A Stade Rennes egyelőre nem úgy teljesít, ahogyan elvártuk, de az átigazolási időszak utolsó pillanatban komoly változások történtek a csapatnál. A Nantes viszont egészen gólerős játékkal rukkolt elő, ami meglepetés lehet az elmúlt évek fényében. 

Nantes: Meddig tart a szerencse?

Amikor májusban felkerült Pierre Aristouy az első csapathoz tűzoltásra, akkor sokat nem vártak tőle, annyi volt a dolga, valahogy tartsa bent a csapatot az élvonalban, ugyanis a következő években már nagyon nehéz lesz feljutni a francia első osztályba. A mezőny 18 csapatra szűkült, Nantes pedig a végsőkig küzdött, végül az utolsó fordulóban nyertek az Angers ellen, ezzel kivívták az első osztályú tagságot, Aristouy pedig megkapta egy esélyt, illetve két évre szóló szerződést.

A korábban utánpótlásban dolgozó szakember nagyon ráérzett, milyen taktikára van szüksége a gárdának. Az eredmények alapján viszont felmerül egy kérdés: nem lehet, hogy szimplán szerencséjük van? Az xG-mutatók erre utalnak, ugyanis néggyel kevesebb gólt kellett volna szerezniük, illetve a néggyel többet kellett volna kapniuk, legfeljebb 4-5 pontot kellett volna szerezniük a mutatott játékuk alapján.

Rennes Nantes
Moses Simon (Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com)

Azonban olyan lövések akadtak be, ami lökést adott a gárdának, elég megnézni hozzá a Nantes - Monaco találkozót, ahol ki kellett volna kapniuk, de három helyzetből, három gólt szereztek, mindezt 35%-os labdabirtoklás és 0.91-es xG-mutató mellett. Azon a találkozón reálisan nézve, olyan 4-1-re kellett volna kikapniuk, ehelyett 3-3-at játszottak. Ezt követte a Marseille elleni találkozó, ahol szinte egész meccsen emberhátrányban voltak, alig birtokolták 37%-ban a labdát, úgy játszottak döntetlent, hogy egyetlen nagyobb helyzetük volt, míg a Marseille uralta a meccset, de rengeteg tiszta lehetőséget kihagyott. 

Stade Rennes: Baljós árnyak

Az egy dolog, hogy a klubot kifosztották az átigazolási időszak utolsó napjaiban, távoztak a legjobb játékosok, de még nincs is szerencséjük a mérkőzéseken. Míg a Nantes bőven erőn felül teljesít, addig a Rennes tudása alatt. Sok helyzetet hagynak ki - míg a Nantes a legjobb helyzetkihasznással büszkélkedhet -, náluk van a labda majd 60%-ban a mérkőzéseken, de mivel minden negyedik kaput eltaláló lövésükből lesz gól, ezért sokra nem mennek az ilyen fölénnyel. 

Két győzelmet és négy pontot hagytak emiatt elveszni, amivel egy ilyen sűrű francia ligában rögtön a dobogón találnák magukat a középmezőny helyett. Míg a Nantes keretében van olyan játékos, aki képes góljaival meccset eldönteni, addig a Rennes csak keresi ezt a játékosát. Ez tehát egy olyan mérkőzés lesz, ahol az egyik oldalnak szerencséje van szinte minden mérkőzésen, míg a másiknak elvétve.

A gólok piacán lehet érték, mert a Nantes jól használja ki a lehetőségeit (40%), míg a Rennes nagy volumennel dolgozik, így szinte biztosan betalál majd egyszer, mindkét csapat gólt szerez eléggé jó opció, de akár egy 2,5 vagy 3,5 gól feletti tipp sem rossz meglátás. A bátrak megpróbálkozhatnak egy Nantes dupla eséllyel és pontszerzéssel, nem lepődnénk meg, ha megint szerencséje lenne a vendégeknek. 

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés