Az első Major-torna után sem áll meg az élet, hiszen a PGA Tour mezőnye Texas felé veszi az irányt. Pálya és az időjárási körülmények kiszámíthatatlanok, mint ahogyan a végső győztest is nagyon nehéz megtippelni, de azért pár nagyobb szorzóra le lehet csapni, ugyanis vannak kifejezetten erre a versenyre készülő játékosok.

Favoritok

A Valero Texas Open egyike a legrégebbi PGA versenyeknek. Ugyanakkor csak 2010 óta rendezik San Antonióban a tornát, ahol azért a versenyzőknek meggyűlik a baja, mind a nem éppen tökéletes pályával, mind az időjárási körülményekkel. Szél is nagyon sokszor megnehezíti az indulók dolgát, illetve szinte minden évben akad valami dráma a versenyen és rengeteg borzalmas ütés borzolja a kedélyeket. Idén a helyiek nagy kedvence Jordan Spieth kihagyja a versenyt, de azért akadnak nevesebb versenyzők, mindenesetre eléggé nehéz megtippelni a végső esélyesek névsorát. A top játékosok nem is nagyon kedvelik ezt a versenyt, mert teljesen kiszámíthatatlan.

Mindent elárul a versenyzől, hogy Matt Kuchar 19.00-es szorzóval a legnagyobb favorit. Ez is mutatja, hogy mennyire bizonytalanok is a bukik. Két hete a Masters tornán nagyon jól ment, negyedik lett, legutóbb Heritage-i versenyen ütött 6 birdie-t, és csak egyetlen bogey-t, de még így sem tudott tízbe kerülni, pedig stabilan játszott. Jó formában van, de azért a Valerón eléggé instabil az eredmények szempontjából, mert ide kevés a jó forma, itt szerencse is kell, nem is kevés. 1.66-os top20-as szorzójában semmi érték egy ilyen versenyen.

Brooks Koepka nagyon hektikus versenyző. Hol csinál egy top5-öt Major-tornán, majd 3-4 versenyen az első két napnál se jut tovább. Elvileg neki kedvezhetne az ilyen verseny, de az elmúlt években nem ment neki San Antonióban. Egykor sokkal nagyobb tehetségnek tartott játékos fejben nincs mindig ott, de bármikor képes valami váratlan sikerre. Elnézve a Mastersen nyújtott teljesítményét, most megint jobbik énjét vette elő, ráadásul a mezőny sem túl erős, lehetne fantázia egy top10-es eredményében (3.00).

Golf Logo 4

Viszont, ha már előkerült a stabilitás, akkor Charley Hoffman. Elmúlt nyolc évben zsinórban hozta a top15-ös helyezéseket, tavaly pedig végre sikerült megnyernie a versenyt, amit már nagyon megérdemelt. Idén is számítani lehet tőle egy jobb eredményre, csak kérdés mennyire kényelmesedett el a tavalyi győzelme óta. 2017-ben sokkal inkább ingadozóbb a formája, abból a szempontból, hogy közel sem olyan biztos mint tavaly, hogy be tudja fejezni a versenyt. Viszont, ha eljut a harmadik napig, akkor már kétszer is első ötben végzett. Egyértelműen, ha itt jól kezd, akkor jó esélye nyílik a címvédésre, de egy top20-as tippben is lehet érték nála (2.00).

Sötét ló

Daniel Summerhays pár éve szépen hozott a konyhára ugyanezen a versenyen. Akkor már írtam bővebben az úrról, és azóta sem változtak vele kapcsolatban a dolgok. Talán csak annyi, hogy tavaly két nagyon szép Major-torna eredményt is szállított. Nem egy klasszis játékos, de gyengébb mezőnyben érdemes rá figyelni. Az egyik kedvenc tornája a Valero Open, ahol az elmúlt években remekelt. Zsinórban négyszer első húszban végzett, majdnem nyert is (2014-ben), szóval apróval érdemes lehet bepróbálni a győzelemre adott szorzóját (67.00). Úgy néz ki, hogy szinte mindig ide időzíti csúcsformáját, de sajnos idén a szokásosnál is gyengébb volt. Míg 2015-ben háromszor is jól szerepelt a Valero Opent megelezően, addig idén ez nem mondható el róla, mert gyakorlatilag február eleje óta nincsen komolyabb sikere. 2017-ben a Summerhaysre való fogadás szerintem sokkal inkább populárisabb tipp lett, mint pár évvel ezelőtt, illetve amit a jelenlegi formája predesztinálná. Jó pár helyen olvastam, mint nagy outsidert. Viszont a pálya ismerete és rutinja felülírhat mindent. Ezért is látok értéket egy top10 vagy top20-as helyezésében. Nem egy nagy és biztos tipp, de ekkora szorzón nem lehet otthagyni. 

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Daniel Summerhays első húszban végez
    4.00 Bet365