Szeptember közepén elkezdődik az ázsiai Bajnokok Ligája, amire idén jóval nagyobb figyelem összpontosul, hiszen olyan világklasszisok is tiszteletüket teszik a sorozatban, mint Cristiano Ronaldo, Sadio Mané, Karim Benzema vagy Neymar. 

2023 szept 19. 20:00

Persepolis: Mire mennek a hazai játékosokkal?

Alig pár éve még döntőztek az ázsiai Bajnokok Ligájában, így joggal várhatnánk tőlük jó eredményt, de a Persepolis nem tudta tartani a lépést a szaúdi csapatok térnyerésével. Ez valamilyen szinten érthető is, nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy akár egy topligás közepes tehetségű játékost igazoljanak, másrészről: Irán még annyira sem vonzó célpont az európai labdarúgóknak, mint Szaúd-Arábia, Katar vagy az Egyesült Arab Emírségek. 

Ezért nem meglepő, ha a Persepolis szinte csak iráni labdarúgókra épül, alig akad egy-két légiós, de ők sem igazán ismertek. Ez még talán nem is lenne akkora gond, ha mondjuk az iráni játékosok jelentős része válogatott labdarúgó lenne, de nem azok. Mindössze néhány válogatott játékossal büszkélkedhetnek, kissé olyan érzése van az embernek, hogy elszaladt mellettük a térség labdarúgása. 

Al Nassr: Ronaldo, Mané, Laporte és a többiek?

Ahogyan azt az Al Sadd - Al Sharjah találkozó kapcsán említettük, nincsen egyszerű helyzetben Szaúd-Arábia és az újdonsült sztárcsapataik, hiszen szinte mindegyik BL-induló klubban van 7-8 topligás játékos, de csak 5 nevezhető közülük. Az Al Nassr is hasonló helyzetben van, emiatt Talisca, Alex Telles, Seko Fofana és David Ospina minden bizonnyal kimarad a BL-keretből, regisztrál öt játékosuk valószínűleg a Cristiano Ronaldo - Sadio Mané - Otávio - Marcelo Brozovic - Aymeric Laporte ötös lesz.

Azért ez is eléggé erős, főleg a támadósor, aminél nem nagyon tudnánk jobbat mondani a sorozatból, de a védelem és a középpálya kissé foghíjas lehet. Az már a bajnokságban is érzékelhető volt, hogy az Al Nassr játéka nem a defenzív felfogásról szól majd, megyünk előre, mint a gép, lehetőleg felpasszoljuk a Ronaldo - Mané párosnak, ők pedig majd megoldják, begyötörnek 3-4 gólt. 

A faék egyszerűségű taktika pedig működik, a szaúdi bajnokság góllövőlistáját Ronaldo vezeti 7 góllal Mané előtt, a csapat pedig 6 bajnokin 18 gólt szerzett. Az pedig érezhető, hogy Cristiano Ronaldo a körülményekhez képest motivált, már akkor dühöngött, amikor a BL-selejtezők voltak, szóval komolyan veszi majd az iráni kalandot is, akkor pedig tudjuk milyen a portugál klasszis: megszórja a Persepolist. 

  • Persepolis FC - Al Nassr tipp

    Al Nassr 2,5 gól felett
    Unibet
    3.15

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Nawi Main/Shutterstock, Omar Rajib/Shutterstock