Majd két teljes szezon és 148 gól röviden Bognár György karrierje a Paks trénereként! Ki ne emlékezne arra a pálfordulatra, amit az atomvárosiak véghezvittek a tréner vezetésével? 2020 szeptemberéig a Paks egy kiesés ellen küzdő, defenzív, unalmas csapatként volt definiálható, ám az NB2-es Budaörstől érkező szakember látványos támadófocival hamar az élmezőnybe repítette a tolnaiakat. Vajon keddi kinevezésével ismét egy sikeres időszak kapujában áll a Paks? 

2023 febr 18. 14:30

Debrecenben drámai módon bukott el a Paks

Ritkán látható a focipályákon olyan fordulat, mint ami a múlt hétvégi Debrecen - Paks mérkőzésen történt. A zöld-fehér vendégek egészen a 92. percig 0:1-es vezetésre álltak, ám végül óriási meglepetésre a Loki három perc alatt megfordította a mérkőzés eredményét, otthon tartva ezzel a három pontot. A blama bizonyára mentálisan rendesen padlóra küldte a Paks játékosait és a klub vezetősége most látta elérkezettnek a pillanatot, hogy Waltner Róbertet felmentsék tréneri munkaköre alól.

Labdarúgó NB I - Debreceni VSC-Paksi FC 002
Debrecenben drámai módon szenvedett vereséget a Paks gárdája (feketében). (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Való igaz, hogy kezdett érni ez az edzőváltás, hiszen a korábban Zalaegerszegen sikeres időszakot produkáló edző egyáltalán nem tudta hozni azt a fajta habitust, amit a Paks képviselt elődje, Bognár György regnálása alatt. Ugyan ősszel még valamennyire robogott a szekér, ám az év vége felé haladva, illetve a 2023-as naptári szezonban látványosan romlott a mutatott játék minősége, amire korábbi írásainkban utaltunk is. Ennek következtében nem volt meglepő, hogy Waltner hétfői menesztését követően kedden rögtön bejelentették az időközben MTK-tól elbocsátott, szerződés nélküli Bognár érkezését.

Kuttor Attilával továbbra is hatékony a Mezőkövesd

A múlt hétvégi forduló pénteki nyitónapján a Mezőkövesd a hullámvölgyben lévő MOL Fehérvár csapatát fogadta hazai pályán. Ahogy a mérkőzés Gurus tippajánlójában robmiller utalt rá, a szezon elején jobbára vergődő Matyók Kuttor Attila kinevezésével új erőre kaptak. Gyakorlatilag a sárga-kékeknél az ősz első felében eszközölték azt a húzást, mint amit most a héten a Paks vezetősége végrehajtott. Menesztették a sikertelen korábbi trénert, hogy egy olyan edzőt ültessenek a kispadra, akivel anno szárnyalt az együttes.

Mióta Kuttor dirigál a padon, ismét jó focit tol a Kövesd. A Fehérvár ellen főként az első játékrészben voltak veszélyesek és bár hátrányba kerültek, az egyenlítő találat Dino Besirovic révén szinte azonnal megszületett. Tény, hogy a második félidőben némiképp fölényben játszott a Videoton, a meccs slusszpoénjaként a hosszabbításban büntetőhöz jutottak a Matyók, amit Drazic higgadtan értékesített, megnyerve ezzel a meccset (2:1). Kövesdi szempontból egyértelműen bravúrnak számított a győzelem, ami további önbizalmat, motivációt plántálhat a keretbe.

Kuttor Attila - Mezőkövesd 002
Kuttor Attilával ismét jó periódusba került a Mezőkövesd csapata. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Itt mindenki a gólokra utazik majd

A lehető legjobbkor jön velünk szembe tehát a két fentebb részletezett együttes összecsapása. A Paks hazai pályán, ismételten Bognár György vezetésével biztosan nagyon motivált lesz. Több játékos is újfent lendületet kaphat az edző érkezésével. Gondolunk itt arra a Hahn Jánosra, aki Bognár alatt ontotta a gólokat Szlovákiába való igazolása előtt. Böde Dániel is visszatért az első csapathoz az NB3-ból. Róla köztudott, hogy Bognár előszeretettel vetette be a korábbi válogatott csatárt akár középhátvédként is. 

Illetve a Paks mellett adott egy jó formában lévő Mezőkövesd. Kuttor Attilának szintén nagyon működött és úgy tűnik működik most is a kémia jelenlegi csapatával. Láthatóan nagy kedvvel és eredményességgel játszanak a Matyók az utóbbi időben. Azzal pedig biztosan számolnak, hogy Bognár visszatérése Paksra komoly lendületet adhat a hazaiaknak, és a pontszerzéshez bizonyára gólra,  gólokra lesz szükségük.

Érdemes tehát időben észbe kapnunk, ha a mérkőzésre tétet szeretnénk tenni. Aligha van ember, aki jelen helyzetben a mérkőzés fogadási kínálatában ne rögtön a gólok piacát vesse alaposabban szemügyre. Az oldalunkon gyakorlatilag Szigo már a hét legelején megírta Gurus-elemzését, tartva attól, hogy a későbbiekben szétszedik a gól-overes szorzókat a szerencsevadászok. Való igaz, hogy a 2.5 gól feletti odds némiképp csökkent a napokban (1.70), ám még mindig van benne számunkra érték. Úgy véljük, a szombat délutáni időpont pluszban jót is tehet tippünknek, hiszen Paksra majd 15 fokos már-már tavaszias időt jósolnak a meteorológusok. Nagyon meglepődnénk, ha ezen a csörtén most nem esne legalább három találat.

  • Paksi SE - Mezőkövesd tipp

    gólok száma 2.5 over
    Unibet
    1.70

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés