Szentek, Lódarazsak, Cseresznyék, van itt minden, vágjunk is bele!

Chelsea - West Ham

Manuel Pellegrini az állásáért küzd, az lesz a veszte, hogy papíron jó focistái vannak, akik a valóságban hullámzó kedvű játékukról híresek. Jól indult a szezonjuk, remek középpályát rakott össze Pellegrini. Ültek a cselei Lanzininek, és Andersonnak, adták a kulcspasszokat, Yarmolenko is úgy tűnt élvezi a játékot, gólokat is szerzett. Aztán visszaestek, és az ilyen stílusú játékosokba lelket önteni, módosítani a taktikán, ha kell, mert visszaesik a forma, akkor szerintem nagyjából lehetetlen. Ezért is lesz edzőváltás, új impulzus lesz a megoldás. Eközben a Chelsea-nél minden rendben, Frank Lampard olyan taktikát rakott össze, amivel a Manchester City szintjén vannak labdabirtoklásban és passzhatékonyságban is, és csak a City előzi meg őket az átlagos kapura lövések számában. A helyzetkihasználásuk lehetne még picivel jobb, de ettől függetlenül az imént felsoroltak azért fontosak, mert egy jól működő gépezetre utalnak. Nem nagy tipp, hogy a Chelsea nyeri a meccset (1.29), aminél jobb szorzó a hazai csapat nyer és mindkét csapat szerez gólt összevont opció 2.43-ért, ami bejöhet, ha nem csak papíron lesz jó focista Yarmolenko.

Frank Lampard (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Tottenham - Bournemouth

Új főnök van a Tottenhamnél, aki imádja a védekezést, de láthatóan még nem volt ideje rendbe rakni a dolgokat, hiszen a West Ham otthonában 3:2-re nyertek, az Olympiakosz elleni meccsen pedig tartást mutatva 2 gólos hátrányból felállva, 4:2-re győztek. Mourinho a Chelsea élén kőbe véste a 4-2-3-1-et, aztán a Manchester Unitednél sokszor emberhiány miatt mást használt, de most a Spursnél végre újra az imádott 4-2-3-1-et. Az már most látszik, hogy a szélsőhátvéd Serge Aurier nagy kedvence lesz, sokszor fellép a támadásokhoz, a legutóbbi két meccsen adott két gólpasszt, és egyszer eredményes is volt. Mivel Aurier előremegy több ízben is, ezért a formáció 3-2-4-1-re módosul, a cél pedig továbbra is Harry Kane játékba hozatala. Dele Alli szerepe is mintha változott volna, nem mélyen játszik, mint Pochettino alatt. Az is érződik, hogy Mourinho számára nagyon fontos a labda minél előbbi visszaszerzése, elmondása szerint másodperceket kell ebben javulniuk. Az edzői váltás egyelőre hektikus meccseket hozhat, de a hazaiak a  Bournemouth ellen favoritnak tűnnek 1.39-es oddsért. A Cseresznyék igazi angol középcsapatként pontrúgásokból szerezték a legtöbb góljukat, 16-ból 8-at, amire egy Mourinho simán fel tud készülni. Hazai győzelem felé húzok, egy overes meccsen.

Dele Alli (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)

Southampton - Watford

Igazi roncsderbi lesz, két nagyon gyenge csapattal. Belemehetünk itt a taktikába, de mindkét klub alig szerez gólt, cserébe kap egy rakással. Elmondható a Southamptonról és a Watfordról is, hogy nem tudják megtartani a labdát, ezért keveset birtokolják, és a passzhatékonyságuk is közel azonosan alacsony (73% a hazaiaknál, 78% a vendégeknél). Durva, de még abban is egyformák, hogy hazai közegben egyik csapat sem tudott még nyerni. Lesznek kiesési gondjaik ez egész biztos. Fogadás szempontjából én a lapok irányába mennék el, mert a Watford stílusában benne van a faultolás, meg egyébként is két frusztrált együttesről beszélhetünk, majd jól levezethetik egymáson. Például lapok száma 3.5 felett 1.85-ért, vagy Watford több büntetőlapot kap 2.07-ért.

Borítókép: José Mourinho. Fotó: mr3002/Shutterstock.com

Játékidő eredménye - Megerősített szorzók

Fogadjon nagyobb szorzóval a legjobb bajnokságok mérkőzéseire, beleértve a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát és az angol Premier Ligát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org