Vasárnap délután Manchester United - Liverpool rangadóra kerül sor az angol bajnokságban. Győzelmi sorozatban lévő Klopp-csapat fut össze, egy teljesen maga alatt lévő manchesteri alakulattal.

Sérültek, bizonytalanság

Miközben a Liverpool néhány hiányzóval ugyan, de megszokott névsorral vághat a meccsbe, addig a Manchester Unitednél folytatódik a kiszámíthatatlanság. Támadásban már eddig is emberhiánnyal küzdöttek, és most már a kapuban is. Szeptemberben játszott két meccset Sergio Romero ebben a szezonban, és ennyi. Most viszont kezdhet, David De Gea sérülése miatt. Mellette Paul Pogbára, Jesse Lingardra, Eric Baillyre és Timothy Fosu-Mensahra sem számíthat Ole Gunnar Solskjaer, viszont visszatér sérüléséből Aaron Wan-Bissaka, Luke Shaw és Anthony Martial. Legutóbb a Liverpool ellen 4-3-1-2-ben léptek pályára, a 4 védő stabil vonalat tartott, miközben az előttük álló 3 csapattárs folyamatosan az éppen aktuális liverpooli labdás ember dolgát próbálta megnehezíteni. Talán enervált is volt Klopp támadóhármasa, mindenesetre ez a fajta manchesteri megoldás elég volt a gól nélküli döntetlenre.

Jurgen Klopp (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Nincs hely futni

Solskjaer többször is összehozott már olyan meccset, mint legutóbb a Liverpool ellen. Ez a folyamatosan védekező 6-7 ember azért nehezen áthatolható, már csak fizikailag is, mert nem sok hely marad mellettük, mögöttük a pályán. Firmino azon a februári meccsen túlságosan korán hagyta el a pályát, Sturridge jött a helyére, aki nem tudta igazán jól mozgatni a csapatot, megtalálni az amúgy meglévő réseket Salah és Mané indítására. Nagyjából hasonló lesz most is a Manchester United, védekezni fog, amire a Liverpool presszióval reagál. Szerintem a United védelme hozhat hasonló szintet, mint akkor, mert a nagyobb csapatok ellen felpörögnek, más szinten teljesítenek a játékosaik, de ha például Firmino vagy épp más liverpooli támadó jól fog játszani, és jó egyéni megoldások lesznek, akkor a Liverpool (1.68) meg fogja nyerni a meccset.

Lehet meglepetés?

Februárban a két csapat egymás elleni meccsén De Gea egyetlen védést mutatott be, ami azért jól mutatja, hogy egy védelem tud tehermentesíteni egy kapust, gondolva itt De Gea hiányára. De vajon támadásban mit tud ez a United? Én úgy látom, hogy van gyenge pont a Liverpool védelmében, leginkább jobb oldalon. A folyamatos kezdőváltozás miatt ritkán játszottak együtt, de egy összeszokott Rashford-Martial kettős meg tudná zavarni Alexander-Arnoldot. Én tőlük várom ezúttal is a hazai gólt, ha lesz egyáltalán. A mindkét csapat gólja 1.67-ért játszható, de jelenleg inkább a 6-7 játékossal védekező, gól nélküli döntetlenre hajazó United tűnik valószínűbbnek. Szerintem a sorokból már érződik, hogy számomra kiszámítathatlan Solskjaer csapata, emiatt is nehéz tippelni. Egyedi ötlettel támadók: Firmino gólpasszt ad 5.00-ös oddsért!

Borítókép: Sergio Romero (Fotó: Baranov E / Shutterstock.com)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org