Elosztottak a fordulót két hétvégére, így mindenki tud pihenni, gondolták az angolok. Ahogy múlt héten, úgy most sem lesz sok meccs, nézzünk is rá a két szombati összecsapásra.

Southampton - Burnley

Igazi középcsapat a Burnley, mármint szó szerint, hiszen 28:28-as gólaránnyal, a tabella közepén állnak az Arsenal társaságában. Nagyjából itt tanyáztak 10 fordulóval ezelőtt is, miközben a Southampton épp kiesőzónában volt akkoriban, de mekkorát változott a helyzet. Danny Ings elkezdett gólokat szerezni, Nathan Redmond meg-megmutat valamit tehetségéből, mellettük pedig Shane Long vagy James Ward-Prowse is előrukkolt jó teljesítményekkel. Utóbbi játékos sérült, így nem bevethető.

St. Mary stadion. fotó: shutterstock

Mindkét csapat jó pontrúgásokból, 9 gólt szerzett így a Southampton, míg 8-at a Burnley. Ennek megfelelően jók a légtérben is, ami lényegében meg is alapozza a stílust. Kevesebb labdabirtoklás, hosszú passzok, közelítünk a klasszikus brit focihoz. Egyéni hiányosságok azért vannak, hiszen a sikertelen hosszú átadásokban a Burnley második, míg a Southampton harmadik. Előzetesen nem várok nagyon izgalmas összecsapást, és találatokat sem, nem véletlen a 2.5 gól felett közel 2-es szorzója az Unibetnél.  Döntetlenközeli mérkőzésnek tűnik, a hazaiak némi előnyével.

Norwich - Liverpool

A Norwich hátránya az utolsó helyen 6 pont. Némi reményre adhat okot a Bournemouth elleni győzelem, Emiliano Buendía játéka, vagy hogy Teemu Pukki újra gólokat szerzett. A legnagyobb baj, hogy a teljes keret minősége nem üti meg az élvonalhoz szükségeset. Buendía mondjuk mindenképp jól jár ezzel az idénnyel, mert ha kiesnek, egész biztos hogy lecsap rá valamelyik PL-csapat. Az Unibetnél fogadhatunk gólpasszokra is, ha Buendía összehoz egy aszisztot a Liverpool ellen, azzal 5.00-ös szorzót nyerhetünk! Ondrej Duda érkezése kicsit felrázta egyébként a Norwich állóvízét, a Hertha kölcsönjátékosa pontos beadásokkal, hosszú és kulcspasszokkal, tehát jó teljesítménnyel nyitott Angliában.

Fotó: MediaPictures.pl / Shutterstock.com

Az ellenfelek számára bántóan jól mennek a dolgok a Liverpoolnál. Még mindig veretlen Klopp csapata, sőt, egyetlen döntetlent leszámítva, mindig nyertek. Ez nem túl jó előjel a gyenge Norwich számára, melynek egyébként nem erőssége a védekezés ügyesebb játékosok ellen, és széleken is átjáróház a hátsó alakzatuk. Nem csoda, hogy ősszel 4:1-re nyert a Liverpool. Az overek piaca meg is halt, a 2.5 gólnál több mindössze 1.50-ért játszható, ami helyett inkább tippelném azt, hogy a Norwich több lapot kap 2.18-ért. A gyors játékra lassan reagálhatnak a hazaiak, ez pedig lapokat eredményezhet. Stuart Atwell lesz a sípmester, szereti minden meccsen megmutatni, hogy van nála sárga kártya.

Borítókép: Sadio Mane (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org