Harmadik állomásához érkezik csütörtök este az idei Premier League mezőnye! A helyszín ezúttal  Cardiff lesz, ahol a PDC egyik legellentmondásosabb karaktere Gerwyn Price szerepel hazai pályán, így kíváncsian várjuk, megszerzi-e első idei győzelmét a sorozatban? Hasonló kérdés merül fel Peter Wright esetében, illetve az is kiderül, hogy mit várunk a Durrant – Anderson rangadótól!

P. Wright (1.90) – R. Cross (3.00)

A Premier League 2020-as kiírásában nyeretlen még az aktuális világbajnok, Peter Wright! Ez azért is meglepő kissé, mivel a skót kifejezetten jól játszik mostanában! Ugyebár a VB-győzelem magáért beszél, a Masters megnyerése sem volt kis tett, illetve a Players Championship versenyeken is rendre hallat magáról! Az elmúlt hétvégén Wiganben mindkét nap 128-ból az elődöntőig jutott, s mindkét napon a meccseken dobott legmagasabb átlag is Snakebite számlájára írható (108, 112). Ennek ellenére a PL-ben eddig egy vereség, és egy döntetlen a mérlege, igaz a vereség Gerwen ellen történt, kvázi nyert helyzetből (5:7), míg a döntetlen honfitársa, Anderson ellen jött ki múlt héten! Ám ezen a csörtén szintén nyert helyzetből csúszott ki kezéből a győzelem (6:6)

Úgy véljük, hogy ezen a héten talán eljöhet ezen sorozatban is Wright ideje, hiszen az ellen a Cross ellen lép tábla elé, aki ugyan veretlen a sorozatban, viszont véleményünk szerint árnyéka önmagának a 2018-as világbajnok! Múlt héten Aspinall ellen tapintható volt a mentális feszültség a kopasz angolon, s mindent elmond labilis formájáról a legutóbbi Players Championship hétvége, amikor is Voltage szombaton rögtön az első körben kizúgott, míg vasárnap a cseh Karel Sedlacek ütötte ki már a 64 között! Egyértelműen a tabellán ugyan rosszabb pozícióban, ám formailag jobb peridóusban lévő Wrightot favorizáljuk a csörte kapcsán DNB opcióban! Tipp: DNB Wright (1.57)

D. Gurney (3.60) - G. Price (1.72)

Ezen az estén minden Gerwyn Price neve mellett kell, hogy szóljon. Egyrészt a walesi „hazai” publikum előtt játszik, másrészt észak-ír vetélytársához képest az elmúlt hónapokban alapból sokkal jobban dobál, míg harmadik tényező, hogy Gurney látványosan szenved 2020-ban! Superchin idén nem nyert még mérkőzést TV-s versenyen, a PL-ben sereghajtó, és az eddig lezajlott négy Players Championship tornán pedig a legjobb eredménye csupán a második kör! Azaz a 64 között már kiesett! A baj nagyságát tetézi, hogy a legutóbbi hétvégén mindkét napon rögtön a nyitókörben, mégpedig a 128 között elvérzett! Nagy a baj mentálisan Gurneynél, így kérdés, hogy Price ezzel mihez fog kezdeni. Múlt héten Smith ajándék-döntetlenhez jutatta őt 2:6-os hátrányból, így most nem kéne a véletlenre bízni a sikert! Tipp: Price nyer (1.72)

M. van Gerwen (1.40) – N. Aspinall (5.50)

A nap harmadik párharcán Michael van Gerwen találkozik a debütáns Nathan Aspinallal. A harmadik forduló küszöbén már csak a holland világelső mondhatja el magáról, hogy 100%-os mérleggel rendelkezik. A nyitókörben Wrightot tudta szoros meccsen megfogni (7:5), míg múlt héten egy formán kívül játszó Gurney-t döngölt a földbe (7:1). Aspinall valahol az említett két ellenfél között helyezkedik el játékerőt tekintve.

Michael van Gerwen veretlen idén a Premier Leagueben! (Fotó: Dartsnieuws.com / Flickr)

Az angol játékos a nyitókörben magabiztosan verte a gyengécske, beugró Hendersont (7:3), míg múlt héten Cross ellen az idegek csatájában alulmaradt (7:5). A kopasz angol ellen volt különösen érezhető, hogy szüksége van még a PL-rutinra. Láthatólag feszült volt, ami minden bizonnyal a túlzott bizonyítási vágyából fakad. Amennyiben Gerwen hozza az idei PL-ben nyújtott teljesítményét, akkor győzelme szerintünk aligha kétséges. Tipp: Gerwen nyer (1.40)

J. Clayton (3.20) – M. Smith (1.83)

Ezen a héten természetesen walesi nemzetiségű beugrója van a mezőnynek Johnny Clayton személyében! Gerwyn Price után jelenleg a második legkomolyabb játékerőt képviselő playere Walesnek, viszont nehezen kiszámítható a formája. Idén például rögtön az első tétmeccsén kiütötte Michael van Gerwent a Mastersen (10:6), megszakítva ezzel a holland világelső 2015 óta tartó regnálását a torna kapcsán! Ezt követően Aspinall haza is küldte a nyolc között (8:10). A Players Championship tornákon is, hol kiesik rögtön az első körben, hol elmegy a 32-ig.

Ha Clayton nehezen tippelhető játékos, akkor Smith egyenesen kiszámíthatatlan! Bullyboy véleményünk szerint talentum tekintetében egyértelműen az egyik legnagyobb csillaga a PDC egének! Harmincas évei elejére volt már VB-döntős, PL-döntős és még sorolhatnánk. Még sem tud megnyerni egyetlen nagytornát sem, aminek egyetlen akadálya van, ez pedig önmaga! A múlt héten ismét tapasztalhattuk, mennyire labilis az angol performansza. Price elleni meccsének első felében 120 körüli átlaggal szabályosan földbe döngölte a walesi játékost, majd a mérkőzés felétől valami elpattant a fejében, s majd negyven ponttal visszaesett nála ugyanezen mutató, ami azt eredményezte, hogy 6:2-es vezetést sikerült 6:6-ra elbuknia...ebből kiindulva lutri, hogy itt kire kéne a tétet pakolni. Tipikus no-bet mérkőzés, viszont ha nagyon fogadni kellene, akkor talán egy Smith DNB-t kockáztatnánk meg, amit kétségessé tesz, hogy Walesben lesz a csörte.

G. Durrant (2.87) – G. Anderson (2.00)

A nap rangadójának egyértelműen a záró mérkőzés tűnik, ami a többszörös BDO-világbajnok Durrant kontra kétszeres PDC VB-győztes Anderson csatáját foglalja magában! Múlt héten Anderson ikszelni tudott Wrighttal (6:6), míg Durrant szabályosan megjárta „Sherrock-poklot”! Ő szintén pontosztozkodásra kényszerült Nottinghamben a meghívott hölgy-versenyző ellen (6:6)! Valószínűsíthetően a „Repülő skót” ellen nem kell akkora ellenszélre számítania a közönség soraiból, mint egy hete!

Megjegyzendő, hogy mindketten viszonylag jó formában vannak, Anderson megnyerte a Players Championship első körét, míg Durrant legutóbb a negyed-, valamint nyolcaddöntőig menetelt! Fogadási szempontból nehéz megmondani ki lehet a mérkőzés nyertese, viszont úgy gondoljuk, nem lesz sima csörte egyik fél szempontjából sem, így kézenfekvő lehet a leg-over bejátszása. Tipp: legek száma 10.5 over (1.44)

Az előzetesben szereplő szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2020. 02. 19. 12:00 CET