Premier League őszi visszatekintés: Kiesés elől menekülők

Az angol bajnokságban féltávnál járva érdemes egy kicsit visszatekinteni az első 20 fordulóra. A tavalyi, minden papírformát borító év után idén ismét visszatértek a dolgok a „rendes kerékvágásba”. Fél szezon után idén is akad pár klub, melyeknek teljesítménye elmaradt az elvárásoktól, vagy alapból kevés reménnyel vágtak neki az évadnak – kezdésnek őket vesszük górcső alá.

Jövőre ugyanitt?

Kezdjük rögtön azokkal a csapatokkal, melyek leginkább a „hátuk mögé” fognak figyelni egész májusig, és legfőbb céljuk a bentmaradás lesz. Szezon előtt az volt az általános vélekedés, hogy ez lehet talán az utóbbi évek legsimább versenyfutása hátul, a Hull – Sunderland – Burnley trió kiesését ugyanis szinte mindenki biztosra vette. Közülük a Hull az elején mutatott ugyan némi életjelet, de oldalakat lehetne írni arról, mennyire szerteágazók náluk a problémák, így tényleg valószínűtlen, hogy megússzák. A napokban kirúgták Mike Phelant (ez az ember Ferguson segítője volt, csak tud valamit a fociról...), és a helyére a hírek szerint a fiatal Marco Silva érkezik. Neki eddig érdemleges edzői tapasztalata csak Európa délebbi vidékeiről van, ez viszont nagyon más kávéház lesz. Ne ragozzuk túl, szerintem nem menekülhetnek a kieséstől. 

A Burnley eddig pontosan azt csinálja, amivel általában bent lehet maradni – otthon gyűjti a pontokat szorgosan. Idegenben viszont eddig nem sok közük volt a meccseikhez, szóval azon feltétlen javítaniuk kell, ha nem akarnak az utolsó fordulóig izgulni. Én kicsit féltem őket, hogy visszaesik az otthoni formájuk, és akkor elég hamar a vonal alatt találhatják magukat. Összességében azért gyanítom, hogy lesz itt három náluk gyengébb csapat a végelszámolásnál.

A Sunderlandnél úgy látszik továbbra is bíznak a tulajdonosok a nyáron kinevezett David Moyes-ban, hiába állnak a 18. helyen jelenleg. Augusztusban még én is azt gondoltam, hogy talán ő lehet az, akivel végre előre tudnak majd lépni, de egyre kevésbé vagyok ebben biztos. Tegyük hozzá, még most is azt mondom, ez nagyobb részt nem az edző hibája – szűkös, gyenge keret, kegyetlen sérüléshullám, néhány balszerencsés mérkőzés, szóval van itt minden. Ha januárban nem érkezik 2-3 minőségi, azonnal beépülni képes játékos, akkor ez a szezon még a szokásosnál is izzadságszagúbb lesz. Ja, és ha Defoe-t eladnák, vagy lesérülne az öreg, akkor feltehetjük a házat arra, hogy jövőre már a Championship-ben kezdenek.

Rajtuk kívül is akad viszont még pár klub, ahol meleg lehet a pite. A Watford valami disznó nagy szerencsével tudott nyerni több olyan mérkőzésen is, amin nem ők domináltak, miközben értékelhetetlen teljesítményekkel kaptak ki nem kevésszer, főleg az utóbbi 1-2 hónapban. Mazzari alatt a hírek szerint már kezd mozogni a kispad, a keretük meg nem egy nagy csoda, szóval bármi megtörténhet. A kiesésük 7,00-szeres pénzt fizet, ennyiért simán megér egy próbát.

Walter Mazzarri Watford

Walter Mazzarri. Fotó: Ververidis Vasilis/Shutterstock.com

Akik végül meg fogják úszni

Ez az Aítor Karanka -féle Middlesbrough egy nagyon jól összerakott, de szimpatikusnak nehezen nevezhető csapat. A mester általában erősen defenzív felfogásban küldi ki a fúkat a gyepre, így sokszor bőven nyerhető mérkőzéseken is megelégszenek a döntetlennel. Sok meghatározó (?) nyári igazolás volt, és ha ők tavasszal még ennyit sem mutatnak majd, akkor valahol a vonal környékén találják magukat szerintem.

Két olyan csapat is van, akit illik még megemlíteni a hátsó harmadban, méghozzá a Crystal Palace és a Swansea. Számomra ők kicsit hasonlítanak is egymásra (meg a tavalyi Newcastle – Aston Villa duóra...) abban, hogy gyalázat amit eddig csináltak a keretük értékéhez képest. A Palace-nál pár hete meglépték azt, ami már régóta lógott a levegőben – Alan Pardew-t Sam Allardyce váltotta a kispadon. Big Sam pedig van olyan tapasztalt edző, hogy (pár posztra igazolt játékossal, amit beígértek neki) rendbe rakja a védelmüket, és ha nem is szépen, de bent tartsa őket. Hasonló véleménnyel vagyok a Swansea-ról is, ott is túl sok a minőségi, tehetséges (és eddig mélyen tudása alatt teljesítő, motiválatlan) játékos ahhoz, hogy ők végül kiessenek. Kinevezték pár napja Paul Clementet vezetőedzőnek, aki Ancelotti segítőjeként több sztárklubnál is komoly sikereket ért már el. Az első visszajelzések alapján nagyon pozitívan fogadták a szurkolók és a játékosok is, szóval azt gondolom, hogy képes lesz őket a helyes irányba terelni, és egy jó tavaszi szériával még a kényelmes végjáték sem kizárt. 2,37-ért abszolút játszható a bentmaradásuk.

További visszatekintések:

Bajnokesélyesek | Középmezőny csapatai

Tipp: Watford kiesik @ 7.00 Bet365

Tipp: Swansea bent marad @ 2.37 Bet365

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!


Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások, legyél te az első!

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!