Szombaton 18:30-tól az újonc Brighton otthonában kezdheti meg menetelését a Manchester City. Marad azonban vasárnapra is két izgalmasnak ígérkező mérkőzés – előbb a nagyok közé viszatérő Newcastle fogadja a Tottenhamet, majd zárásként a West Ham látogat az Old Traffordra.

Brighton – Manchester City

Így 45 évnyi távollét után bizonyára el tudtak volna képzelni ennél könnyebb PL visszatérést is a Brighton szurkolók. Christ Hughton munkájának köszönhetően összeállt egy Championship szinten ütőképes csapat, amivel tavaly végre a feljutás is összejött nekik. A keretük nyers erejét tekintve viszont nem véletlenül várja őket a szakértők többsége valahova a kiesőzóná környékére. Nyáron igazoltak ugyan bőséggel, de a friss érkezők többsége inkább csak egy kérdőjelnek tűnik egyelőre, semmint nyilvánvaló erősítésnek. A felkészülést előbb két alsóbb ligás klub ellen aratott győzelemmel kezdték, majd a valamivel erősebb Norwich – Girona duó ellen ikszeltek. Legfrissebb élményük nem is olyan régről egy Atletico Madrid elleni 2-3, ahol csupán percek választották el őket egy bravúrtól. Szombat kora este Hughton szinte mindenkire számíthat, a tavalyi alapemberek közül ugyanis csak Baldock játéka kizárt.
Embed from Getty Images

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

A City újabb nagybevásárlást tartott az uborkaszezonban, és a védelmük megerősítése után Guardiola már nem fogja tudni kimagyarázni, ha nem lesznek ott végig a bajnoki versenyfutásban. Az egyetlen apró „lukat” én a középpálya védekező részében látom náluk, de ha Gündogan végre felépül és tudja hozni amit a Bundesligában láttunk tőle, akkor minden puzzle a helyére kerülhet. A Manchester City természetesen top csapatok ellen játszotta edzőmérkőzéseit is, bíztató eredménnyel. Egyedül a United tudta őket elverni még július második felében, utána viszont a Real Madrid – Tottenham – West Ham triót már nagyon simán intézték el. A már említett Gündoganon kívül Bernardo Silva, Mendy és Nasri játéka erősen kérdőjeles, de van olyan mély ez a keret, hogy ez ne okozzon problémát.
Aki olvasott már tőlem előzetest, az tudja, hogy szeretek meglepetésre fogadni. Itt viszont akárhogy is nézem, nem látok mást mint egy vendéggyőzelmet, méghozzá a simább fajtából. Így az első fordulóban azért nem piszkálnám a City 1.3-as oddsát, inkább tegyünk valami merészet. A Brighton kissé megilletődött kezdését kíméletlenül kihasználja Guardiola csapata és félidőben már 2-0-ra vezetnek – odds: 6.00.

Newcastle – Tottenham

A Newcastle teljesen kiérdemelte, hogy eltöltsenek egy „kijózanító” évet a Championshipben, és reméljük hogy tanultak is belőle. A hírek szerint ugyanis a tulajdonos és Benítez kapcsolata elég rossz, így még az sem tűnik kizártnak, hogy ha nem kapják el a rajtot, akkor az edző egyszerűen feláll a padról. Pedig nyáron szerintem jól erősítették meg az amúgy is egész sok PL tapasztalattal rendelkező keretüket, szóval látok bennük potenciált. A barátságos meccseiken egyébként csak a Mainztól szenvedtek vereséget, miközben nyerni tudtak a Wolfsburg otthonában, múlt héten pedig a Hellas Veronát verték a St. James Parkban. Optimistán várhatják tehát a rajtot, hiányzójuk sincs ugyanis túl sok. Yedlin a védelemben pótolható, Gayle játékára viszont nagy szükségük lenne, mert egyelőre még nem látszik, ki lesz az ő 15+ gólos helyettese.
Embed from Getty Images

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

A Tottenhamnél szinte eseménytelenül telt az átigazolási időszak eddig. Érdemleges érkezőjük nem volt, a nagyobb nevek közül pedig egyedül Walkert adták el, aki tavaszra már néha csak a padra fért oda amúgy is. Pochettino tehát szinte változatlan kerettel vág neki ennek az idénynek, amit ő nem is bán olyan nagyon (már ha lehet hinni a nyilatkozatoknak). A Spurs is komoly klubok ellen készült az új szezonra, vegyes eredményekkel és szokatlanul sok kapott góllal. Az első fordulóban náluk is még sokak játéka kérdéses, szóval csak óvatosan a fogadásokkal. Danny Rose nem bevethető a szélen, mint ahogy a középpályáról is hiányozni fog Lamela. Son és Wanyama játéka kérdéses, Trippier viszont szerintem játszani fog, mert nincs túl sok alternatívája.
Ennél a mérkőzésnél túl sok a kérdőjel ahhoz, hogy a kezdő sípszó előtt fogadni akarjak rá. Meg kell nézni élőben viszont, mivel fordulatos 90 percre számítok és egy bátran kezdő Newcastle-re.

Manchester United – West Ham

Mourinho két nagy igazolása idén Lukaku és Matic volt, előbbitől győztes gólokat, utóbbitól pedig a középpálya dominanciáját várják. Elméletben tehát minden adott ahhoz, hogy ott legyenek a bajnoki címért folyó versenyfutásban, bár szerintem az ő keretük is kb. olyan rövid, mint a Chelseaé, szóval tavasszal fog eldőlni minden. Az alapozásuk egyébként nem sikerült rosszul, leszámítva a keddi Real Madrid elleni „Szuperkupa” döntőt. Ott nagyjából kirajzolódott, mennyire más kávéház az EL és a BL, és mennyivel jár a „többiek” előtt a Real – Barca – Bayern trió. Mindössze két fontos hiányzójuk lesz amúgy vasárnap – Rojo és Shaw sem bevethetőek a védelemben, de szerintem nekik van amúgy is jobb alternatívájuk csapaton belül.
Embed from Getty Images

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

A West Ham vitte el tavaly ősszel a legtöbb tippemet, de nem tudom elengedni a gondolatot, hogy idén csak oda kéne érniük az EL helyek közelébe. A top6-on kívül szerintem a Kalapácsosok erősítettek a legjobban és a legjobb áron is, szóval ha Bilic végre visszatereli őket a megfelelő útra, akkor ez egy izgalmas szezon lehet – ezúttal pozitív értelemben. A barátságos mérkőzéseiken viszont nem brillíroztak a srácok – a másodosztályú Fulham ellen tudtak nyerni utoljára még július közepén, azóta viszont botladoznak. Előbb a Bremennel csaptak össze kétszer, amikből csak egy ikszre futotta, majd képesek voltak 3-3-at játszani az FC Altona 93-al is (?), hogy aztán egy City elleni 0-3-al hangoljanak múlt héten a rajtra... Mondjuk csak azt, hogy a felkészülési mérkőzésekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, és vasárnap estére már egy élesebb West Hamet láthatunk...
Ami viszont tavaly óta nem változott, az a sérültek/hiányzók végtelen sora. Kouyate, Caroll, Sakho és Antonio játéka is kizárt, a Lanzini – Creswell – Arnautovic – Feghouli tandemé pedig minimum kétséges. A legszomorúbb az, hogy ezeknek a srácoknak minimum a fele kezdő lenne...
Mindezek ellenére is azt mondom, semmilyen papírformára nem érdemes tenni az első pár fordulóban, szóval el kell ezt engedni. Úgy vagyok ezzel is egyébként, mint a Chelsea – Burnley párosítással, hogy maximum a „Végeredmény 1-1” opcióra gurítanék rá egy kis fémpénzt 11.00-es szorzóval.

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Brighton - M. City: Eredmény félidőben 0-2
    6.00 Bet365