Botrányok és vádaskodások után, következik az olimpia, ahol Péni István esélyesként indul. Összejöhet egy érem ilyen előjelek után?

Nem lesz egyszerű

A 10 méteres légpuska Európa-bajnokságot május végén Eszéken rendezték, ahol Péni István hihetetlen izgalmak után nyert. Ez jó felkészülés volt számára az olimpiára, illetve egyben "kiszakadás" a jelenlegi közegből. A Péni - Sidi "csörtéről", vagy inkább botrányról valószínűleg mindenki hallott. Nem kívánok állást foglalni az ügyben, majd a vizsgálatok eldöntik, kinek van igaza, mi most koncentráljunk a versenyre. 

Az irodák szerint Péni István az egyik legnagyobb favorit, mellette a 24 éves Péninél is fiatalabb, mindössze 18 esztendős Divyansh Singh Panwar tekintik aranyéremre esélyesnek. Az indiaiak két versenyzőt indítanak a számban (a fiatal zseni mellett egy rutinosabb olimpikont), de minden szem Divyansh Singh Panwarra szegeződik. Péni a szakág egyik nagy teheségének számít, de az indiai srác is, aki 12 évesen kezdte a sportágat, de már most második a világranglistán (korábban világelső is volt). 

Sorra nyerte a világkupa versenyeket, korosztályát simán legyőzte, családja ezért Delhibe költözött, hogy Singh Panwar fejlődése töretlen legyen (a PUBG-függőségét édesapja tanácsára inkább a valódi lövészetbe helyezte át). Mindössze 16 évesen kvalifikálta magát az olimpiára, hazájában "Arany fiúnak" tartják, aki a nemzet nagy sportolója lehet. Legyőzte korábban a világcsúcstartó Péni Istvánt is. 

Nála a gond a mentális résszel van: ha fejben egyben van és koncentrál, akkor szinte verhetetlen (biztos dobogós: 1.45), azonban életkorából fakadóan még hajlamos szétesni, ekkor az érmek közelében sincsen, de ezt tudja Divyansh is:

 

"Mentálisan sokat kell erősödnöm, ezen eddig még nem dolgoztam, de szükség lesz rá" - nyilatkozta Divyansh Singh Panwar. 

 

A fiatal indiai tehetség 2019-ben az év lövője volt, annak érdekében, hogy átmentse formáját a 2021-ben rendezett olimpiára, házát "lőtérnek" rendezte be a pandémia idejére - amikor csak otthon lehetett edzeni -, ahogyan a fenti videóban is látható. Rendkívül elhivatott, ahogyan Péni István is, akit nem tört meg a botrány, rögtön Eb-győztes lett az óriási médiafelhajtás után. Tudta a magyar versenyző is, hogy az egy rendkívül nehéz verseny lesz, de mentálisan rendben volt: 

"Az ismert körülmények miatt nehéz felkészülésen vagyok túl. Mesébe illő ez a győzelem. Európa-csúcs a döntőben, aranyérem, címvédés. Az utolsó négy lövés előtt egyre jobban megközelítettem izraeli ellenfelemet, és bíztam benne, hogy van esélyem a győzelemre. A végén mindent kiadtam magamból. A szétlövés előtt pedig már éreztem, nem volt kérdés számomra, hogy megnyerem az Eb-t."

Kétségtelen, hogy a doppingvétség gyanúja megrengette Péni felkészülését, ezt ő maga is elmondta, gyakorlatilag egy hónapig nem tudott edzeni. Nyilatkozta, hogy nincsen olyan állapotban, mint a botrány előtt (fizikailag), ugyanakkor a probléma "megoldása" felszabadította őt a terhek alól. A magyar versenyző a favorit (3.10), dobogója gyakorlatilag evidens a szakértők szerint (1.40),. Ti mit gondoltok, megnyeri a 10 méteres légpuskát Péni István? Sok sikert kívánunk neki!

Korai kifizetés 2 gólos vezetésnél ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org