Kapóra jön ellenfélként a Real Madridnak a Valencia, hiszen utóbbi csapat épp most rúgta ki az edzőjét. A királyiak pedig messze vannak a csúcsformától, érezhetően megtorpant egy kicsit a gárda a fáradtságtól. 

2023 febr 2. 21:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Real Madrid 1,5 gól felett + Karim Benzema gólt szerez
Unibet
2.00

Valencia elköszönt Gattusótól

Kezdjük a vendégekkel, hiszen náluk történt a komolyabb változás. A vezetőség megköszönte Gennaro Gattuso munkáját, miután az elmúlt hónapban csak elvétve tudtak nyerni, kiestek a kupából és a bajnokságban is közelebb vannak a kieséshez, mint a top10-hez. Meglepő, hogy Gattuso eddig húzta, mert erősen túlértékelt edzőként, egyik csapatánál sem tudta összerakni a támadójátékot, ha pedig a védekezésnek is annyi, akkor az a helyzet áll elő, mint ami most van. 

Érezhető volt, hogy ez a Valencia idén szenvedni fog, mert egy 35 éves játékostól várják a megváltást. Edinson Cavani még képes meccseket eldönteni, de okkal nem a PSG, Manchester City vagy a Napoli középcsatára jelenleg. Nem bírja a folyamatos terhelést, ez pedig a pontosság rovására megy, helyzetek maradnak ki, lemarad beadásokról, de még így sem lehet panasz a játékára, mert szinte minden második meccsén gólt szerez. 

Jose Gaya - Valencia 007
Jose Gaya (Fotó: Saolab Press/Shutterstock.com)

Cavani érkezése csak egy ideig oldotta meg Gattuso szerkezeti problémáit, ugyanis már a szezon elején is látszott, semmi elképzelés szakmai téren a csapatnál. Ezt egy-egy Cavani villanás eltüntette egy időre, de amikor ezek elmaradtak, akkor bizony lehetett látni a gondokat. A Valencia kerete amúgy önmagában nem rossz, de kéne egy megfelelő edző, egyelőre azonban keresik ezt a személyt. 

Vinicius most már gond a Real Madridnak

Kezdjük a legutóbbi mérkőzéssel, ahol a Real Madrid a Sociedad ellen gólnélküli döntetlent játszott. Ha az újabb pontvesztés nem lenne elég, akkor még Ferland Mendy is megsérült (hetekre kidőlt a francia balhátvéd), így a hátsó alakzatban négy játékosa maradt Ancelottinak. A baszkok ellen szenvedtek, nem tudtak gólt elérni, ezért is volt érthetetlen, miért tepertek annyira a Copa del Rey negyeddöntőjében, fáradtság visszaütött a hétvégi bajnokin. 

Elemeztük korábban, hogy a Real Madrid számára felesleges terhelés a kupa, de úgy küzdöttek a játékosok, mintha az életük múlna rajta. Eközben érződik bőven, hogy a keret az utolsókat rúgja, hiszen Mendy mellett Alaba, Carvajal, Tchouameni és Lucas Vázquez is sérült, Karim Benzemának a tavalyi volt élete legjobb szezonja, 35 évesen már nem fog megújulni. Ezen felül még ott az elképesztő terhelés is, hiszen bajnokság, kupa, szuperkupa, következő héten pedig klubvilágbajnokság Marokkóban.

Vinicius-probléma: Már ezek önmagukban is elegek, hogy megtörjék egy csapat lendületét, de az idei szezonban van még egy komoly hátráltató tényező. A tavaly év egyik legjobbja, Vinicius Jr. abszolút formán kívül van. Ez már érezhető volt a világbajnokság alatt is, de azóta csak felerősödtek a kritikák vele szemben. Mi az, hogy kritikák? Lassan már utálatnál tartunk, hiszen a brazil cselgép mindenkivel vitatkozik és már egyáltalán nem foglalkozik a meccsekkel. Egyfelől érthető a feszültsége, hiszen ő szenvedte el a legtöbb szabálytalanságot a top5 ligát figyelembe véve, de most már ott tartunk, hogy annyit vitatkozik a bírókkal, hogy sokszor a jogos reklamációjára sem figyelnek. Érezhető, hogy a brazil Ancelottinak is gondot okoz, maradjunk annyiban, nem egyszerű vele. 

A gondok itt még mindig nem értek véget, hiszen értelésülések szerint, Federico Valverde formahanyatlásának is komoly és szomorú háttere van. A napokban kiderült, hogy felesége elvetélt. Az uruguayi teljesítménye látványosan visszaesett - teljesen érthető -, érezhető rajta, fejben teljesen máshol jár. Carlo Ancelotti nehéz helyzetben van, mert sok dolgot kéne megoldania, miközben a csapat nem igazol új játékost a tavaszra. 

Megtört csapatok szenvedése

A Valenciánál balhé volt, ami edzőváltáshoz vezetett, valószínűleg csütörtökig nem találnak új szakembert, úgy utaznak Madridba, hogy teljes a káosz a csapatnál. A Real Madridnál most már eredményekben is megmutatkozik a formahanyatlás, ráadásul egyre több a sérült játékos, kifacsart a keret. Több kerettag mentálisan is mélyen van, ilyenkor pedig elég nehéz megtalálni a kiutat. 

Carlo Ancelotti használhatja ezt felhozó mérkőzésnek is, Karim Benzema például kifejezetten szeret a Valencia ellen játszani. Mióta eligazolt Madridból Cristiano Ronaldo, azóta 8 bajnoki meccsen 9 gólt szerzett ellenük, legutóbb pedig a szuperkupa elődöntőjében talált be ellenük. Az pedig egy másik tény, hogy idén Benzemával a pályán, mindössze 3 alkalommal nem érte el a 2 gólt a Real Madrid a 11 bajnokin! 

  • Real Madrid - Valencia tipp

    Real Madrid 1,5 gól felett + Karim Benzema gólt szerez
    Unibet
    2.00

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Anton_Ivanov/Shutterstock, sbonsi/Shutterstock, Vasyl Shulga/Shutterstock