Magyar idő szerint péntek hajnalban megkezdődött a 2024-es Copa América. A címvédő csoportjában kapott helyett Peru és Chile, számukra rögtön az első egymás elleni mérkőzésnek komoly tétje lesz, mert minden bizonnyal ez dönt a csoport második helyéről.

jún 22. 02:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Chile vagy döntetlen + 2,5 gól alatt + Nem szerez mindkét csapat gólt
Unibet
2.50

Peru: Az öregek megint kaptak egy lehetőséget

Maradjunk annyiban, hogy Peru képtelen elbúcsúzni a rutinos rókáitól. Ők már elmúltak 32 évesek: Gallese, Advíncula, Zambrano, Corzo, Callens, Santamaria, Cueva, Guerrero, Carrillo és Lapadula. Elöljáróban annyit mondanánk, hogy ez a csapat végzett bronzérmes pozícióban a 2015-ös Copa Américán, szóval összeszokottságban nem lesz hiány, de mire mennek ennyire idős csapattal? Az jól látható ugyanis, hogy a vb-selejtezőkben csak szenvednek. 

A 40 éves Paolo Guerrero visszahívása is arra utal, hogy teljes a káosz, sérülések és egyéb okok miatt három éven át alig volt válogatott, majd 39 évesen visszatért csapatkapitányként, de gólt már nem szerzett azóta tétmérkőzésen. Peru problémája, hogy nincsen minőségi 30 év alatti támadója, aki képes gólokat szerezni. Az ellenfél tizenhatosának környékén nincsenek progresszív passzaik, illetve képtelenek megtartani a labdát. 

A felállás, amiben játszanak az a 3-5-2-es, viszont ez arra szolgál, hogy középen legyen egy masszív védekezés, elkerülve a kiütéses vereségeket. Elvileg ebből kéne megindítani a kontrákat, csak ehhez a Guerrero - Lapadula páros elől eléggé lassú és körülményes. Peru csapata szerkezeti problémákkal küzdött az elmúlt másfél évben, talán nem véletlen, hogy a vb-selejtezők során hat mérkőzésen csak egyetlen gólt szereztek, nyerni nem tudtak. 

Chile: Utolsó esélyük

Kritizáltuk Peru válogatottját, hogy eléggé eljárt felettük az idő, de akkor ugyanígy Chile kapcsán is megemlíthető, hogy nehezen megy a fiatalítás, hiszen a kapuban a 41 éves Claudio Bravo kezdhet, védelemben a 35 éves Mauricio Isla a vezér, míg a támadósorban a 34 és 35 éves Alexis Sánchez és Eduardo Vargas az, akiktől a gólokat várják. Ricardo Garecára viszont olyan szempontból nem lehet panasz, hogy a Medel - Vidal - Aránguiz triót elengedte, de még azért kellenek neki is a rutinos játékosok. 

Peru Chile
Claudio Bravo (Fotó: Alizada Studios / Shutterstock.com)

Több elemzésben is kiemelték, hogy Peru mellett Chile problémája is hasonló, nincsen érdemi utánpótlás, olyan labdarúgók, mint Alexis Sánchez, nincsenek a fiatalok között. A jövő tehát eléggé borús, minden bizonnyal sokáig ez lesz az utolsó Copa América számukra, ahol elődöntős reményeik lehetnek. A támadójátékuk gyenge, ad hoc jelleggel mennek előre, nincsen komoly elképzelés, próbálkoznak ugyan lövésekkel, de igazán előre eltervezett támadásaik nincsenek. 

Peru - Chile tippek, esélyek és fogadási lehetőségek

Legyünk őszinték, előjelek nem jók, cserébe rosszak a mérkőzés kapcsán. Két rendkívül gyenge hatékonysággal megáldott támadósor, akiknél nincsen konkrét elképzelés, pontatlanok, de talán közülük Chile az, amely kicsit erősebb, így nem lenne meglepő, ha nyernének. Az egymás elleni meccseiken az elmúlt négy évben rendre két gól esett, nem mellesleg az egyik csapat nem talált be a kapuba, abban pedig most is van érték, hogy nem szereznek mindketten gólt. 

 • Nem szerez mindkét csapat gólt 1.63
 • 1,5 gól alatt 2.63
 • Chile vagy döntetlen 1.23
 • Alexis Sanchez szerzi az első gólt 8.00

Peru - Chile élő közvetítés, helyszín, időpont és játékvezető

 • Időpont: 2024.06.22.  02:00 
 • Helyszín: AT&T Stadium, Arlington (80 000 fő befogadására alkalmas)
 • Élő közvetítés: Aréna 4 és Unibet élő közvetités
 • Játékvezető: Wilton Sampaio (brazil): 22 mérkőzés / 122 sárga lap / 5 piros lap / 8 megítélt tizenegyes
 • Peru - Chile tipp

  Chile vagy döntetlen + 2,5 gól alatt + Nem szerez mindkét csapat gólt
  Unibet
  2.50

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Chile játékosa (Fotó: Alizada Studios / Shutterstock.com)