Nagyon úgy tűnik, hogy a tavalyi trend folytatódik, de vajon hogyan reagálnak erre az irodák, illetve mi, fogadók? 

Kell az a tizi!

Tekintsünk most el attól, ki melyik spanyol sztárcsapatnak szurkol, koncentráljunk a sportfogadásra. Ebből a szempontból irreleváns, hogy melyikük nyeri a bajnoki címet, nekünk egy a fontos: mennyi tizenegyest fog ebben a szezonban rúgni a Real Madrid? A másik kérdés, hogy Sergio Ramos ezekből mennyit fog értékesíteni? Az elmúlt 10 szezonban a Real Madrid telibe 100 büntetőt kapott a spanyol bajnokságban, ez 26,32%-os átlagot jelent. 

Lebutítva ez azt jelenti, hogy minden negyedik meccsen büntetőt rúghat a fővárosi csapat. Fogadási szempontból ez azt jelentené, hogy minimum 4.00-es szorzóval van szükségük, ha nullszaldós szeretnénk lenni. Ehhez önmagában kevés a Real Madrid meccsein büntetőkre kínált opció, ami 2.40 és 3.50 között. Ezzel arra fogadnánk mindössze, hogy lesz a mérkőzésen büntető, de nincsen olyan kritérium, hogy a Real Madrid számára, az pedig pláne nincsen benne, hogy értékesítik is a tizenegyest. 

Sergio Ramos (Fotó: Mikolaj Barbanell / Shutterstock.com)

A madridiaknak két kiváló specialistájuk volt büntetőkre: Cristiano Ronaldo, majd Sergio Ramos. Ronaldo távozása után a középhátvéd került reflektorfénybe, de nem kell fintorogni, hiszen Ramos kiválóan értékesíti a megítélt tizenegyeseket. Eddig 15 alkalommal rúghatott büntetőt, mindegyiket belőtte, ami egészen elképesztő teljesítmény egy középhátvédtől. Mentálisan nagyon erős Ramos, nem jön zavarba nehéz szituációkban sem. 

Sajnos fogadásépítőkkel még nem lehet kombinálni, hogy büntetőből Ramos szerzi a gólt, de külön-külön is van benne érték. Sergio Ramos góljai jól fizetnek, ráadásul mióta nincsen Ronaldo, egyre több gólt szerez a spanyol hátvéd. A büntetők mellett ennek másik oka a rögzített szituációk utáni helyzetfelismerés. Ramos tavaly megdöntötte eddigi rekordját, összesen 11 gólt szerzett a spanyol bajnokság, kis szerencsével idén ezt tovább növelheti. 

Meg kell dolgozni a pénzért

Arra is lehet fogadni, hogy a Real Madrid az adott mérkőzésen büntetőt értékesít: általában 3.50-5.50 között szokott mozogni ennek a szorzója. Olykor 3.00 környékére is csökken, ez változó, profithoz azonban meg kell válogatni a meccseket, nem szabad ész nélkül fogadni az összes találkozóra. Kisebb és középcsapatok ellen lehet benne érték, ugyanis az ő betömörülő védekezésük ellen sokra nem mennek a Real Madrid támadói. 

Hiába a mezőnyfölény, hiába támadnak, nincsen Ronaldóhoz fogható karizmatikus támadójuk. A büntetőket ugyanakkor egy pontrúgás után, esetleg Vinícius, Rodrygo vagy Hazard cselsorozata révén el lehet érni. A kényszerszünet óta 12 bajnoki mérkőzést játszott a Real Madrid, ezeken 7 büntetőt kaptak. Érződik, hogy egyre inkább erre az irányba tolódik a játékuk, amit egyrészt a kényszer szült. 

Sportfogadói szempontból viszont megfelelő kiválasztással, szép haszonra tehetünk szert. Szezononként azért általában 6-9 meccsen biztosan kap büntetőt a királyi gárda, idén a Betis ellenében már meg is volt az első. Sorsolásra tekintve, fontosak lehetnek az alábbi mérkőzések a következő 2-3 hónapból:

  • Valencia (idegenben, november 8.): Valencia védelme sokat gyengült, elmúlt két évben egyaránt 7-7 büntetőt rúgtak ellenük
  • Villarreal (idegenben, november 22.): A válogatott szünet utáni első bajnoki, Raúl Albiol a Villarreal védője nem éppen gyors, Unai Emery vezette csapat nem egy életbiztosítás, tavaly - igaz más edzővel - 8 büntetőt fújtak be ellenük
  • Alavés (otthon, november 29.): Tavaly a második legtöbb büntetőt ellenük fújták be (12), viszont azóta Pablo Machín az edzőjük.

Az elmúlt 5 szezonból 3-ban rúghattak büntetőt a Sevilla - Alavés duó ellen, míg két alkalommal a Villarreal - Levante - Leganes - Celta Vigo - Eibar ötösnek. Az is érdekes lehet, ha a hajrában szoros lenne a bajnokság és továbbra sem találna Zidane olyan támadót, aki jó formában van. Előlép újból Sergio Ramos? Szerintetek megéri idén a Real Madrid büntetőire fogadni? Milyen gyakran érdemes őket tenni? 

Borítókép: Sergio Ramos (Fotó: Mikolaj Barbanell / Shutterstock.com)

Játékidő eredménye - Megerősített szorzók

Fogadjon nagyobb szorzóval a legjobb bajnokságok mérkőzéseire, beleértve a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát és az angol Premier Ligát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org