Elosztottak a fordulót két hétvégére, így mindenki tud pihenni, gondolták az angolok. Ahogy múlt héten, úgy most sem lesz sok meccs, nézzünk is rá a két szombati összecsapásra.

Southampton - Burnley

Igazi középcsapat a Burnley, mármint szó szerint, hiszen 28:28-as gólaránnyal, a tabella közepén állnak az Arsenal társaságában. Nagyjából itt tanyáztak 10 fordulóval ezelőtt is, miközben a Southampton épp kiesőzónában volt akkoriban, de mekkorát változott a helyzet. Danny Ings elkezdett gólokat szerezni, Nathan Redmond meg-megmutat valamit tehetségéből, mellettük pedig Shane Long vagy James Ward-Prowse is előrukkolt jó teljesítményekkel. Utóbbi játékos sérült, így nem bevethető.

St. Mary stadion. fotó: shutterstock

Mindkét csapat jó pontrúgásokból, 9 gólt szerzett így a Southampton, míg 8-at a Burnley. Ennek megfelelően jók a légtérben is, ami lényegében meg is alapozza a stílust. Kevesebb labdabirtoklás, hosszú passzok, közelítünk a klasszikus brit focihoz. Egyéni hiányosságok azért vannak, hiszen a sikertelen hosszú átadásokban a Burnley második, míg a Southampton harmadik. Előzetesen nem várok nagyon izgalmas összecsapást, és találatokat sem, nem véletlen a 2.5 gól felett közel 2-es szorzója az Unibetnél.  Döntetlenközeli mérkőzésnek tűnik, a hazaiak némi előnyével.

Norwich - Liverpool

A Norwich hátránya az utolsó helyen 6 pont. Némi reményre adhat okot a Bournemouth elleni győzelem, Emiliano Buendía játéka, vagy hogy Teemu Pukki újra gólokat szerzett. A legnagyobb baj, hogy a teljes keret minősége nem üti meg az élvonalhoz szükségeset. Buendía mondjuk mindenképp jól jár ezzel az idénnyel, mert ha kiesnek, egész biztos hogy lecsap rá valamelyik PL-csapat. Az Unibetnél fogadhatunk gólpasszokra is, ha Buendía összehoz egy aszisztot a Liverpool ellen, azzal 5.00-ös szorzót nyerhetünk! Ondrej Duda érkezése kicsit felrázta egyébként a Norwich állóvízét, a Hertha kölcsönjátékosa pontos beadásokkal, hosszú és kulcspasszokkal, tehát jó teljesítménnyel nyitott Angliában.

Fotó: MediaPictures.pl / Shutterstock.com

Az ellenfelek számára bántóan jól mennek a dolgok a Liverpoolnál. Még mindig veretlen Klopp csapata, sőt, egyetlen döntetlent leszámítva, mindig nyertek. Ez nem túl jó előjel a gyenge Norwich számára, melynek egyébként nem erőssége a védekezés ügyesebb játékosok ellen, és széleken is átjáróház a hátsó alakzatuk. Nem csoda, hogy ősszel 4:1-re nyert a Liverpool. Az overek piaca meg is halt, a 2.5 gólnál több mindössze 1.50-ért játszható, ami helyett inkább tippelném azt, hogy a Norwich több lapot kap 2.18-ért. A gyors játékra lassan reagálhatnak a hazaiak, ez pedig lapokat eredményezhet. Stuart Atwell lesz a sípmester, szereti minden meccsen megmutatni, hogy van nála sárga kártya.

Borítókép: Sadio Mane (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org