Tavaly épp egy spanyol gárdát ejtett ki a későbbi BL-döntős Inter, akik idén szeretnének szintet lépni, ehhez mérten erősítették meg a keretet a nyáron és kezdték el a szezont. Mit szólnak ehhez Baszkföldön? A Real Sociedad képes pontokat rabolni az olaszoktól?

2023 szept 20. 21:00

Inter: Most mindenkinek bizonyítanak

A szezon elejétől érezhető, hogy nagyon motivált az Inter, talán jót is tett a keretnek és az edzői stábnak is, hogy kikaptak a Manchester City elleni BL-döntőben. Olyan kulcsjátékos, mint Lautaro Martínez, inkább maradt és megpróbál szintet lépni, magára vállalva a vezér szerepet, ami eddig sikerült is. Simone Inzaghi is egyértelműen fejlődött, mint ahogyan a csapat is, megfelelő a keret a taktikához és a felálláshoz, kellően mély ahhoz is, hogy elbírja majd a kettős terhelést. 

Ez eddig látható volt az olasz bajnokságban is, ahol magabiztosan vezetnek, kiütötték a Fiorentinát, úgy nyertek 4-0-ra, hogy mindössze 40%-ban volt náluk a labda, de a nagyobb helyzeteket ők dolgozták ki, az xG-mutatójuk 4.00 felett volt, ami elképesztő fölényt mutat, de ez nem elírás vagy rossz adatrögzítés, hiszen nyerhetett volna akár 7-0-ra is az Inter, annyi tiszta helyzetük volt. 

Real Sociedad  Inter
Lautaro Martinez (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

Következett a BL-forduló előtt a milánói városi rangadó, a Derby della Madonnina, amit mindkét fél jó formában várt, a Milan játékára sem lehetett panasz, karöltve vezették az olasz bajnokságot. Lautaro Martínez ugyan nem remekelt a mérkőzésen, de az Inter kiütötte az ősi riválist, végül 5-1-re nyertek. A Milan nem volt méltó ellenfele az Internek, akik kihasználták, hogy a vendégek ötlettelen játékkal rukkoltak elő. 

A milánói derbin mi a feszültségre helyeztük a hangsúlyt, ez végül sárga lapokban nem, de a szabálytalanságokban nagyjából megmutatkozott. Azonban felesleges lett volna az igazán komoly kakaskodás, főleg a Bajnokok Ligája előtt. Azt lehetett gondolni, hogy majd a Fiorentina és a Milan próbára teszi Inzaghi együttesét, de vagy az a helyzet, hogy túlságosan jó az olasz viszonyokhoz képest az Inter, vagy pedig szimplán ennyire gyengék voltak az ellenfelek, rossz napot fogtak ki. 

Real Sociedad: Helyükön kezelve?

A rajt eléggé gyengére sikerült a Real Sociedadnál, támadójáték döcögött, döntetlenek jöttek, Carlos Fernándezzel nem igazán működött a csapat játéka. Más megoldása nem igazán volt Imanol Alguacil mesternek, végső elkeseredésében felrakott szélsőket és támadó középpályásokat, klasszikus csatár nélkül pályára téve fiait, akik kiütötték 5-3-ra a Granadát, felcsillant a remény. 

Ez a remény azonban nem sokáig élt, ugyanis a Real Madrid 2-1-re legyőzte őket. A lehetőségek megvoltak, hamar vezetést is szereztek idegenben, nagyon élt a Sociedad, Kubo megszerezte a 10. percben a második gólt, de ezt végül érvénytelenítették. Utána még kis ideig kitartott a lendület, majd folyamatosan kezdett feljönni a Real Madrid. A második félidőre már átvették a teljes kontrollt, előbb Federico Valverde rúgott hatalmas kapufás gólt, utána pedig Joselu maradt nagyon üresen és fejelt a baszkok kapujába. 

A baszkok lelkesek voltak, ha az első félidőben szereznek egy újabb szabályos gólt, akkor valószínűleg nyertek volna, de így megint jött a leolvadás. Az biztos, hogy ez a klasszikus középcsatár nélküli játék működik náluk, Kubo jó formában van, de nem biztos, hogy az Inter ellen ez elég lesz. A szorzók nagyon kecsegtetőek a vendégekre, túlságosan nagy értéket látunk benne, hogy ezt így kihagyjuk!

  • Real Sociedad - Inter tipp

    Inter győzelem
    Unibet
    2.48

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Federico Dimarco (Fotó: Ettore Griffoni/Shutterstock.com)