A szombati kínálatban ezúttal arra próbálok fogadni, hogy mely játékosok fognak betalálni. Leginkább statisztikára fogok hagyatkozni, lövési kedvre, formára, illetve a manapság legdivatosabb xG mutatóra. Előre a gólokért!

Chelsea - Crystal Palace

Többféle felállásban is pályára lépett ebben a szezonban a Chelsea, de Tammy Abraham volt mindig a fő veszélyforrás. A 190 centiméteres támadó uralja a légteret, csapatában csak Zouma nyert meg eddig több fejpárbajt. Ennek ellenére csak egyetlen találatát szerezte fejjel, a többit jobb lábbal hozta össze. A helyzeteinek értékelését mutató xG szerint 6.53 gólt kellett volna ideális esetben szereznie, de ő ezt túlszárnyalva már 9-szer volt eredményes. Ez mindenképp pozitív, hiszen olyan helyzetból is betalált, amiből az esélyek alapján nem kellett volna. Szorzója a Crystal Palace ellen 1.75-ért szerepel az Unibetnél. Abraham esetében fogadhatunk arra is, hogy nem szerez gólt 1.94-ért.

Az Expected Goal Ratio (xG) egy olyan mutató, ami azt mutatja meg, hogy egy-egy helyzetből mekkora eséllyel lesz gól. Több tényezőt vesznek figyelembe, lövési szöget, lövési távolságot, milyen szituációban alakult ki a helyzet és így tovább.
Tammy Abraham (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Leicester - Arsenal

Jamie Vardy kedvenc ellenfele az Arsenal, eddig nyolcszor lépett pályára az Ágyúsok ellen, és nyolc gólt szerzett. Más csapat ellen még nem rúgott ennyit, már ezzel is potenciális fogadási lehetőség lenne 1.92-es szorzóért. De van más indok is, Vardy remek formában van! Ebben az idényben ő érte el először a 10 gólt, pedig ott vannak a mezőnyben a Manchester City és Liverpool támadói is. Jó befejezőkézségét és helyzetfelismerését remekül mutatja, hogy 4.52-es xG-hez képest, már 10 gólnál jár. Az Arsenal jelenleg teljes káosz, szóval lehetősége biztosan lesz a gólszerzésre, reméljük élni is fog vele.

Southampton - Everton

Ez már egy trükkösebb fogadás, rizikósabb. A Southampton védelme nem igazán tud mit kezdeni a szélen épülő gyors kontrákkal, amiket a végén középre játszanak. Kisebb zűrzavar alakul ki a kapus előtt, és ebből a helyzetből a középső támadók profitálhatnak. Tosun is jó opció lehet gólszerzésre 3.10-ért, én viszont a szabadrúgásai és kiváló lövési technikája miatt inkább Gylfi Sigurdssonra szavazok 3.70-ért. Az izlandi esetében egész jól látszik az xG mutató értelme. Eddig volt 138 lövése, de ezek közül nagyon kevés volt igazán veszélyes, és az eddig szerzett egyetlen gólja a reális teljesítmény tőle.

Borítókép: Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com

Nézzen sportot élőben

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org