Alig ért véget két remek BL-negyeddöntő, nincsen pihenés a spanyol gigászok számára, hiszen vasárnap este El Clásico, Real Madrid - Barcelona mérkőzés! A tét jelentős, hiszen a spanyol bajnoki cím múlhat ezen a derbin. Melyik klubnak maradt több ereje a BL-párharcok után?

ápr 21. 21:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Barcelona végezhet el több szögletet
Unibet
2.90
Tipp: Barcelona 3,5 szöglet felett
Unibet
1.71

Real Madrid - Barcelona, avagy az El Clásico az elmúlt években

A labdarúgás legnagyobb derbije, ősi riválisok között a sport mellett politikai ellentétek is vannak, amely bőven áthatja a derbit, mint ahogyan a labdarúgásról alkotott különböző nézeteik is. A Lionel Messi - Cristiano Ronaldo párharcot követően, volt egy kis holt időszak az El Clásicó kapcsán, de az utóbbi 1-2 szezonban megint a csúcsra járatták a rangadót, köszönhetően a fiatal tehetségek térnyerésének, illetve az olyan szakvezetőknek, mint Carlo Ancelotti vagy Xavi Hernández. 

Az elmúlt szezon mérkőzései lüktető játékot és komoly taktikai csatát hoztak, ahol ugyan játékerőt tekintve fölényben volt a Real Madrid, de ezt különböző trükkökkel próbálta ellensúlyozni Xavi Barcelonája. Míg tavaly többször is legyőzték a fővárosiakat, idén mindkét egymás elleni meccsüket elveszítették, ebből az egyik egy kupadöntő volt. A hétvégi találkozó a bajnoki versenyfutás szempontjából is fontos, Barcelona 5 pontra faragná a hátrányt, míg a Real Madrid bebiztosítaná a bajnoki címet. 

Real Madrid: Ancelotti nyugodt, mint mindig

Annak ellenére, hogy a Manchester City - Real Madrid BL-negyeddöntőben a spanyolok 10 percet leszámítva végig alárendelt szerepet játszottak, Carlo Ancelotti nem volt ideges. A 4-szeres BL-győztes legenda pontosan tudta, hogy ők megtettek mindent a továbbjutásért, céljukat teljesítették, megállították a Manchester City támadógépezetét, ami idén kevés csapatnak sikerült az Etihadban. Az olasz szakember terve tökéletesen sikerült, ugyanis a presszingnek és a bátor kontráknak köszönhetően, hamar megszerezték a vezetést, majd utána jött az idegörlő 110 perc. 

Elfigyelve, mennyire tudatosan és hatékonyan védekezett végig a Real Madrid, pontosan ez volt Carlo Ancelotti előzetes elképzelése a találkozóról. Ki kell emelni azt is, hogy ezt a játékosok tudtára adta, mivel kell majd szembenézniük, Toni Kroosnak például végig Kevin De Bruynét kellett kivenni a játékból, Federico Valverdének is nyomon kellett követnie Bernardo Silvát, illetve, hogy a két brazil támadónak is fegyelmezetten vissza kellett zárnia és zavarnia a passzsávokat. Ha pedig labdát szereztek, akkor sprintelni előre, minél gyorsabban eljutni egy kontra végén az angolok kapujáig. 

Jude Bellingham vs Manchester City: Az utóbbi időben nem góljaival, hanem mezőnyjátékával hívta fel figyelmet magára Bellingham. Hiába volt az a tippünk, hogy minimum kétszer talál kaput a mérkőzésen, ezt egyszer sem tette meg, ellenben: passzhatékonyság 94%, sikeres cselek 100%, győztes párharcok 9 darab (69%), 3 tisztázás, 5 szerelés, 1 blokkolt lövés, 5 progresszív passz. Kiemelkedően látta el feladatát védekezésben, értékesítette büntetőjét, illetve a hosszabbításban egyedüliként támadta le a Manchester City védelmét, elképesztő állóképessége volt. 

Barcelona: Sokba került Xavi hibája

Továbbra sem egyértelmű, hogy Xavi a véletlenek szerencsétlen összjátékának áldozata, esetleg rendre rossz taktikai döntéseket hozott. A katalán szakember heves vérmérséklete szeretett klubjánál mutatkozott meg, mikor átvette az edzői pozíciót. Xavi sosem fogta vissza magát, ha kellett ellenfelet, ha kellett bírókat vagy akár a szövetséget kritizálta. A PSG elleni BL-visszavágót követően is a bírókra támadt, pedig, ha jobban megnézzük, nem követtek el hibát.

Ez felesleges és igazságtalan döntés volt, ez negatív irányba terelte a meccset a mi részünkről. [...] Nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, mi uraltuk a mérkőzést… [ szerk.: Reagált Luis Enrique kijelentésére] Mérgesek, dühösek vagyunk, mert a kiállítás teljesen megváltoztatta a meccs és a párharc képét. Érzésem szerint túlzó volt a piros lap. 

elemezte a kiállítást Xavi a BL-visszavágót követően.

A hazai pályán elszenvedett 4-1-es vereség egyfelől a rossz taktikai döntések, másrészről pedig az említett véletlenek összjátéka volt. Az orvosi stábnak és Xavinak egyértelmű felelőssége van, hogy a túlhajtott katalán tehetségek folyamatosan sérülésekkel bajlódnak (Gavi, Pedri, Baldé stb.), hiszen már fiatalon mélyvízbe dobják őket, ha megállják helyüket, onnantól már folyamatos terhelést kapnak. 

Arról viszont nem tehet, hogy Andreas Christensen nem léphetett pályára a visszavágón. Ez egy kulcsfontosságú esemény volt, ugyanis a Barcelona védekezésének tavaszi feljavulása a dán játékosnak és Xavinak köszönhető, katalán tréner ugyanis Sergio Busquets korábbi pozícióját adományozta neki, amivel megteremtette a csapat stabilitását, így nem tudtak átrohanni az ellenfelek a Barcelonán. Emiatt jóval kevesebb gólt kaptak és veretlenek voltak, amikor Christensen védekező középpályásként játszott!

A PSG-vel szemben viszont Xavi is hibázott, hiszen a Gündogan - De Jong - Pedri trió nem tekinthető olyan hármasnak, akik hatékonyan védekeznek, pedig a katalánok elsődleges dolga ez lett volna a franciákkal szemben. Hiába szerezték meg a vezetést viszonylag korán, idő kérdése volt, míg Luis Enrique csapata felőrli őket, amit elősegített Ronald Araújo buta hibája. A kiállítás jogos volt, ahogyan a büntető is, szétesett a Barcelona védelme, ahogyan Xavi is, viselkedésével pedig csak tetézte a problémákat. 

Real Madrid - Barcelona taktika, felállás és sérülések

Vannak azonban jó hírek is a Barcelona számára, ugyanis az El Clásicóra visszatérhet Andreas Christensen, minden bizonnyal számít rá a középpályán Xavi, mert a fővárosiakkal szemben kell majd a stabilitás. A Real Madrid ugyanis megmutatta a Manchester City ellen is, hogy gyorsan és hatékonyan tudnak kontrázni, hiába vannak Kyle Walkerhez hasonló sebességű védői a katalánoknak, Barcola esete bizonyítja, nem egy életbiztosítás egy az egyben hagyni Viníciust mondjuk Araújóval vagy Koundéval. 

FC Barcelona LaLiga

Xavi mindig készült valami meglepetéssel a Real Madrid ellen, egyik ilyen korábban, hogy Araújót a jobbhátvéd pozíciójába jelöli, hogy így vegye ki a játékból Viníciust. Ez viszont januárban a Szaúd-Arábiában rendezett Spanyol Szuperkupán csúfos vereséget jelentett, mint ahogyan ősszel a három belső védős rendszer sem vált be a bajnoki mérkőzésen, ahol szintén kikapott a Barcelona. 

Ha jobban megnézzük az idei szezon két El Clásicóját, akkor Ancelotti felállásban és taktikában semmit sem változtatott, minimálisan, mondhatni kényszerből nyúlt bele a rotációba. Hiába tudta pontosan Xavi, hogy miből kell készülnie, nem tudott érdemben reagálni a királyiak játékára. A Real Madrid taktikája nagyon egyszerűnek tűnhet elsőre, magukra húzzák az ellenfelet, hogy a védelme mögött keletkező üres területeken Vinícius és Rodrygo sebességét kihasználva kontrákat vezessenek. 

Real Madrdi LaLiga

Ezzel pedig egyszerűen a katalán edzők nem tudnak mit kezdeni, sem Pep Guardiola, sem Xavi. Ancelotti képes kilépni a komfortzónájából, ez hozza meg számára a sikert, ha úgy adódik, akkor nem ódzkodik a defenzív játéktól és a kevesebb labdabirtoklástól sem. Hiába volt hétközben fontos BL-visszavágó, minden bizonnyal az El Clásicóra is a legerősebb kezdőt jelöli az olasz szakember, hiszen ezen a bajnoki cím múlhat!

Real Madrid - Barcelona tipp és statisztika

A fővárosiak ugyanis egy esetleges győzelemmel 11 pontra növelnék az előnyüket a Barcelonával szemben. Az utolsó 6 fordulóra ez már kellemes különbséget jelentene, jobban tudnának rotálni, illetve koncentrálni a Bayern München elleni elődöntőre is. Xavi elmondása alapján a csapatát nagyon megviselte a kiesés a BL-ből, míg a királyiak óriási mentális erőről tettek tanúbizonyságot a Manchester City kiejtésével. Ez lökést adhat nekik az El Clásicóra is!

Real Madrid - Barcelona statisztika: Real Madrid sorozatban megnyerte az utolsó 4 hazai mérkőzését, míg a FC Barcelona sorozatban megnyerte az utolsó 4 mérkőzését. Real Madrid hazai találkozókon átlagban 2.5 gólt szerzett, FC Barcelona pedig vendégként átlagosan 1.9 gólt. Real Madrid a mérkőzések 52 %-án, FC Barcelona pedig a 45 %-án nem kapott gólt.

Az aktuális forma alapján tehát a hazaiak vannak jobb helyzetben, ezt tükrözik a szorzók is (Real Madrid győzelme: 1.86). Mindezek ellenére, kerülnénk ezt a tippet, mert a Real Madridnál visszaüthet a hosszabbításos BL-visszavágó, leginkább itt erőnlétre gondolunk. Az azonban nem rossz ötlet, hogy a mostanság agresszívan és hatékonyak kezdő királyiak már az első félidőben betalálnak, esetleg több találat is esik az első játékrészben. 

 • Real Madrid gólt szerez 1. félidőben 1.63
 • Real Madrid gólt szerez 1. félidőben + Barcelona nyeri a 2. félidőt 5.60

Míg a Real Madrid a gyors gólokkal, addig a Barcelona a hajrában szerzett találatokkal operált az utóbbi időben. Bátor tipp lehet, ha első félidős madridi gól mellé, bevállaljuk, hogy a második játékrészt a katalánok nyerik, ez utóbbi már önmagában nagy szorzóval kecsegtet (Barcelona nyeri a 2. félidőt: 3.70). A Manchester City mérkőzés mutatott rá egy másik érdekességre, ez pedig a szögletek aránya.

 • Barcelona végez el több szögletet 2.90
 • Barcelona 3,5 szöglet felett 1.71
 • 6,5 büntet lap felett 2.00
 • Ronald Araújo büntető lapot kap 2.95
 • Vinícius Jr. büntető lapot kap 3.15
 • Dani Carvajal büntető lapot kap 3.20

Azon a találkozón 18-1 volt az angolok javára, ami a Real Madrid defenzív felfogásának köszönhető, de a legutóbbi négy El Clásicón is a Real Madrid végezhetett el kevesebb szögletet. Ebből a szempontból óriási ajándéknak tűnhet a katalánok 2.90-es szorzója, illetve a 3,5-es határ a Barcelonára. A büntető lapoknál az alábbi játékosok voltak érintettek leginkább az elmúlt két évben: Vinícius Jr., Luka Modric, Gavi, Ronald Araújo, Raphinha, Sergi Roberto, Dani Carvajal, Nacho és természetesen Xavi. 

A játékvezető, César Soto Grado: A LaLiga idei szezonjában a legtöbbet foglalkoztatott bíró volt, eddig 17 meccset vezetett. Ezeken 95 sárga lap (5,6-os meccsenkénti átlag), 4 piros lap mellett 4 tizenegyest is befújt. César Soto Grado is beleilleszthető abba a tendenciába, miszerint a spanyol játékvezetők irreálisan sok büntető lapot osztanak meccsenként. 

Nagyot kaszálhatnánk a katalánok bajnoki címével

Egy ilyen kaliberű mérkőzésre a fogadóirodák is külön felkészülnek, és hatalmas mennyiségű lehetőség áll rendelkezésünkre. Nem csak a vasárnapi találkozóra, hanem a teljes spanyol bajnokságra vonatkozóan is helyezhetünk el fogadásokat az Unibeten.

Hét fordulóval a vége előtt 8 pont a különbség a két csapat között, a fogadóirodák pedig úgy gondolják, hogy ez a Barcelona számára behozhatatlan hátrány. Ha mégis sikerülne, és összejönne a katalánoknak a bajnoki cím, akkor nem árt tudni, hogy e mérkőzés előtt brutál oddson fogadhatunk erre.

 • FC Barcelona nyeri a spanyol bajnokságot idén @ 26.00

A LaLiga gólkirályi címért folytatott harcban is találunk 1-1 játékost a vasárnapi rangadó főszereplői közül akik aktuálisan küzdenek ezért. Jelenleg a Girona ukrán játékosa, Artem Dovbyk vezeti a ranglistát 17 szerzett góllal és 5 gólpasszal, de tarkójába liheg a Real Madrid angol csatára Jude Bellingham (16 gól, 4 gólpassz), míg a katalán színekben játszó Robert Lewandowski 13 gólnál és 8 gólpassznál tart.

 • Jude Bellingham lesz a gólkirály @ 3.75
 • Robert Lewandowski lesz a gólkirály @ 8.00

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Hol lehet élőben követni a Real Madrid - FC Barcelona mérkőzést?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a vasárnapi El Clásico-t is, így hát bárhol is vagy mobiltelefonod segítségével nem maradsz le a rangadó egyik pillanatáról sem, sőt élőben is fogadhatsz a meccsre.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést vasárnap, 21:00-tól a Spíler 2 csatornán követhetjük élőben.

Egyéb megtekintési lehetőségek (külföldön élők számára):

 • Arena Sport (Horvátország, Szerbia, Szlovénia)
 • Digi Sport 1 (Románia)
 • DAZN (Németország)

  Unibet élő közvetítés

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 április 18. 14:23 UTC.

 • Real Madrid - FC Barcelona tippek

  Barcelona végezhet el több szögletet
  Unibet
  2.90
 • Barcelona 3,5 szöglet felett
  Unibet
  1.71

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés