Hosszabb kihagyás után ismét jelentkezik Partvonal sorozatunk, melyben az európai "peremligák" mérkőzéseiből szoktunk szemezgetni. A fókuszban továbbra is a portugál, török, valamint a lengyel bajnokságok állnak. A skót földet ezúttal kihagyjuk, mivel ott az FA-kupa elődöntői miatt nem rendeznek a hétvégén fordulót. Az imént említett pontvadászatok közül lengyel barátainknál lesz kimondottan fontos játéknap a mostani, ugyanis az alapszakasz a végéhez ér, s jónéhány csapat számára nagyon nem mindegy, hogy a felsőházi, avagy az alsóházi rájátszásban folytatja a küzdelmeket! Lássuk tehát, milyen mérkőzéseket néztünk ki ötletelésre!

Maritimo - Belenenses

Portugálékkal kezdjük posztunkat, ahol szombaton az idei meglepetés-csapat, a 6. pozíciót elfoglaló Maritimo látja vendégül az igen komoly hullámvölgyben található Belenenses együttesét. Egyelőre maradjunk a hazaiknál. A kiscsapat tavaly mindössze a 13. helyen végzett a szezonban, így idén semmi előjele nem volt, hogy a bajnokság véghajrájához érkezvén mindössze 7 pont választja majd el a nemzetközi kupaszereplést érő 5. helytől! Valamit tud Daniel Ramos vezetőedző (képen)! A Maritimo előkelő helyezését leginkább impozáns hazai szereplésének köszönheti. Stadionjukból nem sűrűn viszik el a vendégek mindhárom pontot (9-3-2). Szóval nem lesz egyszerű helyzete a vendégeknek, pláne, hogy az előző fordulóban a Maritimo borítékolható vereséget szenvedett a Benfica otthonában (3:0), így minden bizonnyal most javítani igyekszenek szurkolóik előtt!

 

Komoly a baj a Belenenses háza táján. Öt fordulós vereségsorozatukkal a bajnokság legrosszabb formában lévő csapata, igaz a sorsolás elég kemény volt hozzájuk, mivel ebben az időszakban az ellenfelek között volt a Benfica, a Braga és a Porto is. Nagyon kellene nekik tehát legalább egyetlen pontocska, ami esetleg megindíthatja őket kifelé a rossz szériából. Jelen pillanatban a 12. helyen állnak, biztonságban a kieső zónától, szóval kiesés réme nem tartja pánikban a klubot. Összeségében mindkét csapatnak akad javítanivalója, s a portugál bajnokság van olyan hektikus a kiscsapatok szintjén, hogy simán benne lehet bármikor egy váratlan eredmény. Persze eszünk ágában sincs vendégre mondani ezt a meccset, ismerve a Maritimo hazai formáját, viszont abban bízunk, hogy legalább gólig eljut a Belenenses. Pláne, hogy úgy tűnik komoly vételt akasztottak le a télen az Internacionaltól vásárolt brazil Maurides megvásárlásával, aki eddigi hét szereplésén öt gólt vágott! Élesnek tűnik tehát a srác, és nem találtam róla infot, hogy sérült vagy eltiltott lenne. Ha tehát a kezdőben találjuk 4.75-ért lehet apróval érdemes bevállalni, hogy lő gólt!

Összeségében Maritimo pontszerzést várunk, viszont törvényszerű, hogy minden sorozat megszakad egyszer. Ha most ez nem is valósul meg a Belenenses esetében, annyi bizonyos, hogy teperni fognak a pontért, pontokért, így várunk a vendégcsapattól legalább egy gólt. Tipp: Lő gólt a Belenenses (1.61).

Alanyaspor - Osmanlispor

A hazaiak fellendülő formát nyújtanak az elmúlt fordulókban. A legutóbbi három mérkőzésüket egyárant behúzták, így valószínűsíthetően nem kell tartaniuk a kiesés rémétől. Megszerzett 34 pontjukkal 12. helyen állnak a tabellán, holtversenyben mostani ellenfelükkel. Jellemző a kiscsapatra, hogy hazai pályán komolyan felvállalják a támadófocit, s rendre gólgazdag meccseket produkálnak, igaz az eredményesség nem mindig melletük szól. Arattak az utóbbi időben nagyon sima sikereket (3:0 - Genclerbirligi), viszont olykor beleszaladtak a késbe is (1:4 - Besiktas). Összességében elmondható, hogy az Alanya otthon élvezetes, nyílt focit részesít előnyben, ami látszik is a hazai mérlegükön: 7-1-6. Reméljük most szombaton is, hasonló mérkőzés vár ránk, de nézzük meg picit, mi a helyzet a vendégeknél! 

Úgy fest, a szezon vége felé járva kifogyott a nafta az Osmanlispor motorjából. A tavaly frissen feljutott csapat rögtön első élvonalbeli szezonját EL-szereplést jelentő helyen zárta, s bizony komolyan helytálltak idén a többfrontos harcban. Az Európa Ligában megélték a tavaszi a szereplést, viszont a küzdelmek ezen szakaszában már hamar elhullottak az Olympiakos ellen, s a bajnokságban is bukdácsolni kezdett az érdekes nevű Hamza Hamzaoglu edző legénysége. Legutóbbi öt mérkőzésükből mindössze egyet (1-1-3) tudtak megnyerni, viszont olyan kellemetlen vereségekbe futottak bele, mint a kieső helyen álló Gaziantepspor elleni hazai fiaskó (0:2). Lehetséges, hogy ez a blama volt hullámvölgy mélypontja, mivel múlt héten az Umar (20/5) - Webo (22/8 - képen) csatárpáros magára találásával idegenben átgázoltak a Kayserisporon (1:4). Így ez a győzelem akár lendületet is adhat a csapatnak a bajnokság véghajrájára, ám úgy tűnik a tavalyi bravúr ezúttal elmarad esetükben, mivel jelenleg a 11. pozícióban állnak a tabellán, 15 pontra a 4., kupaszereplést érő helytől.

Mivel az Alanya otthon nyílt sisakos focit részesít előnyben, illetve a jó széria következtében semmi teher nincs a csapaton, valószínűsíthető, hogy a hullámvölgyből talán kievickélni készülő Osmanlispor hálóját is megzörgetik. A vendégek pedig a múlt heti 1:4-es sikerből erőt merítve folytathatják a formajavulást! Gólokat várunk a mérkőzésen, mindkét csapattól! Tipp: mindkét csapat lő gólt (1.53)

 

Zaglebie Lubin - Slask Wroclaw

Komoly gödörben a tavalyi 4. helyezett Lubin együttese. Piotr Stokowiec fiai a legutóbbi öt mérkőzésükön nyeretlenek maradtak, s mindössze egyetlen pontot sikerült összekaparniuk a Cracovia vendégeként még március közepén. Azóta sorra blamáztak a jelenleg 10. helyen tanyázó hazaiak. Mondani sem kell, hogy ez a jelenlegi pozíció bizony csupán az alsóházi rájátszára elegendő, viszont nincs veszve még minden. Bár nincs saját kezükben a sorsuk, de ha most a vendégségbe érkező 11. helyezett Wroclaw együttesét megverik, s pl. a Kielce-Termalica összecsapáson döntetlen születik - amire azért van sansz -, akkor éppen csak, de a Lubin a felsőházban folytathatná szereplését az idei szezonban. Óriási tehát a tét, akár az edző állása is kockán foroghat. A szurkolók felé sem ártana törleszteni, mivel utolsó három hazai bajnokijuknak egyaránt vereség lett a vége.

Hogy a másik együttesről is szót ejtsünk, a Wroclaw igazi rapszodikus csapata az Ekstraklasának. Egyes szezonokban dobogó közelben végeztek, míg legutóbb csak a 13. pozícióban fejezték be a pontvadászatot. Idén sem a szebbik arcát mutatja Jan Urban edző csapata. Ők az utolsó alapszakaszbeli fordulótól eltekintve is már biztosan az alsóházban folytatják a bajnokságot. Vegyes eredményekkel muzsikálnak az egész szezonban, legutóbbi öt fordulóban 2-1-2 a meccseik kimenetelének aránya. Idegenben viszont az 5. legjobb csapatnak számítanak az idei szezonban (5-3-6)!

A két együttes egymás elleni mérlege szintén változatos, de többnyire kevés gólos meccseket produkálnak. A mostani formájukra is a gólszegénység a jellemző, így kimenetel helyett érdemes lehet a találatok piacán szemezgetni. Úgy véljük, 3.0-ás határ az ázsiai hendi piacán jó választás lehet ezen a mérkőzésen. Meg fog szenvedni a Lubin ezen a meccsen, kérdés mire lesz ez elég? Tipp: gólok száma 3.0 under AH (1.425)

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Lubin - Wroclaw (gólok száma 3 alatt AH)
    1.43 Bet365
  • Maritimo - Belenenses (lő gólt a Belenenses)
    1.61 Bet365
  • Alanyaspor - Osmanlispor (mindkét csapat lő gólt)
    1.53 Bet365