Valószínűleg senki sem foglalkozna ezzel a találkozóval, ha szombat vagy vasárnap rendeznék, hiszen elveszne a kínálatban, de így akár egy kis figyelem is övezheti a Reims - Strasbourg meccset. A hazaiak tényleg ekkora favoritok, mint ahogyan azt a szorzók mutatják?

2023 dec 1. 21:00 Közvetítés: Unibet

Strasbourg: Vieira még kitart, de meddig?

A szezon elején egy középcsapat státuszba lőtték meg a Strasbourgot, majd a gárda legjobbjai távoztak, Habib Diallo Szaúd-Arábia igazolt, pótlása pedig nem úgy sikerült, ahogyan gondolták. A védelem oszlopa, Alexander Djiku is távozott, ahogyan a középpályás Jean-Ricner Bellegarde szintén új csapatban szerepelt a 2023/24-es szezonban. Kezdetben Patrick Vieirának sikerült elfednie a hiányosságokat egy hatékony defenzív játékkal, ahol három belső és előttük még több védekezését felelős játékos játszott.

A Strasbourg mondhatni a hazai meccseinek köszönhette a sikert, majd fogyott a lendület és Vieira kissé pánikba esett. Elkezdett a felállások és a taktika között váltogatni, győzelmek pedig nem jöttek, jelenleg pedig hat nyeretlen bajnokinál járnak zsinórban, ezeken mindössze három gólt szereztek, xG-mutatójuk is pocsék volt, helyzeteket alig tudtak kidolgozni, sokszor még a labdát sem tudták megtartani. Vieira még bízik a védekezésben, de offenzív játékra valamit ki kéne találnia. 

Reims: Nincsenek előtérben, de nem is baj!

Kevés alkalommal írunk a Stade Reims csapatáról, aminek jó oka van: nem felkapott csapat. Ha kisebb klubok a Ligue 1-ból, akkor Nice vagy Lens, de a legritkább esetben jut eszükbe az embereknek a Reims, pedig vannak érdekes történetek velük kapcsolatban is. Az egyik ilyen, hogy az edzőjük az a Will Still, aki a Football Managerben kitanulta a szakma alapjait. A 31 éves belga szakember, akinek neve angolos, de ez nem véletlen, ugyanis szülei britek. 

Egészen fiatalon naphosszat játszott az FM-mel, majd 20 évesen úgy döntött, edző lesz a való életben is. Folyamatosan fejlődni akart, tanult és ennek köszönhetően gyorsan haladt előre a ranglétrán, előfordult, hogy videóelemzőként dolgozott, majd úgy kapott szerepet a francia élvonalban, hogy nem volt meg a megfelelő edzői képesítése. A Reims kiscsapatnak számít költségvetése alapján, de Still olyan taktikát dolgozott ki, ami cseppet sem kiscsapatra emlékezteti őket. Hasonló az elképzelés, mint a PSG-nél:

Minél inkább próbálják kiszélesíteni a pályát, emiatt felzárkóznak a szélsőhátvédek, akik a támadásokat támogatják. Fontos kiemelni az xG-mutatójukat, ugyanis ilyen kiscsapat esetében lehetne egy szerencsés sorozat is az eddig elért találataik száma, de az xG megmutatja, hogy ezek tudatos támadások, előkészített lövések. Ez az extra passzok száma miatt van így, amiket az ellenfél tizenhatosán belül eszközölnek, ugyanis a legmegfelelőbb lövést keresik.

Ahogyan korábbi néhány, a csapattal foglalkozó irásunkban kiemeltük, kérdés az, hogy mikor törik meg a lendület, ugyanis a keret erőssége egyáltalán nem indokolja, hogy a Reims top5-ben legyen a francia ligában. A gárdát egyértelműen Still zsenialitása húzza fel a legjobbak közé, viszont pont ez a bátor játék a vesztük a nagyok ellen: elbuktak a PSG - Monaco - Marseille - Rennes négyes ellenében. A kisebb mérkőzéseket viszont nyerték, pont az olyan csapatokkal szemben, mint a Strasbourg. 

  • Reims - Strasbourg tipp

    Reims győzelem
    Unibet
    1.75

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés