Nem kerülheti el az angol focit sem az angol humor, ezért a Premier League klubok vezetőedzőinek menesztését, azaz sack race-t, durva fordításban zsákban futáshoz hasonlítják. Előszeretettel fogadnak is a drága britek rá, hogy ki fogja elveszíteni a munkáját, egyfajta hagyománya is van a dolognak. Szerinted melyik vezetőedzőt küldik el következőre?

Mikel Arteta. A spanyol szakember amikor még a Manchester City-nél volt segédedző, egy idő után Pep Guardiolát látva és tanulva tőle, azt hitte, ez sima ügy. Aztán ugrott egy fejest az Arsenalba, és gyorsan szembesült vele, hogy a taktikát elméletben ki lehet találni, de a játékosoknak nem mindig van kedvük futni. A motiválás terén mindenképp gyengének érzem, de persze az sem segíti, hogy a keret sem túl acélos. Szorzók alapján Arteta a favorit, a következő menesztésre.

Ralph Hasenhüttl. Az osztrák mester van, hogy egyik héten mennybe megy, például egy nagycsapat egy gólos legyőzésével a Southampton élén, majd beleszaladnak egy akkora vereségbe, ami után kész csoda, hogy nem küldik el. Kétszer is sikerült a Premier League-ben 9:0-s vereséget szenvednie csapatával, amivel természetesen rekorder. De mindezek ellenére sem küldték még el! Ezért hiába áll a második helyen szorzók alapján a kirúgási versenyben, nem rá tippelnék.

Ralph Hasenhüttl. Fotó: Thomas Rodenbücher - Wikipédia

Patrick Vieira. Itt az én emberem! Szerintem a franciát nem sokáig láthatjuk az angol élvonalban, egész egyszerűen azért, mert nem jó edző. Játékosnak kiváló volt, és emiatt természetesen talált munkát Amerikában, miután visszavonult, de a Premier League sokkal keményebb terep. Korábbi játékosai szerint a nyugalom jellemzi, és nem igazán beszédes fickó. Taktikai szempontból szereti ugyan a védekezést, de több labdabirtoklásra számíthatnak a Crystal Palace szurkolói, mint Roy Hodgson ideje alatt. Hatékonyságra szeret törekedni, kapura lövéssel befejezni az akciókat. A jövője a helyzetkihasználáson is múlhat, mindenesetre én rá tippelek, mint következő távozó menedzser.

Szerinted melyik PL-menedzsert küldik el következőre?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Mikel Arteta. Fotó: MDI / Shutterstock.com