Dél-Amerika legjobb és legrosszabb csapata találkozik egymással, ezt tükrözik a szorzók is, hiszen a Peruban rendezett mérkőzésen is nagy favorit Argentína, de vajon tényleg ennyire rosszak a hazaiak? 

2023 okt 18. 04:00 Közvetítés: Bet365
Tipp: Argentína 1,5 gól felett + Peru 1,5 gól alatt
Unibet
1.77

Argentína: Egyetlen kérdés foglalkoztat mindenkit

A világbajnoki címvédőhöz méltó módon eddig veretlen Argentína, gólkülönbségük 5-0, szóval minden rendben van, folytatják azt a célfocit, amit az elmúlt években láthattunk tőlük. A jó eredmények ellenére mindenkit az foglalkoztat, marad-e még Lionel Messi a 2026-os világbajnokságra az Albicelestével? A hivatalos válasz szerint nem (Messi is erről beszélt, de nem zárta ki teljesen a részvételt), ugyanakkor a selejtezőkben amikor nem sérült, mindig pályára lép - pedig megtehetné, hogy pihen -, illetve szerződése az Inter Miaminál 2025 év végéig szól, így pont lenne fél éve a válogatottal még felkészülni az utolsó versenyére, valószínűleg ebben reménykedik mindenki hazájában. 

Argentína válogatott játékosa 005
Argentína válogatott játékosa (Fotó: A.RICARDO / Shutterstock.com)

Kissé érthetetlen, mit akarnak még Messitől, hiszen vb-címig vezette hazáját, de Argentína egy kissé fura ország. Az aranylabdás már elmúlt 36 éves, míg a 2026-os torna idején 39 lesz. Már most sem bírja a hosszú terhelést és az egymás utáni meccseket, szóval kockázatos lenne, ha 2026-ban is rá építenék a taktikát. Ez eddig rendben, de akkor miért kell még Messi? Létezik-e az aranylabdás helyett jó megoldás? Vizsgáljuk meg együtt a legutóbbi vb-selejtezőjüket Paraguay ellen. Az első félidő leginkább Rodrigo de Paul és Nicolas Otamendi szögletvariációja miatt marad emlékezetes. 

Az Albiceleste számára lenne megoldás

Az Atlético Madrid középpályása zseniálisan tekerte át a sarokrúgást a túloldalra, míg Otamendi akrobatikus mozdulattal megszerezte a vezetést. Argentína támadásban maradt, voltak kombinatív támadások, ahol szépen kényszerítőztek Lautaro Martínezék, de igazán komoly helyzetig újból egy Rodrigo de Paul villanást kellett megvárni: a középpályás 16-17 méterről lőtt nagy kapufát. Ezeken felül viszont egy rendkívül durva első játékrészt láthattunk, ahol aprították egymást a felek. A második félidőre jött Messi, első jelentősebb megmozdulása egy szögletből elért kapufa volt, hosszú oldalra csavarta a sarokrúgást, de a kapufa megmentette a vendégeket. 

Az első félidőt is sikerült felülmúlnia Argentínának, ugyanis 70% felett volt a labdabirtoklásuk, egyetlen helyzete volt a paraguayi csapatnak, sorra jöttek Messiéktől a támadások, de az újabb gól elmaradt, ellenben Messi rúgott még egy kapufát (ezt szabadrúgásból), de a meccs embere egyértelműen Rodrigo de Paul volt, aki kontrollálta az egész Albiceleste játékát. Ez egy sikerhez vezető út is lehetne számukra, nem lebutítani annyira az Atlético Madrid középpályásának játékát, hogy csak Messi testőreként használják a pályán, hanem hagyják, hogy irányítsa a mérkőzéseket. 

Peru nem lehet ellenfél?

Eddigi három világbajnoki selejtezőjén nem szerzett gólt Peru. A problémát jól jelzi, hogy egyszerűen nincsen utánpótlás a válogatottban, vissza kellett hívni azt a 39 éves Paolo Guerrerót, aki utoljára 2019-ben volt formában, azóta folyamatosan sérülések gyötrik. Az ország élő legendája, de már el kéne őt engedni, teret kéne adni a fiataloknak, ha lennének, de nincsenek.

Megdöbbentő, de tényleg nincsen egyetlen 25 év alatti tehetségük sem, aki megállná a helyét Európában, esetleg egy dél-amerikai topcsapatban. Guerrero mellett a 32 éves André Carrillo, 33 éves Luis Advíncula és a 31 éves Christofer Gonzáles próbál valamit alkotni az offenzív játékban, de elszaladt mellettük az idő. A három mérkőzésen az összesített xG-mutatójuk 0.62 volt, magyarán még reális esélyük sem volt egy találatra. 

Amint visszavonulnak Guerreróék, minden bizonnyal Peru lesz Dél-Amerika leggyengébb válogatottja (már így is az...). Nem meglepő, ha Argentína győzelmére csak 1.38-as szorzón fogadhatunk, mint ahogyan az sem meglepő, hogy nem várnak gólt a hazaiaktól (1.70), hiszen a vb-győztes rendelkezik a legjobb védelemmel. Általában ilyenkor szokott megtörni egy rossz széria, mi ennek ellenére minimum két gólt várunk a vendégektől, illetve azt, hogy Peru két találat alatt marad.

  • Peru - Argentína tipp

    Argentína 1,5 gól felett + Peru 1,5 gól alatt
    Unibet
    1.77

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: grechita/Shutterstock.com)