A francia bajnoki rangadó mellett, Spanyolországban is összecsapnak a legjobbak, szezon kezdetén egy El Clásico, amolyan erőfelmérő a sztárcsapatok számára. 

Jelentős változások Barcelonában

Joan Laporta nem tétlenkedett nyáron, ugyanis a labdarúgó szakosztályon is komoly változtatásokat eszközölt, hosszabb távon majd kiderül, milyen eredménye volt ennek. A kosárlabda csapatnál is változtatni kellett, mert hiába ígérték be korábban az Euroliga végső győzelmet, ez eddig elmaradt, pedig óriási költségvetésből gazdálkodhatott a gárda. Nikola Mirotic például olyan szerződést kapott, mintha az NBA-ben játszana, de Alex Abrines sem panaszkodhatott. 

A sok pénz és a bivalyerős gárda viszont semmit sem ért, ugyanis nem tudtak Euroligát nyerni, Sarunas Jasikeviciusszal a kispadon csak szenvedtek. Akadtak ugyan jobb periódusok, amikor azt lehetett hinni, most majd minden más lesz, de végül sosem jött a hőn áhított siker. A nyáron emiatt elküldték a litván szakembert, távozott Mirotic, Tobey, Kuric, Sanli és Higgins is. Az ember azt gondolná, hogy tanultak a hibából Katalóniában, de látva az újabb elgondolást, nem vagyunk ebben biztosak. 

Real Madrid Barcelona
Barcelona játékosa (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)

Nyáron ugyanis érkezett egy abszolút tapasztalatlan edző, Roger Grimau. Egykori klubikon, tapasztalt játékos, edzőként viszont csak alsóbb ligákban tevénykedett, nincsen Euroligából és komolyabb sorozatokból rutinja. A magasember szekciót megerősítették, érkezett két NBA-s, Willy Hernángomez és Jabari Parker. Elsőre ez nagyon jól hangzik, de egyikük sem állta meg a helyét az NBA-ben, keretben pedig maradt Vesely vagy Kalinic, több olyan játékos, akik hajlamosak a forma ingadozásra és a sérülésekre. 

A periméter erős, Satoransky, Jokubaitis és Laprovittola hármas valószínűleg az Euroliga legjobbja, mindhárman képesek meccseket eldönteni. Itt a kulcs a palánk alatti játék lesz, illetve az, hogy Grimau miként válik be edzőként. Ez most egy felforgatott csapat, amely az El Clásicón próbál bizonyítani egy olyan riválissal szemben, akik évek óta együtt játszanak. A Barcelona idei szezonjában ezért lehetnek komoly hullámvölgyek, nem lepődnénk meg, ha több meglepetés sikert aratnának, illetve olyan meccseket veszítenének, ahol simán nyerniük kéne. Egyelőre bizonytalan, mennyi idő kell, míg ez a keret összeáll (lesz-e annyi türelme a vezetésnek, mert abból nem állnak jól Katalóniában). 

Real Madrid: A címvédő alig változtat

Hanga Ádám ugyan távozott a spanyol fővárosból, de ez várható volt, felért pályafutása csúcsára, új kihívásokat keresett. A szakmai stáb maradt, keret maradt, ez egy az egyben ugyanaz a csapat, amely tavaly Euroligát nyert az Olympiakos ellenében. Pontosan emiatt ütötték ki a szuperkupában a Barcelonát, majd nyerték meg a sorozatot szeptemberben, mert ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. 

Sikerült visszavágni az elbukott spanyol bajnoki döntőért a katalánoknak, de most újabb revansra készülnek. Érzik ők is, hogy ez a Barcelona még messze nincsen készen, addig kell ütni őket, amíg lehet. A cikkünk megjelenésének időpontjáig viszont még nincsen kínálat a vasárnapi El Clásico. Az oka ennek, hogy feszített tempóban kezdődött a spanyol bajnokság, csapatok pénteken is pályára léptek. Amint megjelenik a kínálat, frissítjük az írást, viszont amiben érték lehet így látatlanban, az egy Real Madrid győzelem abban az esetben, ha a fővárosiak szorzója minimum 1.80 felett van

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés