Vasárnap este a legnagyobb francia rangadót rendezik, mely az évek alatt, mondhatni mesterségesen vált az ellenségeskedés központjává az országban. A gazdagok és a szegények küzdelme, de vajon délieknek sikerül elkapniuk a nagyvárosi sztárcsapatot?

2023 szept 24. 20:45 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: PSG kapura lövései 15,5 felett
Unibet
1.82

Le Classique rövid története

Az Olympique Marseille története régebbre nyúlik vissza, mint a fővárosiak múltja, ezért is sokáig nem lehetett rangadót rendezni közöttük, amikor pedig megvalósult, akkor nem volt értelme rangadónak nevezni, ugyanis a két gárda nem volt azonos szinten. A PSG-t csak az 1970-es években alapították, amikor már az OM nagycsapat volt, az alapítást követő években a PSG csak próbált felzárkózni.

A Le Classique tehát sokáig nem létezett, ráadásul az országot megosztó személynek, Bernard Tapie-nek köszönhető, hogy végül igazi derbi lett, ugyanis mesterségesen kreált ellenségeskedést a két klub közé, szította a viszályt, hogy nagyobb nézettségre és profitra tegyen szert. Ez olyan jól sikerült, hogy mostanra gyűlölet alakult ki a klubok és a szurkolóik között, ami sokszor agresszióba csap át a mérkőzést megelőzően vagy követően. 

PSG: Van még mit csiszolni a játékon

A Nice meccs előtt fényeztük a PSG-t, mondván nagyon szépen összeállt az újabb kiváló támadótrió, Kylian Mbpapé megkapta maga mellé a komplett francia válogatott csatársorát, hiszen Ousmane Dembélé és Randal Kolo Muani is a francia fővárosba szerződött. Azonban ez is kevés volt a másik déli csapattal szemben, ugyanis Terem Moffi egymaga legyőzte a PSG-t, jövőre tehát őt is kell meg kell vennie Nasser Al-Khelaifinak. 

Ezt követően jött az első BL-meccs, ahol a Borussia Dortmund volt az ellenfél. A németek kerete már közel sem olyan acélos, mint pár éve, ez érezhető volt a játékukon is. A PSG viszont még így is nehezen tudott nyerni, csalóka a 2-0-s végeredmény. Az első félidőben megvoltak a helyzetek, de előnyt nem tudtak kicsikarni. Eléggé sablonos volt a játék, általában Ousmane Dembélé oldalán próbált kapu felé törni a PSG, hol Dembélé cselezgetésével, hol Achraf Hakimi segítségével. 

PSG Marseille
Milan Skriniar (Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com)

Az érződött a mérkőzésen, hogy a középpálya ugyan védekezés szempontjából stabil, de hiányzik a kreativitás. Vitinha ügyes, vannak jó cselei, de nem az a játékos, akinek halálos passzaival majd sorra törik fel az ellenfelek védelmét. Kolo Muani még kicsit idegenül mozgott a támadósorban, talán a legnagyobb összhang a Dembélé - Mbappé páros között volt meg, de Luis Enriquének még bőven lesz dolga ezzel a kerettel. 

Olympique Marseille: Újfent hatalmas balhék délen

A BL-selejtezőkben is kritizáltuk a francia csapatot, hiszen gyengék voltak, ezt az újdonsült edző, Marcelino is elismerte. Nyáron sok új játékos érkezett, majdnem a komplett támadósor lecserélték, de a megoldást nem itt kéne keresni. Hiányzik a motiváció a játékosokból, aminek elérésében a spanyol szakember sem tudott nekik segíteni. Ez azért is nagy gond, mert Marcelino tud motiválni, kifejezetten hatékony, de távozni kényszerült. 

Ahogyan arra korábban kitértünk, az Olympique Marseille problémás klub, ezt pedig újból bizonyították. A héten ugyanis elbeszélgettek a vezetőséggel a szurkolók - konkrétan megfenyegették őket -, aminek hatására Marcelino jobbnak látta, ha távozik, ugyanis elmondása szerint ez már messze nem ideális légkör, ahol a testi épsége van veszélyeztetve. Marcelino mellett a klubelnök is távozik, Pablo Longoriát és családját is megfenyegették, szintén nem érezték magukat biztonságban így a városban.

A legenda segítene

Ha igazán nagy gond van, akkor általában valamelyik jól ismert korábbi legenda visszatér a klubhoz, most ezt a szerepet Jean-Pierre Papin tölti be, az aranylabdás és BEK-győztes támadó. Erősen kétséges, hogy ez majd óriási lökést ad a csapatnak, az viszont biztos, hogy a körülmények, amikben a csapatnak készülnie kellett az elmúlt időszakban, nem ideálisak. Az Ajax ellen ugyan az EL-forduló legjobb mérkőzését játszották (3-3-as végeredménnyel), de nyerni ott sem tudtak. 

Sima PSG-győzelem vagy inkább büntető lapok?

A Dortmunddal szemben bizonyította a párizsi sztárcsapat, hogy nyerni tudnak, de azért még nem meggyőző a forma. Az OM-nél viszont lényegesen jobb állapotban és formában vannak, 1.63-ért nincs érték a győzelmükben. A bátrak az ázsiai hendikep piacok közül a -1,5 gólos (2.62) hazai sikerben talán bízhatnak, de ez eléggé kockázatos egy ilyen mérkőzésen.

A büntető lapok, amiből a tavalyi szezonban nem volt sok, legutóbbi bajnokit például lapok nélkül hozták le, ezért is kockázatos egy 4,5-es vagy 5,5-es határon overt vállalni, mert Luis Enrique együttese sem annyira durva, míg az OM-nél nem lehet tudni, milyen napot fognak ki. A kapura lövésekben viszont lehet érték, mivel a PSG kifejezetten sok lövéssel próbálkozik és egy ilyen derbin hazai közönség előtt biztosan motiváltak lesznek. 

  • Paris SG - Marseille tipp

    PSG kapura lövései 15,5 felett
    Unibet
    1.82

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Marquinhos (Fotó: Victor Velter/Shutterstock.com)