnap kora este, hogy megszakítsák a Paks impozáns hazai mérlegét, s esetleges győzelmükkel újra a mezőny élére állhassanak.

Sok múlhat Bognár taktikáján

Értelemszerűen a fogadóirodák háza táján a Ferencváros számít a rangadó favoritjának. Bár a Paks évről-évre erőn felül teljesít a bajnokságban, jó eredményei ellenére a két együttes keretének játékereje között nagyfokú differencia érzékelhető. Nem véletlen, hogy a Fradi ősszel 6:1-es zakót mért a Groupama Arénában a kiscsapatra.

Labdarúgó NB I - Paksi FC-Ferencvárosi TC 005
Nyár végén nagyon elverte a Ferencváros a Paks csapatát. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

Mindazonáltal reményeink szerint hazai pályán már sokkal koncentráltabban lép pályára ezúttal a Paks. Igazából Bognár György az az edző, aki a Ferencváros elleni is rendre játszani akarja a focit, ami vagy jól sül el, mint tavasszal, amikor 3:2 verték az FTC-t, avagy olyan rosszul, mint ősszel a fent említett nagyarányú vereség alkalmával. Bárhogy is lesz a meccs forgatókönyve, kulcsfontosságú lehet, hogy a paksi tréner hű marad-e ezúttal is futball-filozófiájához, avagy bekkelős focit bemutatva megpróbálnak a döntetlenre játszani, ezzel megőrizve előnyüket a tabellán.

Nyomott szorzókkal rukkoltak elő az irodák

Nem csodálkozhatunk azon, ha a meccs fogadási kínálatában a gólok piacán az overekre adott szorzók jóformán a béka segge alatt találhatóak. Mindkét gárda szereti az offenzív focit, és rendre gólgazdag meccseket vívnak a bajnokságban. Hatványozottan igaz ez a tény, ha egymás ellen mérkőznek, ahol a közelmúltban gyakorlatilag minimum három gólok rendre lejöttek. Ezen tényekből kifolyólag nem igazán találtunk értéket egyik kedvenc piacunkon, ezáltal speciálisabb fogadási opcióval támadjuk a rangadót.

Szögletes fogadásban lehet fantázia

Mivel alapjáraton az előttünk álló Paks-Fradi meccsen is várjuk az overt, illetve a támadó jellegű focit, nem tűnik rossz választásnak, ha szétnézünk a szögletek kínálatában is. Bizonyára mindkét oldalon lesz dolga a válogatott két hálóőrének, Dibusznak és Szappanosnak, ezáltal bízunk abban, hogy esetleges bravúrjaiknak köszönhetően jópár alkalommal elhagyja az alapvonalat a labda.

Utánanéztünk, az elmúlt időszak egymás elleni mérkőzések statisztikai adatainak, s ezen a téren megállapítható, hogy 9-10 szöglet alapjáraton beesett a 90 perc során. Ezen értékeken a bukik jelenleg 1.50-1.80 közötti odds-skálán adják az overt. Számunkra igencsak szimpatikus a főhatárként megadott 10.5-ös érték, melyre 1.73 körüli szorzón fogadhatunk. Véleményünk szerint az összecsapás kiemelt fontossága, továbbá a közelmúltbeli egymás elleni forgatókönyvek egyaránt erősíthetik bennünk az elképzelés realitását. Nem mellesleg bejátszhat olyan scenario is, hogy korán beesik egy találat, ami alapjáraton felgyorsíthatja a játék ritmusát, intenzitását, ezzel nagyszámú gólhelyzetet eredményezve. 

  • Paksi SE - Ferencváros tipp

    szögletek száma 10.5 felett
    Unibet
    1.73

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés