Szombat délután beindul a nagyüzem az angol élvonalban, nézzünk néhány találkozót.

Arsenal - Southampton

Szeretem, amikor taktikai okok alapján is alá van támasztva egy tipp, de itt most nem érzem szükségességét. Oké, a Leicester City nagyon rendben van, de ha egy osztályon belül egy csapat képes egy másikat 9:0-ra kiütni, akkor itt nincs kérdés, hogy gyenge klubról van szó. Ilyen a Southamtpon, melynek sérültje ugyan nincs, de játékoskeretének minősége, akár játéktudásban, akár koncentrációban közel sincs ahhoz, amit Aubameyang, Özil vagy épp Lacazette képvisel. De ha nem is így lenne, a Southampton védelme nem szereti a kontrákat, a technikás játékosokat, az üresbe indításokat, amikre Emery fiai akkor is képesek, ha a mester túltaktikázza magát, ahogy szokta. Ha nincs edzőbuktatási cél az Arsenal öltözőjében, akkor 1.52-ért ennek hazai győzelemnek kell lennie.

Unai Emery (Fotó: daykung / Shutterstock.com)

Crystal Palace - Liverpool

A Palace Jordan Ayewból próbál 9-es csatárt csinálni egy 4-5-1-es felállásban, pedig szerintem a ghánai sokkal jobb lenne a támadósor mögött, amolyan kiegészítő, vagy mondjuk úgy előkészítő emberként. Góljai, helyzetei ráadásul nem a mögötte játszó középpályától jönnek, hanem többnyire valamilyen egyéni akció, csel miatt alakulnak ki. Szeirntem támadásban rossz taktikai úton halad a Palace, ez vezetett oda, hogy a bajnokságban csak a Watfordnál szereztek több gólt. Sérültek tekintetében jobban állnak, mint a Liverpool, de a mélyebb kereteket figyelembe véve, ez nem jelent előnyt számukra. Jürgen Klopp csapatáról kevesebb szó esett, azért érdemes megemlíteni, hogy a válogatott szünetek után nehezebben szokott beindulni a csapat, talán a sztárok fáradtsága, túlterheltsége miatt, de van itt egy fontos tényező. Szerintem a Palace középpályája hiába gyakran 5 emberes, könnyen átjátszható a jelenlegi Liverpool számára, ezért vagy vendég győzelemre tippelnék 1.48-ért, vagy arra, hogy a Liverpool legalább két gólt szerez 1.49-ért.

Manchester City - Chelsea

Igazi rangadó, és mindezt Frank Lampardnak köszönhetjük, aki fiatal játékosaiból remek csapatot faragott. Talán a fiatalos hév miatt, de a védekezés, ami koncentrációt, pontos helyezkedést és hasonlókat igényel, nem feltétlenül old meg jól a csapat, ezért lehet az, hogy az élmezőnyben ők kapták a legtöbb gólt. Azt gondolom, hogy a Manchester City támadójátékban focisták terén magasabb szintet képvisel, és több olyan begyakorolt rutinos támadási helyzetet ismernek, amire nem feltétlenül van válasza a Zouma-Tomori-Jorginho hármasnak, ezért inkább hazai győzelem felé húzok (1.47), de én ettől az összecsapástól inkább mást várok. Akciókat, izgalmakat, fordulatokat, meglepő megoldást és találatot Tammy Abrahamtől, egyszóval gólokat, és erre is tippelek szívesebben. AH 3 gól felett 1.64-ért. Nem csak a tippem miatt, hanem úgy egyébként is, két inkább támadó jellegű alakulat remélem hoz egy igazán emlékezetes összecsapást, amit élvezet lesz nézni.

Borítókép: Tammy Abraham (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org