Rendhagyó Premier League szezon köszönt idén a dartsvilág szerelmeseire! Michael van Gerwen címvédésére talán legnagyobb veszélyt jelentő Gary Anderson hátproblémák miatt kihagyja a teljes sorozatot! A PDC stábja pótlására igen kreatív ötlettel állt elő. A 2015-ös PL-győztes skót helyére nem állandó csereembert neveztek, hanem az alapszakasz kilenc állomásán mindig új beugrót köszönhetünk a színpadon! Az első állomáson, Newcastleben ezúttal Chris Dobey mutathatja meg, hogy a világbajnokságon nyújtott remek teljesítménye nem a véletlen műve volt! A nap legnagyobb rangadója pedig a VB-döntő visszavágója lehet Michael van Gerwennel és Michael Smithszel a főszerepben!

Utolsó hadjáratára indul a Barney Army

A nap nyitómérkőzését a 2009-es PL győztes vívja a 2014-es bajnokkal! Aki nem tudná, James Waderől és Raymond van Barneveldről van szó. Barney (2.75) tavaly év végén jelentette be, hogy a 2019-es év lesz karrierje utolsó aktív szezonja, így minden bizonnyal a legendás holland igyekszik majd minden tornán apait-anyait beleadni, hogy megmutathassa, méltón emlegetik egy lapon a dartssport legnagyobb neveivel! Ehhez viszont komoly formajavulásra van szüksége, mivel az utóbbi időszakban Barneveld igencsak haloványan teljesített, aminek tetőzését a decemberi világbajnokságon történt 1. körben való korai kiesése jelentette. Többen úgy vélik, hogy jelenléte az idei PL-ben sokkal inkább a PDC és a Skysports egyfajta marketinghúzásának, semmint a közelmúltbeli produkciójának eredménye.

Raymond van Barneveld utolsó Premier League szezonját kezdi meg Newcastleben. (Fotó: Wikipedia)

Ellenfele, James Wade (2.10) szintén komolyabb hullámvölgyön van túl, azonban kisfia őszi születését követően "Machine" megtáltosodott. Kisebb tornákat kezdett el behúzni, s láthatóan ég benne a motiváció. Talán a túlbuzgó eredménykényszer hozta ki belőle a VB-n japán ellenfelével szemben mutatott, sportszerűtlenség kategóriájába tartozó afférját is. Mindenesetre a szemüveges angol jól kezdte a 2019-es évet, hiszen az idén első tornáján, a múlt hétvégén lezajlott Mastersen sikerült döntőbe jutnia! Ott viszont Michael van Gerwen könnyedén elhappolta előle a trófeát (5:11). Igazából a két játékos közül az utóbbi periódusban Wade van jobb formában, több sikerélménnyel is gazdagodott, emellett Newcastleben valamennyire hazai pályát élvez holland ellenfelében szemben. Barney várható teljesítménye egyelőre kérdőjeles. Tipp: Wade DNB (1.66)

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel


Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Egyenlő erők ütközete

Nagyjából két hasonló kaliberű játékos csap össze az este második mérkőzésében Gerwyn Price (2.60), illetve Daryl Gurney személyében. Pár éve mindketten közepes képességű playernek számítottak a PDC mezőnyében, mára viszont Price Grand Slam, Gurney pedig Grand Prix győztesnek vallhatja magát. A tavalyi évben egyaránt debütánsok voltak a Premier Leagueben, viszont akkor az egykori rögbijátékos walesi csúnyán leszerepelt, míg Gurney (2.20) teljesen jó eredménnyel zárt az 5. helyen. Az előző idényben egyszer csaptak össze, nem meglepő módon 6:6-os remivel zárva a mérkőzést. Idén valami hasonlót várunk mindkettőjüktől. A múlt hétvégi Mastersen egyikük sem alkotott maradandót, s rögtön az első körben kizúgtak, nagyjából teljesen azonos mutatókkal! Úgy véljük, hogy az előjelek alapján ez a csörte nem lesz gyorsan letudva. Tipp: legek száma: 10.5 felett (1.44)

A nagy lehetőség

Óriási motivációval léphet színpadra a Gary Anderson helyett beugró Chris Dobey (4.00)! A fiatal angol a VB egyik legemlékezetesebb mérkőzését vívta pont a kieső skót ellen, így kíváncsian várjuk, hogy egy este erejéig fel tudja-e venni a verseny a legjobbakkal? Ellenfele az a Mensur Suljovic (1.66) lesz, aki bár a világbajnokságon nem tudott maradandót alkotni, a múlt heti Mastersen mutatott formája alapján, komoly megmérettetésnek bizonyul! Az osztrákok első számú játékosa ugyanis megdobta a torna legnagyobb átlagát rögtön az első körben (106.12), s gyakorlatilag földbe döngölte Simon Whitlockot (10:1). Más kérdés, hogy a második kör rögtön a végállomást is jelentette számára, ugyanis van Gerwen jött szembe vele (5:10). Mensur a meccs első negyedében jól tartotta magát, ám döntő pillanatokban hibázott. A mostani meccs kapcsán nehéz jó szorzókat találni, de talán a 180-ak kategóriájában rejtőzik az esetleges zöldülő opciónk. Emlékeink szerint a VB-n Dobey elég szépen ragasztotta a 180-akat a táblába, s kellő motivációval, bizonyítási vággyal felvértezve reményeink szerint most is suhint nekünk legalább három darab maximális értéket. Tipp: Dobey 180 2.5 felett (1.80)

Jön a visszavágó

Az este utolsó előtti mérkőzésén a december VB-döntő visszavágóját tekinthetjük meg. Van Gerwen (1.50) szekere nem meglepő módon továbbra is száguld. Halmozza a holland a trófeákat, s rögtön csontsimán behúzta hétvégén az év első tornáját is. Ezzel szemben Michael Smith (5.00) némi meglepetésre korán kiesett a nem éppen élete formájában dobáló Peter Wright ellen (5:10). Nem is lett volna nagy gond az angollal, ha a 27%-os kiszálló-pontosságnál kicsit jobbat produkál. Az aktuális világbajnok ellen úgy véljük most sem lesz sok sansza. Ahhoz emberfelettit kellene nyújtania. A tehetség megvan benne, pusztán mentálisan hajlamos szétesni a kopasz ellen, ha MVG elkezdi művelni az "űrdartsot". Ráadásul itt érdemes megjegyeznünk, hogy Anderson kidőlésével ismét toronymagas esélyesévé vált az egész sorozatnak. Címvédésére 1.50-es szorzót kínálnak a bukik. A mostani első fordulós összecsapásában pedig van Gerwen kimeneteles szorzójában érzünk értéket. Tipp: van Gerwen nyer (1.50)

Formán kívüliek zárómeccse

Sem Peter Wright, sem pedig Rob Cross (2.30) nem lehet elégedett a közelmúltbeli teljesítményével. Talán a nagyobb nyomás az angolon van, aki kis túlzással semmiből nyert világbajnokságot 2018-ban, ám mostanság úgy tűnik, hogy a saját maga felé támasztott elvárásoknak nem tud megfelelni. Mintha görcsös lenne kissé Cross, s ez nagyban befolyásolja az eredményességét. Pontosan ezt lehetett érezni a hétvégi Mastersen is, ahol Joe Cullen ellenében simán kipottyant (6:10). Néhány leg erejéig előjött belőle a világbajnokságot nyert teljesítménye, ám fejben a döntő momentumokban mostanság képes szétesni. Ezért lesz érdekes Peter Wright (2.50) elleni ütközete, hiszen a skót is gyengélkedik. Talán a 2014 óta tartó sikerkorszaka legnagyobb hullámvölgyét éli a skót. Kiesett a világbajnokságon az első körben, illetve az átlagai és egyéb mutatói is világosan mutatják, hogy nincs minden rendben Snakebite háza táján. Sokan ezt az állandó nyílvariálások rovására írják. Nagyon hasonló kaliberű játékosok csapnak össze tehát, s ha mindkettő tudásának szebbik oldalát hozza csütörtök este, akkor elég komoly tűzijátékkal zárulhat a Premier League idei szezonjának első játéknapja. Tipp: legek száma 10.5 felett (1.40)

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, ekkor voltak érvényben: 2019. 02. 06. 15:00 CET 

Tenisz gyűjtő bónusz

Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • G. Price - D. Gurney legek száma 10.5 felett
    1.44 Bet365