Amennyire jól indult a Marseille és a Rennes új esztendeje, olyan gyorsan jött a kijózanító pofon, miután szinte mindkét klub lemondhat a kupákról, marad a jól megszokott küzdelem a francia bajnoki dobogóért. 

márc 5. 20:45

Marseille újabb erőpróba előtt

Nagy volt a lelkesedés a hétvégi PSG elleni rangadó előtt, mely végül egy sima 3-0-s vereséggel zárult a Marseille részéről. A mérkőzést pedig jól kezdték, helyzeteket dolgoztak ki, majd Mbappé és Messi klasszisa döntött. A két sztár összedolgozott, egymásnak adtak forintos labdákat, amikből három gól született, gyakorlatilag ketten győzték le a riválist. A Le Classique felfokozott hangulatban zajlott, sok volt a szabálytalanság, de abszolút megmutatkozott, ki a legjobb csapat Franciaországban. 

A Marseille-t ez a vereség annyira megfogta, hogy pár nappal később hazai pályán kiestek a negyeddöntőben a második ligás Annecy ellenében. Hiába kerültek hamar előnybe, végül büntetőkkel veszítettek, ezzel lemondhatnak az idei utolsó reális trófeaesélyükről is, gyakorlatilag pár nap leforgása alatt mindent elbuktak (tudatában voltak, ha eljutnak a legjobb négybe, akkor a PSG kiesésével szinte egyenes az út a végső győzelemig). A kérdés csak az, hogy ez a kudarc mennyire fogja meg Igor Tudor együttesét?

Bajban a Rennes

A Rennes csapatát épp a Marseille ejtette ki korábban a Francia Kupából, így a revans adott lehet, ráadásul ez a meccs azért is lesz fontos, mert a BL-helyekért küzdenek a klubok. Bruno Génésio együttese számára ebben a szezonban csak ennyi maradt, miután kiestek az Európa-ligából is, míg a bajnokságban jelenleg az 5. helyen állnak. A top3 esetében végre újból a BL-ben szerepelhetnének, amire Génésio mester is vágyik. 

Ez azonban tényleg az OM elleni mérkőzésen múlhat, hiszen, ha nem sikerül csökkenteni a hátrányt, ráadásul még ki is kapnak, akkor elbúcsúzhatnak a BL és az EL-helyektől is. Ellenben nagy versenyben lehetnek majd a Konferencia Ligáért. A gond az, hogy az elmúlt időszakban három kulcsjátékosa is megsérült a gárdának, ez pedig most már eredményekben is látható. A csapatkapitány, Hamari Traoré (aki egyben a jobbhátvéd is) és a védekező középpályás, Xeka már hetek óta nem léptek pályára.

Hiányzásuk miatt a védelem instabil, ezért is fordulhatott elő, hogy a Lille és a Toulouse ellen egyaránt három gólt kaptak. A kiváló őszi mentelésnek volt köszönhető, hogy a világbajnokság alatt a dobogón állt a Rennes, de mi történt azóta? Traoré és Xeka sérülése mellett, Martin Terrier is a maródiak listájára került, szezon hátralévő részét kihagyja. Terrier ihletett formában volt idén, 16 meccsen 9 gólt szerzett, összességében pedig 6 találata hozott vagy vezetést, vagy győzelmet a csapata számára. 

Miből merítsenek erőt?

A Marseille tehát egy hét leforgása alatt mindent elbukott, maradt a szokásosnak mondható bajnoki dobogó, ami valószínűleg már annyira nem motiválja a társaságot. A Rennes a legjobbjai nélkül küzd, hogy újra ott legyen a BL-ben vagy az EL-ben, miközben reális esélyük nincsen, hogy minden rivális összeomoljon és esetleg másodikok legyenek a szezon végén. 

A Rennes legjobb hazai, míg a Marseille a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik. Az is látszik, hogy a jó támadójáték mellett, hangsúlyt fektetnek a védekezésre is, kevés gólt kapnak, alig akad 3 gól feletti mérkőzésük. A sima 2,5-es over/under határt nem mertük bevállalni, mert könnyedén benne van, hogy pont 3 gólig jutnak a felek, viszont az ázsiai piacról a 3 találatos határt egészen jó szorzón adják. 

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 2. 15:2 UTC.

  • Rennes - Marseille Tipp

    3 gól alatt (AH)
    Bet365
    1.62

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés