Nincs kilencese a Real Madridnak? Kit érdekel, ha van egy Jude Bellingham a keretben, aki egymaga megold mindent, még az is belefér, ha Vinícius Jr. is sérült, Luka Modric a padot koptatja, de a győzelmek jönnek továbbra is. Egy újabb leendő szupersztárt igazolt Florentino Pérez?

szept 17. 21:00 Közvetítés: UnibetBet365

Real Madrid: Bellingham jött, más nem is kell?

Hiába szólt az egész nyár a Mbappé-sagáról, a Madridnak új kedvence és hőse van: Jude Bellingham. Nem véletlen, hogy Florentino Pérez nem erőltette a francia világbajnok leigazolását, hiszen Carlo Ancelotti pontosan tudta, milyen taktikával vág neki a következő szezonnak. Erről már írtunk egy mélyebb elemzést a szezon rajtjánál, majd ezt megfejeltük a következő idegenbeli mérkőzésükön egy újabb Bellingham és Ancelotti magasztalással.

Innentől ez már csak egy újabb ismétlés lenne, hiszen pontosan látja mindenki, milyen fegyver Ancelotti kezében az angol játékos. Az sem mellékes, hogy a Mbappé-pletykák elültek, viszont a háttérben már megfigyel Pérez és a stáb, ugyanis kinéztek egy olyan támadót, aki eléggé alulértékelt, keveset játszott, miközben fiatal, gólerős, tehetséges, nem mellesleg világbajnok és BL-győztes: Julián Alvárez. 

Az argentin támadó még mindig csak 23 éves, Erling Haaland mögött játszik amolyan árnyékként. A helyzete annyiban javult, hogy tavaly csak csere volt, de idén már kezdő a PL-ben, így 4 meccsen 2 gólt szerzett és 1 gólpasszt adott. Nem véletlen kell a csatárgondokkal küzdő madridiaknak. Annak a gárdának, ahol Luka Modric sem elégedett a helyzetével, hiszen csak kispados, viszont a győzelmek nélküle is jönnek. 

Ez pedig valamilyen szinten nehéz lehet Modricnak is, hiszen az ideje egyértelműen lejárt, ráadásul könnyedén megoldotta az átmenetet az az Ancelotti, aki a végletekig szokott ragaszkodni a jól bevált játékosaihoz. A Real Madridra viszont nem lehet panasz, hiszen sorra dőlnek ki sérüléssel a játékosok (Courtois, Militao, Vinicius Jr.), de a gárda helyzetek dolgoz ki, kontrollálják a találkozókat és ami ennél is fontosabb: nyernek. 

Real Sociedad: Merész lépések

Carlos Fernández nem rossz játékos, de annak a klubnak, akik a BL-helyekért (és a BL-főtáblán) küzdenek, nem szabad egy ilyen játékost első számú támadóként játszatni. Fernández inkább középszer, viszont érthető volt Alguacil döntése, hiszen Umar Sadiq tavaly érkezett Baszkföldre, majd harmadik meccsén megsérült, egy évet hagyott ki. Mindössze két félidőt játszott a felkészülés során, most egyelőre 15 percekkel szoktatják a nigériai csatárt, kevés sikerrel. 

Real Madrid Real Sociedad
Imanol Alguacil (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Alguacil mesternek ezért a három döntetlen után, illetve pocsék támadójátékra megoldásként, felküldte a Granada ellen klasszikus csatár nélkül a Sociedadot, aminek az eredménye egy 5-3-as győzelem lett. Kubo nagyon élt, elején egy gyors kontrát befejezett, hamar egyenlített ugyan a Granada, de az egy szerencsétlen találat volt szögletből. Ezek után megtáltosodott a baszk gárda, sorra vezette a szép támadásokat, kiválóan mozogtak üres területbe a játékosok, dinamikusak voltak. 

Ancelotti vs Alguacil

Az olasz mester számára rossz hír, hogy Alguacil fejlődik. Carlo Ancelotti ugyanis amikor visszatért Spanyolországba, 4-1-re és 2-0-ra tudott nyerni a madridiakkal a Sociedad ellen, viszont a tavalyi szezonban már egy 0-0 mellett, megszületett az első baszk siker is (2-0). Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évben nem tudott betalálni a baszkok kapujába a fővárosi klub. A kérdés inkább így az lesz, hogy elég-e önmagában egy Bellingham a sikerhez, ha ennyire látványosan játszik megint a Sociedad? Úgy érezzük, hogy a baszkok egy jó taktikával képesek megállítani a fővárosiakat!

  • Real Madrid - Real Sociedad tipp

    Real Madrid 1,5 gól alatt
    Unibet
    2.08

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Jude Bellingham (Fotó: Ringo Chiu/Shutterstock.com)