Vasárnap délután izgalmas rangadóra van kilátás az angol bajnokságban, ahol két olyan menedzser csap össze, akik az offenzív stílusban látják a siker kulcsát. Előző találkozásuk is növeli a meccs iránti érdeklődést, hiszen egy kiállítás után 5:0-ra tudott nyerni a Manchester City egy olyan találkozón, ahol két gólos hátrányban, kevesebb emberrel, Jürgen Klopp még mindig támadni akart.

Nem annak indult, kiütés lett belőle

Szeptemberi meccsükön elképzelhető, hogy Mané kiállítása nélkül is nyert volt a Manchester City, ez már sosem derül ki, de az viszont a felszínre bukott, hogy Klopp utál védekezni. Miközben például Mourinho egy rakás emberrel bunkerezik egy középcsapat ellen is, addig a német mester emberhátrányban, egy láthatóan elúszó meccsen a 21-re lapot húz, és feljebb tolja a védelmi vonalat, hátha tudnak gólt szerezni. Egy labdabiztos, technikás játékosokkal teli Manchester City persze gyorsan megtalálta az üres területeket, és jöttek is az újabb gólok, például egy ilyen.

Még a kapus is offenzív a Cityben

Az egyik fél imád támadni, eddig oké, de mi van a másikkal? Guardiola csapatára elkezdték azt mondani, hogy 10 középpályás csapata. Azért nem kell védekezniük, mert folyton az előre játékkal vannak elfoglalva, még a kapus is erre törekszik. Ederson nem csak úgy nagyjából rúgja előre a labdát, hanem szinte várhatjuk, hogy mikor ad gólpasszt valamelyik támadónak. A hatékonysága 95%-os, ami persze inkább rövid átadásokból épül fel, de olyan mintha lenne plusz egy emberük a támadásépítésben. Emellé még jönnek olyan apróságok, mint az ellenfél szélső védői mögötti területek bejátszása, ahol korábban nem sokat járt a labda, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy a másik fél is egy masszív támadó csapat, amit nem csak a gólok, a magas helyzetkihasználás igazol, hanem a stílus, az elv is.

Adják magukat a gólok

Mivel romantikusan állok a labdarúgáshoz, ezért a Manchester City veretlenségének megszakadását egy támadó csapattól várom. Egy olyantól, ami letámadja a sok passzal építkező Guardiola alakulatot, és ráront Ederson kapujára villámgyorsan. Erre pont alkalmas lenne a Liverpool, de sajnos védekezésben nagyon gyengék a Vörösök, ezért hiába csábító a 3.10-es hazai győzelem, inkább a találatok irányába megyek, ha már úgyis az offenzív elveket emlegettem. A 2.5 gól felett 1.53-ért játszható, míg az AH 3 felett 1.84-es odds. Ezzel persze nem mondtam nagy újdonságot egy rangadó kapcsán, ezért megemlítek még egy statisztikai fogadást. A Manchester City mindamellett hogy párosával, vagy épp négyesével rúgdossa a gólokat a rangadókon, a kaput eltaláló lövésekben is jeleskedik. Az Unibeten vannak statisztikai fogadások, ezek közül egészen szimpatikus a vendég csapat kaput eltaláló lövései 5.5 felett 1.85-ért.

Nyerj a Bajnokok Ligája tippversennyel!

Találd el minden fordulóban a kiválasztott négy Bajnokok Ligája-mérkőzés eredményét és 15.000.000Ft üti a markod.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Liverpool - Manchester City: 2.5 gól felett
    1.53 Unibet