Premiership: Benézték a bukik a szorzókat?

A válogatott szünet után ismét gőzerővel folytatódnak az európai bajnokságok! Megszokott módon néhány országban már péntek estétől beindul a hétvégi nagyüzem, s alábbi posztunkban talán a nap egyik legérdekesebb mérkőzését taglaljuk, ahol meglepve tapasztaltuk, hogy a bukik túlzóan lebecsülik az egyik csapatot! De hogy melyik mérkőzésről is van szó, azt rögtön megtudhatjátok az alábbi posztból!

Szinte hibátlan hazai mérleg

Elemzésünk egyik alanya nem más mint a St. Johnstone gárdája. A skót bajnokságban hagyományosan felsőházas együttesnek számít a kék-fehér alakulat, s nem értékeljük nagy meglepetésnek, ha olykor-olykor elcsípnek nemzetközi kupaszereplést érő helyet. Tavaly sem volt ez másként, viszont hatalmas blamának számított, hogy az EL-selejtezőben a litván Trakai rögtön kiütötte őket! A nyári selejtező-sorozat hűen tükrözte, hogy a Celticen kívül egyelőre súlytalan a skót bajnokság a nemzetközi hadszíntéren. Visszatérve a St. Johnstonera, Tommy Wright együttesét nem viselte meg annyira a szezon eleji kupablama, a bajnokságban megszokott módon a felsőházban tanyáznak, egészen pontosan a 4. pozícióban, holtversenyben soron következő ellenfelük, a Rangers együttesével (4-2-2). Egyedül rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően szorulnak le a képzeletbeli dobogó legalsó fokáról! Hazai mérlegük egészen impozánsnak mondható. Négy otthoni fellépésükön három alkalommal nyertek, s egyedül a frissen feljutott Hibernian tudott pontot csenni a McDiarmid Parkból (1:1). Sikereiket a Motherwell, Hamilton, Partick trió ellen érték el! Tény, hogy a most vendégségbe érkező Rangers komoly erőfelmérő lehet, ennek ellenére szerintünk a bukik durván lebecsülik a St. Johnstonet az esetleges győzelmükre kínált 5.75-ös szorzóval! Mi ezt semmiképpen sem tennénk egy olyan csapattal, akik ilyen jó hazai mérleggel rendelkeznek, s ráadásul képesek voltak a Celtic otthonából elcsenni egy pontot (1:1)!

Embed from Getty Images

Egyelőre a névből élnek

Érdemes leszögezni rögtön, hogy a tavaly élvonalba frissen visszajutott Rangers már nem az a Rangers, melyet 5-6 éve láttunk! A Celtic továbbra is toronymagasan egyeduralkodó Skóciában, s úgy tűnik a rivális kék-fehér alakulat idén sem lesz partiban a "Keltákkal". A Rangers, edzőjük Pedro Caixinha révén, próbálja erőltetni a latin vonalat - számos dél-amerikai és portugál légiós van a keretben -, de véleményünk szerint ez hosszútávon nem lesz kifizetődő. Jelenleg a harmadik helyen állnak, viszont szépen hullajtják a pontokat. Ugyan idegenben robog náluk a szekér (3-1-0), viszont az Ibrox Parkban meglepő módon katasztrofális a mérlegük (1-1-2). Túráik alkalmával egyedül az utolsó előtti helyen álló Partick otthonából nem tudtak győzelemmel távozni (2:2), sikereik nagy részét többnyire kiscsapatok ellen zsebelték be a St. Johnstonehoz hasonlóan (Ross County, Motherwell, Hamilton). A mutatott eredmények, előjelek, s játék alapján tehát semmi sem indokolja azt, hogy egy hozzájuk teljesen hasonló kaliberű együttes ellen mindössze 1.55-ös oddson kínálják nekünk jelenleg a vendéggyőzelmet. Több helyen is nézelődtünk a neten, hogy vajon mit tudhatnak a bukik ekkora szorzókülönbség láttán, de semmi érdemlegeset nem találtunk, ami indokolná ezt a kiugró Rangers-fölényt.

Bőség zavara a fogadási piacon

Kapásból rögtön érdemes megfontolni, hogy apróval bejátsszuk a St. Johnstone sikerét. Ennek némileg ellentmond, hogy a hazai együttes utolsó hazai győzelméig egészen 2010. 03. 30-ig kell visszalapozni a krónikákban, viszont ismét hangsúlyoznunk kell, hogy ez a Rangers nem a korábbi nemzetközi szinten is erős skót gárda, valamint le kell vonnunk potom négy évet, amíg a glasgowi alakulat az alsóbb osztályokban szerepelt. Aki kevésbé vérmésebb, az a DNB hazai (4.60), vagy a dupla esélyes  1X opcióban (2.43) is kövér szorzóra akadhat.

Gólok terén sem tűnik rossznak a piac. A St. Johnstone eddig minden hazai mérkőzésén legalább egyszer bevette az ellenfelek kapuját, míg a Rangers sem hibázott eddig idegenben! A The Scottish Sun című újság oldalain pedig Steven MacLean nagyon fogadkozott, hogy nem adják magukat olcsón a Rangersnek, pláne azért, mert a hazai csatárnál picit kiütötte a biztosítékot, miszerint a hétközben a vendégek edzője kissé lekicsinylően nyilatkozott a St. Johnstone csapatáról. Nos, nekünk mindenképpen jó, ha hevesebb vérmérséklettel vonulnak gyepre egy ilyen rangadón a fiúk. Ennek tetejébe a Premiership góllövőlistájának első két helyén Rangers (Alfredo Morelos 8/6), valamint St. Johnstone (Michael O'Halloran 6/5) játékos áll! Ezen érvekből kiindulva véleményem szerint a mindkét csapat gólt szerez lehetőségben is rejlik fantázia a fogadók számára (1.80). Nem mellékesen a St. Johnstone eddigi négy hazai meccsén három alkalommal legalább lőtt egy gólt a második félidőben, a Rangers pedig 100%-os mutatót hoz ezen a téren a szezonban! Ennek kapcsán akár overes mérkőzéssel is számolhatunk, melyet a vállalkozó kedvűbbeknek 2.5-ös határon 1.80-as oddson, míg óvatosabbaknak 1.5-ös határon 1.24-es szorzón kínálnak a fogadóirodák.

A mérkőzést Don Robertson vezeti, aki nem tűnik nagy kártyaosztogatónak. Átlagban 3.82 darab sárgát mutatott fel a meccseken, tolerálja a kemény játékot. Mivel rangadóval van dolgunk, ahol esetlegesen túlfűtött hangulat is kialakulhat - amennyiben lesz a kínálatban büntetőlapos piac -, normál tétegységen a 3.5 overes határ nem tűnik rossz opciónak. Afelett már nem biztos, hogy megkockáztatnánk a tétet.

Tipp: St. Johnstone - Rangers (mindkét csapat szerez gólt) @ 1.80 Unibet teves

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!


Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások, legyél te az első!

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!