Folytatódik a Magyar Kupa és két elsőre egyértelmű párosítást játszanak le: a Nyíregyháza Balmazújvárosban fogadja a Ferencvárost, míg a Paks a Kisvárdával játszik majd. A bajnoki tabella alapján egyértelmű, hogy mely csapatoknak kellene továbbjutniuk, azonban a papírforma borulhat is. Megnézzük miért!

ápr 23. 20:00
Tipp: Kisvárda 1,5 gól felett
Unibet
3.55

Roppant gyenge formában a Paks

Sokáig a Paksot tekintettük a bajnokságban a Ferencváros legnagyobb és talán egyetlen komolyabb kihívójának. Azonban márciusra kipukkant a lufi az atomvárosban és a csapat zátonyra futott. A hétvégi súlyos Puskás elleni vereséggel (5-0) a Fehérvár már behozta őket pontszámban és most már azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy a felcsútiak veszélyesek lesznek rájuk - jelenleg négy pont a két csapat közt a különbség.

Labdarúgó MOL Magyar Kupa - Vasas FC - Paksi FC 007
Bognár Györgynek ki kell találnia valamit, hogy megállítsa a Paks mélyrepülését.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Puskás elleni vereség nem jött igazán váratlanul. Hetek óta kegyetlenül gyenge formában játszik a Paks: utoljára március 3-án győztek az MTK ellen és azóta hét meccse nyeretlenek. Ezeken a találkozókon azért elkönyveltek egy Vasas elleni hosszabbításban elért továbbjutást a kupában, illetve egy Debrecen elleni ikszet, a többi azonban mind vereség. Ha valamikor, akkor most van esélye a Kisvárdának a Paks kiejtésére a Magyar Kupában.

Erőt meríthet a Fradi elleni meccsből a Kisvárda

Papíron továbbra is az NB1-et erősíti a Kisvárda, azonban egy-két fordulóig lesz ez még maximum igaz. Mindenki elkönyvelte már, hogy a Mezőkövesd mellett a 'várda fog kiesni és ez teljesen normális, nekik is már erre kell készülniük. Ettől függetlenül egy nagy dobásuk még lehet és ez pedig a Magyar Kupa, ahol lehet kiugrót alkotni, miután egy-egy meccsen dől el a továbbjutás sorsa. A bukik hétvégén sem adtak nekik esélyt a Ferencváros ellen (0-0), aztán mégis összejött a pontszerzés a Groupamában. Ennél kisebb szenzáció lenne most egy Paks elleni bravúr.

Labdarúgó NB I - Kisvárda Master Good - Zalaegerszegi TE FC 003
Jöhet a Kisvárda utolsó dobása a szezonban a Paks ellen? Fotó: MTI/Balázs Attila

A hétvégén egyébként egyik csapat sem pihentetett erre a találkozóra. Mondjuk a Kisvárda éppen a kiesést próbálta elkerülni, a Paks meg továbbra is szeretné a bajnokságon keresztül elérni a nemzetközi kupát, tehát ez érthető is. További érdekes fun fact, hogy hiába van a két csapat az NB1-es tabella két különböző pólusán, a forma tabella alapján a Kisvárda áll sokkal jobban.

Kiszámíthatatlan meccsre számítok

A várhatóan legjobb opció erre a meccsre, ha a váratlanra fogadunk. Egyelőre csak a végeredmény piac van fent, ahol a Paks győzelmét 1.70 körül mérik a nemzetin. Ebből kiszámolhatjuk, hogy duplázó felett lesz az X2 (2.04). Elnézve a két csapat formáját és a kupában megesett korábbi meglepetéseket is, szerintem ez egy teljesen vállalható opció. A Paksnál már régóta prioritás a kupa is, azonban az NB2-es Vasas ellen is megszenvedtek. A formájuk azóta csak rosszabb lett, így pedig a Kisvárda ellen sem számítok könnyű találkozóra.

Egyelőre sötétben tapogatózok a gólok terén, azonban itt jöhet szerintem az over. Bognár György fel fogja tüzelni a csapatát, mivel most kijöhetnek a gödörből, ha ezt a meccset be tudják húzni. Utána jöhet egy Mezőkövesd elleni bajnoki majd, ahol toronymagas esélyesek lennének és majd a bajnokság végeztével a döntő a kupában. Itt visszahozhatnak mindent, ezért pedig nagy elánnal állhatnak neki a meccsnek. Viszont a védelmük nem stabil és ezt szimplán motivációval nem lehet visszahozni. A Kisvárda ha jól sáfárkodik a kontrákkal, akkor sikeres lehet ezekből és görcsössé teheti esélyesebb ellenfelét. Ennek tudatában, ha a bukik esetleg inkább a (2,5) under felé hajlanak, akkor lehet érték az overes párjában.

Az oddsok kibővítésével láthatjuk, hogy a bukik is bíznak a 2,5 gól overben ezen a meccsen (1.85). A hétfői nap folyamán ez a szorzó változott és felfelé mozgott az érték, így érdemes lesz rá még visszanézni a mérkőzés kezdete előtt is. 1.95 körül már rakható szerintem, így nincs messz a várt határ. Amúgy a gólokat főleg a paksi támadóktól várják és ennek köszönhetően talán a kisvárdai esetleges gólok értékes szorzón is kaphatóak. Ha esetleg a vendégek 1,5 gól felett lőnének, az már masszív 3.55-ös szorzón húzható be. Elnézve a Paks formáját (legutóbbi hat meccsükön ötször kaptak legalább ennyit), talán ez a leginkább értékes szorzó az összecsapáson.

  • Paksi SE - Kisvarda tipp

    Kisvárda 1,5 gól felett
    Unibet
    3.55

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: A kisvárdai Ötvös Bence és a pilisi Genczler Kornél a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában játszott Pilisi LK - Kisvárda Master Good FC mérkőzésen a Pilisi LK Gubányi Károly utcai Sporttelepén 2023. szeptember 17-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd