A késő ősz folyamán hatalmas vereségbe szaladt bele a Mainz a Leipzig otthonában. Eljött a visszavágás ideje, de képes rá a hazai csapat, vagy a lipcseiek érvényesítik a papírformát?

Mainz - Leipzig

Kevés csapat játszik igazán gyorsan a Bundesligában. Közéjük tartozik a Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Bayern München, Borussia Mönchengladbach és a Leipzig. Miért emeljük ki ezt ennyire? Mert a Mainz számára ezek az ellenfelek egyáltalán "nem fekszenek". Mindössze a Leverkusen nem szerzett ellenük minimum 3 gólt, többiek mind alaposan elverték a Achim Beierlorzer együttesét. 

Beierlorzer ugyan november közepén érkezett - így elkerülte a Bayern München és a Leipzig elleni óriási vereségeket -, de a csapat védelme azóta is messze áll az ideálistól. Pozitívum ugyanakkor, hogy most már támadóoldalon legalább mutatnak valamit, elkezdtek gólokat lőni, amivel a szezon elején még hadilábon álltak. A kényszerszünet után egy gólokban gazdag döntetlennel tértek vissza, ami bizakodásra adhat okot. A Köln gyorsan két gólra növelte az előnyét - komoly védelmi hibák után -, de a Mainz feltámadt. 

Gulácsi Péter (Fotó: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com)

Pierre Kunde Malong szó szerint átrohant a Köln védelmén, egy Leipzig ellen ezt nem csinálhatja meg. Julian Nagelsmann együttese egy szerencsétlen gól miatt került hátrányba a Freiburg ellen, végül az óriási mezőnyfölény gólt eredményezett, de mindössze döntetlenre tudta menteni a találkozót a Leipzig. A liga egyik legjobb támadósorával a Leipzig, Timo Werner egész év során csúcsformában volt. Az „odavágón” 8-0-ra győztek, most megelégednénk 3 vendég góllal is, amire elfigyelve a Mainz védekezését, bőven van lehetőség.

Borítókép: Timo Werner (Fotó: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com)

480 millió forintos pénzeső az Unibet Kaszinóban

Játssz a promócióban szereplő nyerőgépek valamelyikével és 24 héten át összesen 480 millió Ft nyereményalapból viheted haza a téged megillető részt.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Mainz 05 - RB Leipzig Tipp

    Leipzig 2,5 gól felett
    2.30 Unibet