Mondhatni nagyon elfáradt az OTP Bank Liga idényének véghajrájára a Paks csapata. A zöld-fehérek sokáig erőn felül teljesítettek az idényben, ám úgy tűnik, hogy a biztosnak vélt dobogós helyezés is veszélybe kerülhet az utolsó fordulókra. Szombaton tehát mindenképpen pontot kellene, hogy szerezzenek a Puskás Akadémia otthonában.

Dobogós reményeket kerget a Puskás Akadémia

Nagy valószínűséggel a szombat délutáni bajnoki az egyik legfontosabb ütközet lehet a Puskás Akadémia idei szezonjában. A Hornyák Zsolt vezette gárda idénye egyelőre elmarad a várakozásoktól, s egyedül a dobogós helyek valamelyikének elcsípése mentheti meg a csapatot a negatív kritikáktól. A klub a bajnokság egyik legerősebb keretét tudhatja magáénak, a Ferencvárost követően talán ők azok, akik a legstabilabb háttérbázissal rendelkeznek, mégis indokolatlanul sok pontot hullajtottak a szezon folyamán.

Hornyák Zsolt - Puskás Akadémia 001
Hornyák Zsolt és csapata a vártnál gyengébben szerepel a bajnokságban. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Különösen hazai pályán nyújtott produktumuk az, amire aligha lehetnek büszkék Nagy Zsolték. A Pancho Arénában megrendezett 13 bajnokiból mindössze 3 esetben tudtak győztesen távozni a játéktérről. Egy ilyen kaliberű együttestől ez harmatgyenge teljesítménynek minősül. Ugyanakkor a rossz hazai mérleg ellenére bizakodhatnak javuló formájukban, hiszen Szolnokiék négy tétmeccs óta veretlenek, ráadásul az utolsó két fordulóban egyaránt győzelmet tudtak aratni előbb a Kecskemét (1:2), majd a sereghajtó Mezőkövesd otthonában is (0:4).

Ezúttal aligha brillírozik a Puskás ellen a Paks gárdája

A szezon során első ízben komoly hullámvölgybe került a sokáig erőn felül teljesítő Paks gárdája. A téli szünetben még a bajnokság élén telelő Magyar Csapat biztosnak tűnő dobogós helyezése mostanra már kezd veszélyben forogni. A múlt heti rangadón a Fehérvártól elszenvedett vereség hatására a második helyük teljesen bizonytalanná vált. Most pedig az a 4. Puskás Akadémia jön velük szembe, akik ugyan egyelőre nagyobb távolságban találhatóak, ám egy Felcsúton esetlegesen bekövetkező blama igencsak lőtávolba hozná fel a pályaválasztó riválist.

Bognár György leginkább két kedvező előjelre alapozhat ezúttal. Egyrészről a két együttes idei egymás elleni mérkőzéseiből rendre a Paks került ki győztesen (0:2, 2:1), továbbá az elmúlt években megfigyelhető volt, hogy a sokszor alulértékelt Tolna megyei klub párszor durván kitömte az akadémistákat. Egyértelmű lett mostanra, hogy Bognár képes szakmailag lemeccselni Hornyák Zsoltot. Érdemes tehát ezúttal körültekintőbbnek lenni a fogadások terén, s ne csak az aktuális formákat vegyük figyelembe tétünk elhelyezésekor.

Előzetes fogadások terén nem jutottunk dűlőre

Bár a beharangozó megírása előtt volt pár tippünk az összecsapásra vonatkozóan, ugyanakkor a mérkőzés kínálatát alaposan átnézve azt a következtetést vontuk le, hogy jegeljük az előzetes tételelhelyezést, s az élő fogadás adta lehetőségeket igyekszünk majd kihasználni a szombat délutáni rangadón.

Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC-Paksi FC 003
Jelenet egy korábbi Puskás Akadémia - Paks bajnoki találkozóról. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ugyan a jobb formában lévő Puskás Akadémiára adott 1.91 körüli szorzó még egész kecsegtetőnek tűnik az Unibetnél, kiindulva azonban a felcsútiak botrányos hazai mérlegéből, továbbá a Paks elleni negatív eredményességéből, jobbnak láttuk a standard 1X2-es piacot békén hagyni. Azt ugyebár nem kell részletezni, hogy zsinórban négy bajnokin zakózó paksiak oldalán miért nincs kedvünk üzletet kötni.

Gólok terén szintén kissé nehéz a helyzet. A két csapat többnyire szeret egymással gólgazdag csatákat vívni, mégis ezúttal ódzkodnánk a találatokra való fogadástól. Véleményünk szerint a Paks ezen a meccsen kiváltképpen szeretne legalább egy pontot hazavinni. Rendkívül fontos szemszögükből nézve, hogy a Puskással szembeni differenciát tartani tudják a tabellán, s egy esetleges pontosztozkodással minden bizonnyal Böde Daniék lennének elégedettebbek. Márpedig a Paks azért be tudja tolni a buszt a kapu elé, pláne, ha Szappanos is hozza legjobb formáját. Láthattuk, hogy a Ferencváros otthonában két hete majdnem kihúzták 0:0-lal a bajnoki csúcsrangadót is. Ennek okán, ha nagyon tippelnünk kellene, akkor talán a gólok terén a 2.5 underben lehet értéket felfedezni duplázós szorzó felett.

Mindenesetre fogadási ösztönünk azt diktálja, hogy kifizetődőbb lehet megvárni a kezdősípszót, s a mérkőzés forgatókönyvének alakulása tükrében élőben igyekezzünk profitot termelni ebből a kiélezettnek mondható szombat délutáni magyar rangadóból.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Sportfogadas.org