Mi sem lehet annál izgalmasabb, mint amikor az OTP Bank Liga első két helyezettje mérkőzhet meg a Magyar Kupa serlegéért? Márpedig idén úgy alakult a második számú sorozat, hogy az ezüstéremre jó eséllyel pályázó Paks a bajnok Ferencvárossal találkozik a Puskás Arénában.

máj 15. 19:30
Tipp: Rendes játékidőben nyer a Ferencváros
Unibet
1.78

Megismétlődik a két évvel ezelőtti kupadöntő

Két évvel ezelőtt szintén Bognár Györggyel a kispadon története egyik legnagyobb sikerét érte el a Paksi FC gárdája, amikor bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe. A Tolna megyei együttes a bajnokságban is remekül helytállt abban az évben, s a második számú sorozatban sem találtak legyőzőre egészen a döntőig.

Az akkori fináléban szintén a Ferencváros várt rájuk, s a papíron komoly esélyesnek számító Fradi Sztaniszlav Csercseszovval a kispadon meggyőző fölénnyel, magabiztosan nyerte el a serleget. A fővárosiak az első félidő derekán Zachariassen révén szereztek vezetést, majd a mérkőzés hajrájában az azóta eligazolt Franck Boli duplájának köszönhetően laza 3:0-lás győzelemmel hódította el a trófeát. A mérkőzésen bár nagyot küzdött a Paks csapata, kis túlzással percig nem forgott veszélyben a Zöld Sasok kupasikere.

Labdarúgó MK - Döntő - Ferencváros-Paks 002
Két éve lazán nyerte a Paks elleni Magyar Kupa döntőt a Ferencváros. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Idén szintén a Ferencváros a toronymagas favorit

Röviden és tömören fogalmazva, játékerőt tekintve nem sok minden változott a két esztendővel ezelőtti összecsapáshoz képest. A Ferencváros napjainkig is toronymagasan uralja a magyar labdarúgás világát, míg a Paks viszonylag alacsony költségvetéssel rendelkező klubként, csak magyar játékosokkal a keretében ismételten erőn felül teljesített az aktuális szezonban.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Böde Dánielt soraiban tudó Magyar Csapat akár még a Ferencváros bajnoki címvédését is veszélybe sodorhatja, ám tavasszal komoly hullámvölgybe keveredtek. Sérülések, illetve a keret szűkössége is nagyban hátráltatták Bognár György munkáját. Az év elején hamar érezni lehetett, hogy érdemben a gárda nem tudja majd tartani a lépést az FTC-vel, ezért legfőbb céljuk a dobogós hely bebiztosítása, valamint az esetleges kupasiker kivívása lehetett.

Nagy a Paks formabeli hátránya

Mindazontúl, hogy a Ferencváros keretének minősége, mélysége jóval meghaladja a paksi együttesét, az aktuális formabeli időzítés is inkább a fővárosiak felé billenti a mérleg nyelvét. Külön említést érdemel, hogy a tavalyi szezonnal ellentétben a Fradi azt követően sem állt le a meccsek megnyerésével, miután bebiztosították zsinórban hatodik bajnoki címüket. Csercseszovval ellentétben Dejan Sztankovics továbbra is tűzben tartja a keretet, sikerre tudja motiválni légiósait, s minden bizonnyal csakis akkor vonulna elégedetten nyári szünetre a szerb tréner, amennyiben magyarországi edzősködésének első évében rögtön duplázással indíthatna.

Tapasztalva a Paks tavaszi produktumát, valamint az elmúlt hetekben nyújtott produkcióját számunkra óriási meglepetéssel érne fel, ha története során első ízben trófeát tudnának nyerni Hahn Jánosék. Hozzá kell tennünk, hogy a közelmúltbeli egymás elleni mérkőzések némelyikén borsot tudtak törni a Ferencváros orra alá, ugyanakkor egy ilyen hatalmas téttel bíró ütközet során igazi hőstett lenne felülmúlniuk a magyar rekordbajnokot.

Óriási érték lapul a Ferencváros oddsában

Kiindulva fentiekben részletezettekből, alaposan meglepett minket, hogy a döntő fogadási kínálatában az irodák jelentősen elmérték a Fradi szorzóját. A fentebb hallható, pénteken felvett podcastünk során még 1.50-es értéken adták az FTC rendes játékidőbeli sikerét, míg jelen beharangozónk hétfő kora esti megírására ez az érték felment 1.80 környékére. 

Bevalljuk őszintén, szerkesztőkollégáinkkal egyetemben mi a korábbi 1.50-es szorzó csökkenését vártuk a piacon, ehelyett hatalmasat ugrott felfelé az odds. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a jelenség a Ferencváros hétvégi, Diósgyőr elleni vereségének köszönhető-e. Igazából egy nyomós indokot sem tudunk felhozni, miért is tapasztalható ez a kissé paradox oddsmozgás, mindazonáltal érdemes még időben lecsapnunk a lehetőségre.

Nem hibázik a Ferencváros

Úgy véljük tehát, hogy játék képét tekintve hasonló mérkőzést láthatunk szerdán este, mint két évvel ezelőtt. De akár a pár héte lejátszott Ferencváros-Paks csörtéből is kiindulhatunk párhuzamként. Érzésünk szerint a Fradi dominálni fog, minél hamarabb igyekeznek bevenni majd Szappanos hálóját, s egyedüli kérdés bennünk az, hogy mikor születik meg az FTC vezető találata? Természetesen benne van a pakliban, hogy meglepi a Paks a Ferencvárost, ám kizártnak tartjuk, hogy 90 percen keresztül le tudják hozni kapott gól nélkül ezt a döntőt a Puskás Arénában.

A kiemelt fontosságú meccsen könnyebben remeghetnek meg a rutintalan lábak, s jóval látványosabban érződhet majd a két csapat közötti óriási különbség minden téren. Egyébiránt a mérkőzést sokkal részletesebben is kiveséztük a fentebbi podcastben, melyet a végszóra jószívvel ajánlunk figyelmetekbe.

  • Paksi SE - Ferencváros tipp

    Rendes játékidőben nyer a Ferencváros
    Unibet
    1.78

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Puskás Aréna (Fotó: Geza Kurka Photos / Shutterstock.com)