Február elején kezdetét vette a Premier League 2020-as szezonja! A kiírás második fordulója csütörtök este Nottinghamből jelentkezik, ahol színpadra lép a decemberi VB legnagyobb meglepetését okozó hölgy, Fallon Sherrock is! A nap folyamán rendezendő öt mérkőzés ezúttal is hét nyert legig, avagy 6:6-os döntetlenig tart! A forduló rangadójának pedig skót belháború tekinthető! Lássuk, mit várunk az eseményen fogadási szempontból!

R. Cross (2.62) - N. Aspinall (2.20)

A világbajnokságon elődöntőző Aspinall jól kezdte a 2020-as évadot! A feltörekvő angol játékos négy közé menetelt a január végi Mastersen, majd nem túl fényes játékkal, de 7:3-ra mattolta a PL nyitófordulójában beugró John Hendersont! Múlt hétvégén megnyerte a Players Championship 2. játéknapját is! Egyszóval Asp hozza azt a formát, amiért joggal szerepel karrierje során első ízben a Premier Leagueben! 

Ezzel szemben a korábbi világbajnok-, és World Matchplay-győztes Rob Cross számára sem az év vége, sem az év eleje nem sikeredett igazán emlékezetesre. Legalábbis pozitív értelemben. Mindamellett, hogy címvédőként a VB-n a nyitókörben rögtön kizúgott, a Mastersen is leszerepelt. Egyedül a Price elleni PL nyitómeccsén hozott topformát (6:6), ahol 100 feletti átlagot produkált! Látványos a kopasz angol labilis formája, ami az előjelek alapján Aspinall malmára hajthatja a vizet. Sajnos ezt a bukik is érzékelik, így túl sok érték nincs az ifjú angol sima győzelmében. Ha mindenképpen fogadni kéne, akkor a DNB2-ben vélünk felfedezni némi fantáziát (1.72)

G. Price (1.90) - M. Smith (3.20)

A nap egyik legérdekesebb mérkőzését hozhatja az ügyeletes walesi "rosszfiú" és Michael Smith ütközete. Jelenleg mindketten a PDC topjátékosai közé tartoznak! Fogadás terén a tippelés nehézségét különösen megnehezíti, hogy Smith mellett a VB óta Price teljesítménye is kissé ingadozó, ami akár a szezonkezdet javára is írható. Nem mostanában láttunk Iceman esetében, hogy 10:2-re elkenik a száját. Pedig mindez megtörtént a Mastersen, a tettes pedig Gary Anderson volt! A Premier Leagueben látványosat ikszelt Crosszal (6:6), de egyelőre nem muzsikál azon a szinten, mint év végén megfigyelhető volt nála.

Smith továbbra is rapszodikus. A Mastersen éppen csak alulmaradt Wrighttal szemben a döntőben (10:11), majd ezt követően Durrant verte el simán a PL nyitófordulójában (3:7). A hétvégi Players Championshipen sem alkotott maradandót, ráadásul a vasárnapi játéknapon a 16 között pont Price állította meg Bullyboyt (5:6). Véleményünk szerint ezen a csörtén szoros lehet a befutó, így meglepő, hogy a bukik toronymagasan a walesi klasszist favorizálják. Fogadási szempontból 10,5 leg-over (1.44) mellett akár Smith oldalán is lehet keresni bőven értéket, mint pl. +2.5-ös hendikep sikerében (1.53), vagy a bátrabbak akár a DNB angol sikert is megkockáztathatják (2.62).

G. Anderson (2.62) - P. Wright (2.20)

Skót világbajnokok csatáját hozza a forduló rangadója! Wright világbajnoki címvédőhöz méltóan kezdte a 2020-as évet, hiszen a szezon nyitótornáját, a Masterst rögtön be is zsebelte! Ezt egy Michael van Gerwen elleni vereség követte, ami azért nagyrészt rajta is múlott (5:7). Jó formában van a feltűnő kinézetű skót, s most honfitársával találkozik, akit az említett január végi tornán idén már egyszer elkapott (11:7).

Anderson a VB-fiaskót követően kezd éledezni. A Mastersen Price 10:2-es legyőzése érzékeltette a klasszis ébredező formáját, majd a PL nyitófordulójában sikerült legyűrni Daryl Gurneyt is (7:5). Arról már nem is szólva, hogy megnyerte a Players Championship idei első versenyét! Rendkívül nehéz megtippelni, hogy a két skót most mire megy egymással! Viszont az előzetes eredmények azt mutatják, hogy mindketten "élesek", ami szoros befutót sugallhat. Talán ebben a mérkőzésben érezzük leginkább a döntetlen legnagyobb valószínűségét (4.50).

G. Durrant (1.30) - F. Sherrock (7.50

A mezőny állandó játékosai közül kijelenthető, hogy az idei évben PL-ben debütáló Glen Durrant izzadhat meg a legjobban! A korábbi többszörös BDO-világbajnok ellenfele ugyanis a VB-n óriásit menetelő Fallon Sherrock lesz! Az angol hölgy Ted Evetts és Mensur Suljovic kiütésével hatalmas népszerűségre tett szert a dartsvilág rajongói körében, amit a PDC természetesen igyekszik is meglovagolni! Rögtön meg is hívták beugrónak a Premier Leaguebe, ezzel pedig a sorozat történetének első női játékosává vált!

Annyi bizonyos, hogy a közönség teljes mellszélességgel a szőke hölgyet fogja támogatni, ami komoly nyomást tehet Durrant vállára. Érdemes megjegyezni, hogy talán pont ő az a rutinos játékos, aki ezzel a mentális teherrel elbírhat, mindazonáltal a győzelmére kínált oddsban nincs sok érték. Ezen meccs keretében sokkal inkább érdemes lehet Sherrock oldalán a zöldülő opciót keresnünk. Ráadásul a VB-n pár maximális érték beficcent a neve mellett, így 180-jai terén az 1,5 overben is lehet fantázia adott szorzón (1.90).

D. Gurney (6.50) - M. van Gerwen (1.36)

A nap zárómeccsén a PL címvédő Michael van Gerwen lép tábla elé, aki mezőny legrosszabb formájában lévő játékosa, Daryl Gurney ellen szerezheti meg második sikerét! A világelső klasszis meglepően gyors kieséssel kezdte az évet a Mastersen, míg a hétvégi Players Champioshipen sem alkotott maradandót! Egyedül a PL nyitófordulójában, Peter Wright elleni VB-döntő visszavágón hozta a nála megszokott jó mutatókat (7:5)! Azonban hozzá kell tennünk, hogy győzelméhez a skót mentális megingására is szükség volt!

Gurney egyelőre homály a 2020-as szezont illetően. Superchin játéka jó ideje nem az igazi, valahogy hiányzik az átütő erő az észak-írből. Mindenesetre totálisan nem szabad leírni, hiszen a tavalyi PL-ben is volt rá példa, hogy meg tudta viccelni a kopasz hollandot! A Gerwenre adott szorzóban nincs sok érték, így számunkra tipikus no-bet ütközetnek számít a szóban forgó csörte.

Az előzetesben feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2020. 02. 12. 18:00 CET